8 motive sa te reîndrăgostești de Antalya

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Turcia » 8 motive sa te reîndrăgostești de Antalya

Antalya este una din cele mai iubite destinații de vacanță. Cunoscută pentru abundența de resorturi și oferte, această regiune a Turciei este foarte ofertantă în atracții splendide și unice. Descoperă împreună cu noi 8 motive pentru care să te reîndrăgostești de Antalya.

Plaja Patara

Dacă vrei să-ți petreci vacanța într-o locație extrem de neobișnuită, poți merge pe plaja Patara. Cel mai important port lician, orașul antic Patara, se află la câțiva kilometri de plajă. Dacă mergi pe drumul către plaja Patara, vei descoperi că nu există doar soarele și nisipul galben strălucitor, ci și rămășite ale unei importante ere pe care o vei vizita. Plaja Patara este cea mai mare plajă din Antalya și este considerată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din lume, având cel mai fin nisip de culoarea mierii. Ceea ce o face unică este asemănarea sa cu deșertul. La orele apusului, apare un peisaj cu totul special. Poți urmări apusul minunat de pe stânci și poți face fotografii de vis cu dunele de nisip și marea în fundal.

Cascada Düden

Cascada Düden este una dintre frumusețile Antalyei. Lângă aceasta se află o terasă de unde poți observa cum apele râului Duden se contopesc cu apele mării. În apropiere se află o cafenea, o parcare și chiar un spațiu verde unde se pot organiza picnicuri. Deseori, se formează curcubee la baza cascadei, oferind privitorilor o priveliște de neuitat.

Plaja Olympos

Având pădurea de pini, Munții Beydaglari și situl istoric al orașului Olympos în fundal, plaja Olympos este una dintre cele mai populare și mai frumoase plaje din Kemer, Antalya

Orașul Antic Myra

Myra a fost cândva unul dintre cele mai importante orașe antice din Lycia. Istoria spune că acest oraș a fost vizitat de Sfântul Pavel, iar în secolul al IV-lea sfântul Nicolae a fost episcop al acestui oraș. Acum au mai rămas doar câteva rămășite ale acestui oraș. Vizitatorii din Myra pot păși în amfiteatrul foarte bine conservat, pot vizita mormintele săpate în stânca din secolul al IV-lea, dintre care, majoritatea, sunt decorate cu sculpturi în piatră complexe. De asemenea, se poate vizita și Biserica Sf. Nicolae din Demre și Insula Kokova, unde rămășitele scufundate ale unui oraș antic vor fi văzute de pe o barcă cu fundul de sticlă.

Insula Kekova

Dacă îți dorești o excursie de neuitat, nu rata Kekova. Este una dintre cele mai interesante insule ale Turciei; o fâșie de pământ pe care abundă siturile arheologice de o importanță inestimabilă. Cea mai spectaculoasă atracție a insulei este fortăreața așezată deasupra unui deal, construită de Cavalerii din Rodos. De asemenea, merită vizitate fragmentele de zid de sub nivelul mării și vechiul dig săpat în stânci.

Plaja Kaputas

Oaspeții plajei Kaputas vor fi uimiți de nisipul auriu spălat de valurile azurii și de frumoasele formațiuni muntoase. Natura neatinsă atrage mulți călători care caută o vacanță de calitate la plajă. Nu există facilități staționare pe plaja Kaputash, dar este vizitată de comercianții „nomazi”. Ei își instalează aici tarabele, care oferă gustări delicioase. De asemenea, se pot închiria umbrele de la acești comercianți. Kaputas este unic în felul său, deoarece doar pe această plajă și în vecinătatea ei poți găsi planta Kaputas Inula. Această floare, asemănătoare cu o păpădie, este inclusă în analogul turcesc al Cărții Roșii. Înflorește din iunie până în august.

Canionul Koprulu

Canionul Koprulu (Köprülü) este cea mai populară zonă de sporturi nautice din Turcia. Parcul național este perfect pentru drumeții, pentru a explora ruinele antice sau doar pentru a te bucura de peisajul mediteranean dramatic. Canionul Koprulu se află în mijlocul multor frumuseți naturale într-o vale fertilă.

Insula Suluada

Suluada este locul unde nu ai nevoie de filtre pentru o fotografie reușită. Nu degeaba este numită și Maldivele din Turcia: apele sunt limpezi și au o culoare turcoaz superbă, iar nisipul este alb și extrem de fin. Insula este acoperită de stânci și are două plaje care pot fi folosite.

Bucură-te de super oferta Last Minute: ai extra REDUCERE de până la 200€/cameră pentru sejururile în #Antalya. Rezervă-ți vacanța AICI.