Câteva motive care fac din Turcia o destinație unică

Posted by | Posted in Articole, Turcia | Posted on

0

Oludeniz Lagoon, Turkey shutterstock

Oludeniz Lagoon, Turkey shutterstock

Soare, plajă, all-inclusive. Pentru mulți turiști, în general, și pentru turiștii români, în special, Turcia se reduce la cele trei cuvinte. Însă, țara care se întinde pe două continente înseamnă mult mai mult. Istoria, cultura și tradițiile fac din Turcia una dintre cele mai fascinante destinații turistice din lume. Iată doar câteva motive pentru care nu exagerăm deloc dacă spunem că este UNICĂ.

Moștenirea culturală

Nu mai puțin de 13 situri arheologice de pe cuprinsul Turciei se află în Patrimoniul Mondial UNESCO, de la templele Göbekli Tepe din Anatolia până la orașe menționate în Biblie ca Efes, și reprezintă doar câteva dintre motivele care au adus Turcia pe locul șase în topul celor mai vizitate destinații turistice. Și să nu uităm că în Turcia s-a descoperit una dintre cele mai vechi așezări umane, Çatalhöyük, ai cărei locuitori aveau cunoștințe avansate de agricultură.

Zece locuri de văzut în 2018

Posted by | Posted in Articole | Posted on

0

Luna ianuarie este cea mai bună perioadă pentru a stabili “wish-list-ul” pentru anul care mijește la orizont și mai mult ca sigur că pe lunga listă de dorințe se află și câteva destinații pe care nu ați reușit încă să le descoperiți. Dacă faceți parte din categoria indecișilor, a celor care așteaptă idei de vacanță de la alții, atunci vă sărim noi în ajutor cu câteva propuneri care sigur nu vă vor dezamăgi.

Evia, Grecia

Evia, Euboea, Grecia

Evia, Euboea, Grecia

“Reședința mea de vară este… în Grecia”. Este ceea ce ar putea să spună zecile de mii de turiști români care își petrec vacanța estivală, cea mai importantă din decursul unui an, pe tărâmurile mitice ale Eladei. Evia este una dintre destinațiile în care vă puteți relaxa vara aceasta.

3 destinaţii numai bune de vizitat în luna decembrie

Posted by | Posted in Articole, Destinatii | Posted on

0

Cine spune că doar vara trebuie să ne bucurăm de vacanţe? Dacă ai câteva zile libere sau vrei pur şi simplu să te bucuri din plin de răsfăţ, să-ţi faci invidioşi cunoscuţii cu cele mai şmechere selfie-uri sau pur şi simplu să încerci ceva nou, îţi propunem 3 destinaţii numai bune de vizitat în decembrie.

Recele devine cald cu un răsfăţ în Maldive

Sfidează vremea rece şi fugi cum spune o vorbă din popor, “spre ţările calde”. De ce să migreze numai păsările spre continente cu o climă mai blândă, cum e Maldive? Hai şi tu! Ai oferte din care să alegi fie că vrei un sejur exotic sau chiar un pachet de Revelion.

Revelion cu ștaif la Budapesta

Posted by | Posted in Articole, Destinatii | Posted on

0

Dacă închideți ochii și ascultați Rapsodia Ungară compusă de Franz Liszt, vă puteți lesne imagina că sunteți legănați de apele Dunării în una dintre cele mai frumoase capitale europene. Visul poate fi transpus în realitate: alegeți să petreceți #RevelionulinBudapesta, orașul prin inima căruia trece fluviul ce a inspirat atât de mulți compozitori, scriitori, poeți, artiști.

Se spune că nicăieri Dunărea nu e mai frumoasă ca la Budapesta. Vă puteți convinge singuri de acest lucru: faceți o plimbare pe jos sau alegeți o croazieră pe Dunăre pentru a admira arhitectura fascinantă a clădirilor înșirate pe maluri precum mărgăritarele. Fără drept de apel, cea mai frumoasă construcție este Palatul Parlamentului, o bijuterie arhitectonică în stil baroc, ce concurează la frumusețe cu Westminster din Londra.

Palatul Parlamentului, Budapesta, Ungaria

Palatul Parlamentului, Budapesta, Ungaria

Top 5 destinații ale verii alese de clienții HelloRomania

Posted by | Posted in Hello Romania | Posted on

0

HelloRomania.Eu

Vara  a trecut cu repeziciune, nu-i așa? Suntem siguri că ai descoperit noi plaiuri românești în acest sezon și ai respirat măcar o dată aerul incomparabil de munte sau te-ai lăsat mângâiat de briza răcoritoare a Mării Negre. Asta pentru că nicăieri nu-i mai bine ca ”acasă”. De aceea, HelloRomania a încercat vara asta să îți ofere cele mai bune opțiuni de cazare în locurile tale preferate.

Ești curios unde au călătorit românii noștri dragi în această vară? Iată un top al destinațiilor preferate de aceștia:

Pensiunea Boema - Sinaia

Pensiunea Boema – Sinaia

Valea Prahovei – Românii iubesc să petreacă timp în mijlocul naturii, iar  acest lucru este dovedit de faptul că, vara aceasta, în topul preferințelor clienților HelloRomania s-a aflat, fără dar și poate, zona Valea Prahovei. Stațiunile Bușteni și Sinaia au fost ca un magnet pentru turiști, iar aceștia au ales sejururi relaxante la unele dintre cele mai confortabile și accesibile hoteluri și pensiuni.

Descoperă lumea faraonilor și a Egiptului Antic într-o croazieră pe Nil

Posted by | Posted in Articole, Egipt | Posted on

0

Templul lui Luxor

Templul lui Luxor

Suntem convinși că știi deja faptul că fluviul Nil este cel mai lung din lume, dar te-ai gândit vreodată cum ar fi să faci o plimbare chiar în inima acestuia? Cum ar fi să pășești pe urmele faraonilor și să vizitezi templele antice egiptene? Există câteva destinații în care trebuie să ajungem măcar o dată în viață, iar una dintre acestea este Egiptul. Istoria din spatele acestei țări este fascinantă și cu o importanță majoră pentru civilizația antică, însă, mai mult decât atât, peisajele sale unice oferă un spectacol desăvârșit. Dacă alegi să explorezi Egiptul într-o croazieră pe Nil, uite care sunt atracțiile turistice cele mai reprezentative pe care nu trebuie să le ratezi:

Descoperă comorile Templul lui Luxor și ale Templului Karnak

5 avantaje ale vacanțelor First Minute

Posted by | Posted in Articole, Destinatii, Grecia, Turcia | Posted on

0

1, 2, 3… Și am spus START ofertelor de sejur pentru 2018! Sezonul estival al acestui an s-a încheiat, așa că poți plănui încrezător vacanța de anul viitor, pentru că deja au apărut primele oferte, cu prețuri avantajoase și destinații în care poți trăi aventuri pe cinste cu prietenii sau întreaga familie, dar și momente romantice și pline de emoție, în cuplu.

Untitled design (2)

Dacă nu știi care sunt avantajele vacanțelor First Minute, îți spunem noi cel puțin 5:

  1. Oferte mai ieftine

Da. Ai citit bine! În această perioadă sunt cele mai mari reduceri la hoteluri și pachetele turistice achiziționate prin agenții, ce pot include cazare timp de 7 nopți la hotelul dorit, masă, transport după preferințe, totul în destinația la care ai visat tot anul. De exemplu, Christian Tour a lansat deja ofertele First Minute cu reduceri de până la 45% pentru destinatii din Grecia și Turcia. În plus, surprizele dedicate sezonului 2018 nu se opresc aici, așa ca stați cu ochii pe noi. ?

3 motive pentru care să alegi HelloRomânia

Posted by | Posted in Hello Romania | Posted on

0

Dacă abia ai ajuns pe Helloromania.eu, pregătește-te ca aceasta să devină platforma ta preferată de cazări. Axată pe nevoile tale de a călători în cele mai frumoase locuri din țară, beneficiind de servicii de calitate, prețuri accesibile și garanția unui sejur minunat, noua platformă s-a tranformat, în scurt timp de la lansare, în cea mai mare platformă românească de cazări 100% online.

De acum nu mai trebuie să accesezi site-uri din străinătate pentru a primi serviciile dorite la tine acasă, pentru că HelloRomania a preluat misiunea de a se asigura că primești ceea ce ai nevoie chiar de aici, de pe plaiurile tale românești, de la specialiști români care cunosc fiecare colț al țării și îți pun la dispoziție cele mai bune opțiuni de cazare și nu numai atât.

Hello romania-01

Iată câteva dintre avantajele de care te vei bucura dacă alegi Helloromania.eu