Paștele e întotdeauna un prilej de purificare, fizică și spirituală. Așa că nimic nu poate fi mai nimerit ca a petrece sărbătoarea la Sovata, un paradis al aerului curat și al băilor termale. Ochii vor fi delectați de peisajele cu păduri, lacuri și căsuțe dichisite de lemn, răsărite parcă din basmul cu Hänsel și Gretel, atât de frumoase că fac orice plimbare să pară prea scurtă.
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Itinerariu
Plecare din București spre Sovata. Intermezzo la Odorheiul Secuiesc, unde ne îndulcim la o cofetărie renumită în plan local, facem o plimbare prin centrul orașului supranumit cândva “Atena secuiască”, luăm prânzul și degustăm celebra bere Csiki Sor. Sosim la hotel în Sovata, unde gazdele ne întâmpină cu afinată și cozonac secuiesc. După amiază ne bucurăm de o plimbare prin centrul stațiunii.
După un mic dejun tihnit ne vom simti bine din cap până-n picioare vizitând Salina Praid, o doză strașnică de sănătate. În apropiere ne privește de sus Capela 14 Cruci, panoramă seducătoare și prilej de drumeție cu minim de efort. După cină, program de relaxare, iar la miezul nopții, slujbă de Înviere la biserica ortodoxă din Sovata, situată în apropierea hotelului. La întoarcere, suntem așteptați cum se cuvine, cu ouă roșii, vin și cozonac.
O zi care începe cu un mic dejun de Paște, urmat de o plimbare pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare. La hotel gazdele ne așteaptă cu masa festivă de Paște cu preparate tradiționale, muzică și voie bună.
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi, pentru a descoperi minunile din zona Corundului. Începem ziua cu o plimbare cu căruța o plimbare cu căruța sus, spre platoul vulcanic, prin peisajul feeric al cătunelor Fântâna Brazilor sau Valea lui Pavel și până la fiecare dintre opririle în areal. Tinovul de la Fântâna Brazilor, parte a sitului Natura 2000 ascunde alături de flora și fauna specifică tundrei, relicve glaciare și elementele de taiga. Avem practic șansa de a descoperi o Siberie la doar câțiva pași făcuți pe potecă. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie locală. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în manufactura artizanală. Cele două ateliere incluse în program (ceramică și iască) vor convinge asupra unui univers nealterat, rostuit în simboluri, îndemânare și har.
Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.