Topul celor mai cool lucruri de facut in Cappadocia

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Turcia » Topul celor mai cool lucruri de facut in Cappadocia

Cappadocia – un tărâm de basm, unic în lume, de care ne îndrăgostim iremediabil ori de câte ori pășim în el.

Magia patriei dervișilor rotitori este molipsitoare și nu degeaba a devenit faimoasă pe întreaga planetă. Norocul nostru este că putem ajunge acolo în doar 2 ore și la un preț de nerefuzat. Ai preturi incepand de la 239€/persoana. Prețul final include: 7 nopți de cazare la hotel de 4 si 5*, 7 mic dejun, transport avion din Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Sibiu, Timisoara, Iasi., transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport. Prinde un loc in circuitul Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori AICI.

Iată topul celor mai cool lucruri de făcut în Cappadocia

  • Descoperă cultura Sufi a Dervișilor Rotitori fondată de filozoful Rumi

Suntem nerăbdători să pornim la drum și plecăm spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervișilor Rotitori în secolul al XIII-lea.

Cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Cultură încep vizita la muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervișilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Dacă nu ești unul dintre aceștia, te lăsăm să profiți de timpul liber pentru a explora, în voie, străzile orașului.

 

  • Explorează vechiul oraș subteran Saratli

Ne pornim din nou la drum și poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) între Konya și Aksaray. Provocarea următoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă. Întâlnire cu cei care nu au participat la programul de Cultură. Ne îndreptăm spre Nevsehir și seara se încheie cu cină și socializare pentru cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Savoare. (Cazare în Nevsehir Hotel 4*).

  • Plimbă-te prin cea mai frumoasă așezare rurală din lume

Începem periplul nostru cu Satul Göreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane.

Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune.

  • Bucură-te de momente unice într-un balon cu aer cald

Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realmente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale stânci în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuială proprie).

  • Află secretele olăritului de la artizanii locali

Pentru cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Cultură continuăm periplul nostru cu o incursiune în Avanos o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul trecând pe lângă Râul Kizilirmak.

Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. E timpul să ne reîncărcăm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep. (Prânzul este inclus pentru cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Cultură).

  • Alege suveniruri unice, lucrate manual

Regiunea Avanos este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o făbricuță de onyx, locul ideal pentru a achiziționa suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor.

  • Explorează cartierul Kaleici din Antalya

Facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș – Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și mireasmă de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosferă vibrantă, cosmopolită.

Spre finalul turului, ne putem delecta cu artă autentică în galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcațiunile, poți admira zeci de veliere și yachturi moderne. După amiază, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas bun și poze pe măsura peisajului pe una din plajele îmbăiate de razele blânde ale soarelui.

Turisti fericiti in circuitul Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori

Vrei sa fii primul care primeste ofertele Christian Tour? Aboneaza-te la newsletter AICI: