3 lucruri de facut in Timisoara pentru o escapada de vis

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » 3 lucruri de facut in Timisoara pentru o escapada de vis

3 lucruri de facut in Timisoara pentru o escapada de vis

Atunci cand iti doresti sa scapi de stres, de zgomot si de aglomeratie, dar pentru ca este deja sfarsit de an si nu mai ai buget pentru calatorii, iti recomandam o escapada chiar aici, in Romania. “Orasul de pe Bega” sau “inima Banatului” te asteapta sa te incante cu toate locurile boeme pe care le are de oferit.

Este vorba, desigur, de Timisoara, unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Este cotat drept     unul dintre cele mai bogate patrimonii arhitecturale. Spre deosebire de alte metropole, Timisoara nu este sufocata de aglomeratia specifica locurilor urbane, iar arhitectura respecta normele de constructie, ceea ce asigura conservarea aspectului istoric al orasului.

Daca nu ai ajuns inca in Timisoara, iata cateva sugestii de activitati care te vor convinge sa iti rezervi chiar maine cazare.

1. Lasa-te cuprins de istoria bogata a orasului

Odata ajuns, sunt cateva lucruri de facut in Timisoara care nu trebuie ratate. Orasul este un centru cultural vibrant, dar si o marturie a istoriei romanesti. Incantatoarea arhitectura a orasului trebuie admirata in tihna. De aceea, daca vremea permite, iti sugeram sa o iei la pas si sa iti clatesti ochii si sufletul cu tot ce are orasul mai frumos de oferit.

Poti vizita locul unde a inceput Revolutia Romana. Piata Victoriei a fost epicentrul acestei miscari. Parcurge pasii celor care au dat startul unei noi perioade in istoria tarii. Locul este cunoscut si sub denumirea de Piata Operei. Daca te uiti atent la cladirile din jur, inca poti observa urmele gloantelor. Dar cu siguranta ca istoria acestui loc are si momente mai placute de oferit. Piata a fost gandita sa gazduiasca restaurante si magazine de lux. Pe lista acelor lucuri de facut in Timisoara ar trebui sa se regasesca si vizitarea a doua dintre cele mai reprezentative monumente ale orasului aflate in Piata Victoriei: Opera Nationala Romana si Catedrala Metropolitana.

Tot aici se afla Castelul Huniade, care este cea mai veche cladire din Timisoara. De-a lungul timpului, acesta a fost in repetate randuri distrus si reconstruit. Fatada inca pastreaza aspectul din anul 1856.

Piata Libertatii este un alt punct istoric care nu trebuie ratat. Aici se afla una dintre cele mai insemnate si impresionante cladiri care a fost construita intre 1731 si 1734. Cladirea in stil baroc este denumita popular Primaria Veche. La intrarea in cladire se afla o inscriptie cu insemne care stau drept marturie a perioadei in care orasul a fost ocupat de otomani.

Piata Unirii este foarte aproape de Piata Libertatii si trebuie neaparat trecuta pe lista celor mai importante lucruri de facut in Timisoara. Aceasta este cea mai veche piata din oras, construita in stil baroc si cunoscuta initial sub numele de Piata Losonczy. Aceasta locatie se deosebeste prin stilul si frumusetea cladirilor colorate. De asemenea, este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Timisoara.

2. Timisoara, centrul cultural al tarii

Inainte sa ajungi la destinatie, ar fi bine sa iti faci o lista cu lucruri de facut in Timisoara. Orasul este foarte ofertant in privinta atractiilor turistice, iar daca sejurul tau este limitat la un weekend sau cateva zile, asigura-te ca bifezi cele mai importante obiective.

Muzeul de Arta din Timisoara este gazduit de impresionantul Palat Baroc din centrul orasului. Inauntru poti descoperi o colectie remarcabila de arta decorativa. Fie ca vrei sa vizitezi pentru valoarea istorica, fie pentru arhitectura, cu siguranta vei pleca incantat.

Muzeul Satului Banatean este o alta locatie bogata unde poti vedea elemente traditionale care compun satul asa cum era el cunoscut in trecut. Fa o calatorie inapoi in timp si descopera-ti radacinile. Pentru a ajunge la Muzeul Satului, va trebui sa parasesti orasul. Situat intr-un cadru pitoresc, este foarte usor sa te cufunzi in frumusetea locurilor si sa pierzi notiunea timpului. Aici timpul parca a stat in loc, special pentru tine. Vei putea sa intri in interiorul caselor si sa tragi cu ochiul la vietile de demult ale banatenilor.

3. Bucatele din Banat nu au egal

Iata inca un aspect pe care sa-l pui pe lista atunci cand cauti lucruri de facut in Timisoara. Orasul este vestit pentru traditia culinara. Poti servi micul dejun intr-unul din locurile cochete de pe malul raului Bega. Racoarea aerului proaspat si savoarea unei cafele bune te vor revigora si vei uita cu totul de griji.  Centrul istoric este intesat cu localuri care mai de care mai dornice sa isi etaleze talentele culinare si meniurile diverse.

Spre exemplu, Casa Bunicii este un restaurant specializat in preparate home made specifice Tarii Banatului pe care trebuie neaparat sa le incerci atunci cand crezi ca nu mai sunt lucruri de facut in Timisoara. Localul te va intampina cu o atmosfera confortabila si te vei simti ca acasa. Te sfatuim sa incerci supa de rata cu galuste, salata de vinete cu ardei copt, o portie sanatoasa de fasole batuta cu ceapa prajita, bulzul haiducesc si scovergile cu carne de rata. Cu siguranta vei avea o vacanta pe cinste!