Dacă orașele ar fi povești, cu siguranță Iașiul ar avea un loc de frunte în colecția "Cele mai frumoase basme românești". Cu atât mai mult de Paște, când magicul acestei sărbători se simte în fiecare detaliu: o slujbă de Înviere plină de taină, plimbare pe la minunatele mănăstiri fortificate ale Iașiului și pe la toate obiectivele turistice importante și desigur, zâmbete la tot pasul. Căci cum să nu zâmbești când te înfrupți din bunătățile locului?
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Itinerariu
Plecare din București spre Iași. Sosire la hotel, unde suntem primiți cu plăcinte poale-n brâu și afinată. După amiază avem timp să ne bucurăm de o plimbare la așa–numiții "Plopi fără soț" de pe dealul Bucium, unde se ospătau Eminescu și Creangă pe vremuri.
Azi facem cunoștință cu capitala istorică a Moldovei. Poposim la Bojdeuca lui Creangă, vizităm Parcul Copou și Teiul lui Eminescu, admirăm Palatul Culturii, Piața Unirii, Casa Dosoftei și Biserica Trei Ierarhi. Palatul Roznovanu, Strada Lăpușneanu, Universitatea Al. I. Cuza și multe alte obiective ne țin atenția trează. După cina din această seară, program de relaxare, iar la miezul nopții, cine dorește poate participa la slujba de Înviere la Mitropolia din Iași. La întoarcere suntem așteptați cu ouă roșii, vin și cozonac.
Sărbătorim așa cum se cuvine ziua de Paște, cu o vizită la mănăstirile fortificate ale Iașului: Golia și Cetățuia, oaze de pace sufletească și repere spirituale ale Iașiului. La întoarcere suntem așteptați cu masa festivă de Paște cu preparate tradiționale, pachet de băuturi, muzică live și dans.
Dacă tot e sărbătoare hai să “colindăm” o zi și peste Prut, unde Chișinăul ne întâmpină cu toate farmecele sale (excursie opțională). Le admirăm într-o promenadă agale bifând Grădina Publică, Porțile Sfinte, Muzeul de Artă, Teatrul, Sala cu Orgă sau Catedrala Mitropolitană. Ieșim apoi din Chișinău și continuăm ziua festiv, cu o oprire la Château Mimi, una dintre celebrele castele ale Basarabiei. Podgoriile lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei sunt de poveste, iar despre prezența vinurilor pe masa țarului Nicolae al II lea sau a altor atlețe regale, s-a dus iute de veste. Vizităm grădinile și interiorul castelului, beciurile istorice și vedem cea mai veche colecție de vinuri din Moldova. Dacă premiile primite sunt binemeritate vom afla la o degustare a savuroaselor vinuri. După amiaza târziu repetăm formalitățile vamale și revenim la cazare.
Părăsim atmosfera de sărbătoare a Iașiului cu fotografii și amintiri de neprețuit.