Testimoniale reale despre pelerinajul Israel – Iordania 2022

Prima pagină » Circuite culturale » Testimoniale reale despre pelerinajul Israel – Iordania 2022

Un pelerinaj în cele mai importante locuri ale creștinătății poate fi comparat cu o adevărată călătorie inițiatică. Este o experiență unică, dedicată doar sufletului nostru și ne promite întotdeauna că ne vom întoarce un pic schimbați acasă. Să calci prin aceleași locuri prin care însuși Iisus și-a împărtășit povețele nu poate fi decât o onoare desăvârșită.

O astfel de onoare a avut-o și grupul care a mers într-un infotrip în pelerinajul Israel – Iordania, în perioada 05 – 11 aprilie 2022, chiar înainte de Sfintele Paști. Au fost însoțiți de un preot și un ghid desăvârșit ce le-a povestit toate secretele legate de locurile vizitate. Iată mărturiile lor:

Larisa Lacatușu: Infotripul Israel-Iordania și experiența în sine, pentru mine, personal, a fost impresionantă, plină de sentimente și trăiri unice în viață. Israel este spectaculos, atmosfera, liniștită și caldă cu care te primește, este unică. Nu am mai întâlnit o asemenea atmosferă nicăieri altundeva. Locurile mele de suflet din Israel au rămas Ierusalim, Nazareth, Marea Moarta și Tel Aviv.

Iordania m-a impresionat prin verdeața sa, este un loc imens plin de verdeață. Iar Petra este un spectacol viu care te lasă fără respirație. Recomand cu încredere aceste două destinații pentru o experiență unică în viață. Mai jos regăsiți 2 poze cu mine de la Petra și o belvedere asupra Ierusalimului.

Daniela Susanu: ”Toată această experiență în Israel și Iordania a fost unică și de neuitat. Am descoperit aici cele mai bogate locuri din istorie de o mare încărcătură  spirituală  care ne fac să înțelegem cu adevărat menirea noastră: de a fi buni și toleranți unii față de ceilalți, mai ales acum în aceste vremuri  tulburi. Ce mi-a rămas în cap sunt vorbele părintelui însoțitor, Petre, care ne-a încântat cu minunatele sale povestioare și, care, în fiecare dimineață ne întreba în autocar:

– Ei, dragii mei… Ce zi este astăzi??

– Vineri, părinte… 9.04… răspundeam noi, care mai de care…

– Greșit!! Este cea mai frumoasă zi din viața noastră!!!

Aceasta este abordarea pe care trebuie să o avem în fiecare zi din viața noastră!! În concluzie, „Să fim buni, neamule!” mai spunea cineva în acest minunat infotrip marca Christian Tour.

Maria Bontidean: ”Pelerinajul în Ţara Sfântă este considerat de majoritatea oamenilor ca fiind pelerinajul vieţii. Nu ştiu dacă merit apelativul de „hagia” (sfântă), dat la întoarcere celor care ajungeau la locurile sfinte, dar simt că nu mai sunt omul de acum 10 zile, care aștepta să se îmbarce în avionul de Tel-Aviv.

Fiecare loc vizitat sau văzut de departe a însemnat emoţii, bucurie, aşteptare, speranţă. Faptul că am vizitat în prima zi atât locurile legate de Naşterea Domnului din Betleem, cât şi cele legate de Patimi şi Învierea lui Iisus din Ierusalim, a adus o intensitate foarte mare de trăiri: de la colinde, la bucuria Învierii. Mă bucur că am reuşit să intru de două ori în Sfântul Mormânt, pentru că am putut simţi şi re-simţi puterea legăturii cu Dumnezeu, unică pentru fiecare, dar atât de specială acolo…

Paşii ne-au purtat apoi în locuri pustii, iar întrebările au început să apară: Cât de mult trebuie să Îl iubeşti pe Dumnezeu, ca să renunţi la tot, pentru a sta în mănăstirile de pe lângă Iordan? Cât de inspirat poţi să fii ca să faci construcții precum cele din Petra? Cât de mult poți să renunţi la confort pentru a locui în acele locuri izolate?

Am numărat mările pe care le-am văzut şi am înţeles, din nou, că Ţara Sfântă e unică: mări „la nivelul mării” şi mări „sub nivelul mării”. Partea de Nord, cu Nazaretul, Capernaumul, Cana Galileii, Muntele Carmel şi Haifa mi-au dezvăluit parcă o altă lume, o altă faţetă a Ţării Sfinte. Nu degeaba acolo a făcut Domnul cele mai multe minuni, de aceea aș numi această parte un loc al speranței.

A fost o săptămână de vis, trăită alături de oameni minunați. Bucuria întâlnirii cu colegii de „info-pelerinaj” la o poveste, seară de seară a fost şi ea la cote înalte. Nu ne mai lăsam duşi la culcare, ca să reuşim să ne spunem cât mai multe din trăirile avute pe parcursul zilei… Când am ajuns la Cluj, eram în stare să o iau de la capăt!

Alexandra Sidor: ”Fiind un călător înrăit, vizita Petrei a fost un vis împlinit. Prin intrarea principală treci pe lângă tot felul de stânci ce au diverse conotații în istoria locului. Plimbarea prin Siq a fost o placere… este răcoare și bate din când în când un vânt plăcut. Iar de acolo, mai departe, în aproximativ 2 km, aveam să descopăr ceea ce însemna de fapt Petra, nu doar sculptura Trezoreriei, una din cele mai cunoscute construcții ale sitului care culmea a fost construită de sus în jos, ci un loc unic, un areal de mii de km ce te va trimite înapoi în istorie.

Cristina Dragnea: ”Totul a fost frumos, obiectivele turistice au fost captivante și unice. Am rămas cu o experiență minunată din primul meu infotrip alături de echipa Christian Tour.

Dacă mărturiile turistelor noastre te-au convins, nu ezita sa faci si tu primul pas catre o astfel de calatorie plina de trairi sincere. Descopera programele noastre AICI.