Locuri de poveste in Romania. Unde sa mergi in vacanta?

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Locuri de poveste in Romania. Unde sa mergi in vacanta?

 

Locuri de poveste in Romania pe care ar trebui sa le vizitezi in aceasta vara!

Cine a spus ca trebuie sa mergem peste hotare pentru a avea o vacanta memorabila? Exista multe locuri de poveste chiar in Romania, care merita sa fie explorate!

Dupa o perioada in care pandemia a facut ravagii si ai fost nevoit sa stai mai mult in casa, cu siguranta esti nerabdator sa descoperi locuri noi si sa te relaxezi in mijlocul naturii. Nimic nu e mai frumos decat sa mergi intr-o vacanta relaxanta alaturi de membrii familiei tale sau de cei mai buni prieteni!

Descopera in randurile urmatoare 5 locuri de poveste in Romania!

1. Sighisoara

Daca nu ai vizitat pana acum acest oras mic, dar plin de farmec, trebuie sa il treci pe lista destinatiilor din Romania. Sighisoara are un centru istoric protejat de UNESCO si strazi fermecatoare, marginite de case colorate. Acest oras este ideal atunci cand vrei sa petreci cateva zile in doi, dar si in perioadele in care tot ce iti doresti este sa te relaxezi.

Atmosfera te va cuceri pe loc si vei avea posibilitatea sa admiri obiective uimitoare, asa cum este Cetatea Sighisoarei (pentru cazare in aceasta destinatie, intra aici).

2. Delta Dunarii

Formata din intalnirea dintre Dunare si Marea Neagra, Delta Dunarii gazduieste plaje superbe, o vegetatie bogata si peste 300 de specii de pasari. Aici vei avea ocazia sa te bucuri din plin de natura si sa mananci cele mai gustoase preparate din peste!

De asemenea, in Delta Dunarii vei putea opta pentru o excursie cu barca cu motor si te vei putea bucura de plaja, fara aglomeratia din alte statiuni. In plus, te vei indragosti iremediabil de rasariturile si apusurile de soare din aceasta destinatie minunata!

3. Brasov

Atunci cand cauti locuri de poveste in Romania, poti trece pe lista si acest oras. Sa vizitezi Brasovul este ca si cum ai pasi inapoi, in timp. Vei putea descoperi multe atractii turistice atat in oras (Biserica Neagra, Bastionul Tesatorilor, Cetatea Brasovului etc.), cat si in afara lui (Cetatea Rasnov, Castelul Bran), si te vei putea plimba pe strazi colorate si pline de farmec.

4. Sibiu

Nu poti uita de Sibiu, unul dintre cele mai importante centre artistice din Romania. Acest oras s-a reinventat si are multe de oferit pentru orice tip de turist. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara si te va surprinde cu atmosfera sa medievala, obiectivele turistice, dar si cu posibilitatile de relaxare.

In timpul vizitei la Sibiu, trebuie sa descoperi neaparat Biertan, unul dintre cele mai fascinante sate din Romania. A fost inclus in anii ’90 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, datorita faptului ca infatiseaza modul in care sasii au influentat aceasta regiune. Aici timpul parca a stat in loc! Vei vedea carute trase de cai, cladiri cu o arhitectura impresionanta, o biserica fortificata si hanuri medievale.

5. Transfagarasan

Daca esti in cautarea unor locuri de poveste in Romania, trebuie sa admiri panorama de pe Transfagarasan. Construit la inceputul anilor 1970 ca o ruta militara strategica, acest drum montan te va surprinde cu peisaje spectaculoase. Transfagarasanul poate fi parcurs doar in lunile de vara, asa ca poti profita de zilele acestea calde pentru a face acest traseu!