Descopera 7 obiective turistice in Oradea, unice la noi in tara!

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Descopera 7 obiective turistice in Oradea, unice la noi in tara!

Oradea este un mozaic cultural, unde populatia diversa, formata din romani, maghiari, evrei, italieni, germani si altii, si-a pus amprenta pe stilul arhitectural si atmosfera din oras. Denumita si „capitala Art Nouveau a Romaniei”, dar si „bijuteria din vestul Romaniei”, Oradea este deosebit de ofertanta din punct de vedere turistic, arhitectural, culinar si multe altele.

Daca ajungi in vestul tarii, trebuie sa vizitezi acest oras extraordinar, care te va impresiona prin atmosfera cosmopolita, dar si prin cladiri unice la noi in tara. Descopera, in continuare, doar cateva obiective turistice Oradea pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in capitala Art Nouveau a tarii noaste!

1. Sinagoga Zion – cea mai mare sinagoga neologa din Romania

Construita de catre comunitatea evreiasca neologa, Sinagoga Zion este cel mai mare monument de acest fel din Romania si al treilea ca marime din Europa. Aceasta impresioneaza prin stilul eclectic, in care pot fi observate influente orientale, din stilul maur. In interior, se organizeaza concerte, lansari de carte, expozitii si alte evenimente culturale.

2. Complexul Baroc si Catedrala Romano-Catolica – cea mai mare biserica baroca din sud-estul Europei

A fost nevoie de aproximativ 100 de ani pentru a construi ansamblul care include Complexul Baroc si Biserica Romano-Catolica. Insa a meritat lunga asteptare pentru ca rezultatul a fost cea mai mare biserica baroca din sud-estul Europei, o adevarata bijuterie arhitecturala si un monument cultural unic.

3. Casa Darvas La Roche – un monument unic in Transilvania

Construita in stil Secession vienez cu forme simplificate, Casa Darvas La Roche a fost transformata in muzeu al stilului Secession/Art Nouveau si este unul dintre cele mai populare obiective turistice Oradea. Aici poti admira vitraliile deosebite, fantana din hol decorata cu elemente geometrice din ceramica de Zsolnay, mobilierul in stil neo-rococo si multe alte detalii impresionante.

4. Cetatea Oradea – Farmecul medieval

Din lista de obiective turistice Oradea, nu putea sa lipseasca tocmai cetatea orasului, care a fost reabilitata complet. Turistii vor descoperi aici detalii medievale fascinante: de la statui in forma de elefanti, grifoni sau unicorni, pana la scaune de tortura si multe altele.

5. Palate impresionante

Unul dintre obiectivele turistice Oradea de interes este reprezentat de numarul mare de palate. De pilda, aici poti vizita Palatul Moskovits Miksa, Palatul Apollo sau Palatul Stern. Inconjurate de parcuri superbe, pline de verdeata, acestea iti permit sa te bucuri de o atmosfera regala, ca in filme.

6. Vederea din turnul Primariei

Bucura-te de panorama orasului chiar din Turnul Primariei. Va trebui sa urci treapta cu treapta pana in varf, insa privelistea care te asteapta acolo te va face sa uiti efortul depus. In plus la etajul 1, poti admira „ceasul mama”, un orologiu care canta „Marsul lui Iancu” la ore fixe.

7. Baile Felix 

Desi nu sunt situate chiar in Oradea, iti garantam ca drumul pana la Baile Felix, desi nu dureaza foarte mult, este cel putin la fel de fascinant ca experienta de a te bucura de apele termale din zona. Regiunea cuprinde o rezervatie naturala, in care poti descoperi 3 specii de plante si animale unice sau pe cale de disparitie. In plus, noi iti punem la dispozitie cele mai bune oferte de cazare Baile Felix, de care poti profita in orice perioada a anului.

Acum ca ai aflat care sunt cele 7 obiective turistice Oradea pe care nu le poti gasi altundeva in Romania, nu mai ramane decat sa iti planuiesti o vacanta de neuitat alaturi de Christian Tour si sa descoperi farmecul unui oras unic la noi in tara!