Obiective turistice Delta Dunarii | Christian Tour

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Obiective turistice Delta Dunarii | Christian Tour

 

Obiective turistice in Delta Dunarii

Delta Dunarii este un loc unic nu doar in spatiul romanesc, ci si pe teritoriul european, fiind considerata „cel mai tanar pamant” de pe Batranul Continent. In momentul in care ajungi aici, simti ca ai intrat intr-o alta lume, unde timpul a stat pe loc, iar natura a pus stapanire pe tot ceea ce vezi. Senzatia este superba, iar cei care au ajuns aici s-au indragostit iremediabil de farmecul Deltei.

In cazul in care iti planuiesti urmatoarea vacanta in locul cunoscut drept „paradisul dintre ape”, noi ti-am pregatit o lista de obiective turistice din Delta Dunarii pe care nu ar trebui sa le ratezi. Iata care sunt acestea!

Insula Sacalin

Pana nu demult, Insula Sacalin era formata din doua insule micute, respectiv Sacalinu Mare si Sacalinu Mic. Cele doua s-au unit si au format o insula superba, situata in dreptul bratului Sfantu Gheorghe. Pe aceasta insula nou formata, s-au observat nu mai putin de 299 de specii de pasari, printre care chire de mare, canarii baltii si pelicani creti. Totodata, in jurul insulei, se afla plante si pesti rari, precum varza de mare.

Farul din Sulina

Un simbol al orasului Sulina, farul este un edificiu care aminteste de farmecul maritim al acestui loc. Amplasat la 2.5 km de Marea Neagra, farul a fost construit de catre doi ingineri englezi. In momentul de fata, acesta poate fi vizitat, functionand ca muzeu.

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii

 Atunci cand vine vorba de obiective turistice Delta Dunarii, Centrul Muzeal este un loc pe care nu vrei sa il ratezi! La demisol, poti admira acvariile, unde vei observa indeproape diferite specii de pesti, precum sturioni, pesti de cultura, specii exotice si multe altele.

La parter, poti urmari un documentar despre Delta, de unde vei descoperi mai multe despre acest loc. Muzeul are, in total, trei nivele, care te asteapta sa le descoperi. Retine, totusi, ca muzeul este inchis in zilele de luni.

Lacul Murighiol (Saraturi)

Inclus in rezervatia naturala Saraturi, lacul este situat langa comuna Murighiol, la sud de bratul Sf. Gheorghe. De aceea, aceasta apa este cunoscuta si sub denumirea de Lacul Murighiol. In limba turca, murighiol inseamna „violet”, culoarea pe care o au si apele de aici. Turistii ajung in aceasta zona nu doar pentru frumusetea peisajului, ci si pentru apele bogate in saruri si pentru namolul mineralizat.

Mila 23

Satul pescaresc situat in inima Deltei Dunarii, Mila 23 este locul ideal pentru cei care vor sa scape de agitatia si haosul oraselor. Satul poate fi accesat doar pe apa si este un loc deosebit de frumos, care gazduieste Manastirea Stipoc, alt obiectiv turistic din Delta Dunarii pe care trebuie sa il vizitezi.

 

Sfantu Gheorghe

Despre satul pescaresc Sfantu Gheorghe se spune ca este situat „la capatul lumii”. Adevarul este ca aici te vei simti desprins de griji si purtat intr-o alta lume, unde te poti bucura de mancare delicioasa si de cel mai fin nisip de pe litoralul romanesc. In ambele sate, ai ocazia de a admira specii rare de pasari si de a te relaxa cum se cuvine!

Acum ca ti-ai facut o idee despre cele mai spectaculoase obiective turistice din Delta Dunarii, nu mai ramane decat sa iti planuiesti vacanta! Nu ezita sa ne contactezi si vei avea parte de cele mai bune oferte de cazare, care iti vor oferi amintiri de neuitat in „paradisul dintre ape”!