Laponia magică, acasă la Moș Crăciun!

Prima pagină » Articole » Laponia magică, acasă la Moș Crăciun!

Descoperă magia din țara lui Moș Crăciun!

De la spectaculoasele aurore boreale, până la saniile trase de frumoșii îmblăniți și prietenoși câini husky sau de reni, întâlnirile speciale cu Moș Crăciun și diferite sporturi pe superba zăpadă, nopțile polare și soarele de la miezul noptii, toate acestea însumează minunatele experiențe, cu priveliști înzăpezite ca-n povești, ce creează momente unice și speciale vizitatorilor de fiecare dată.  

Laponia este cea mai mare parte nordică a Finlandei, ocupând aproape o treime din suprafața țării și se întinde inclusiv în părțile de nord ale Norvegiei, Suediei și Rusiei. Deși suprafața este una imensă, numărul populației este undeva la sub 200.000 de locuitori. 

Finlandezii sunt blonzi, fericiti, au o muzică tradițională delicioasă, beau cafea ca niște turci, beau lapte ca niște bebeluși, cântă heavy metal ca niște vikingi ce sunt, au mai multe saune decât mașini și mai multe lacuri decât zece țări la un loc. 

Așadar, dacă dorești să te simți din nou copil, acesta este locul de poveste pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. 

În timpul călătoriei vei avea parte de: 
Vânătoarea de aurore boreale 

Căpitanul James Cook a numit-o “Aurora Borealis” iar Hans Christian Andersen a descris-o ca fiind o “Perdea de lumină” însă pentru ea cuvintele, rămân și ele multe de cele mai multe ori.  

Pentru că Aurora Boreală este o minune a planetei Pământ de nedescris în cuvinte, uimitoare, vie, verde sau roșie, în momentele ei cele mai intense este o poveste de iarnă din care vă invităm să faceți parte în Laponia magică. (Experiență opțională) 

Safari cu sania trasă de câinii husky 

Husky, Malamut sau Samoyed? Mari, bine îmblăniți, foarte prietenoși, perfect adaptați la frig și zăpadă dar și bine îngrijiți în fermele lor, câinii laponi înhămați la sanie de abia așteaptă  alerge… cu noi cu tot 

Pentru  suntem în țara lui Moș Crăciun, după cursa de trei kilometri înveliți în pături călduroaseadmirând peisajul și cățeii care trag săniile și cărora le vom ști și numele, ne vom putea bucura de un delicios suc cald de fructe de pădure și un sandviș tradițional finlandez, în timp ce îi vom putea mângâia pe noii noștri prieteni blănoși și blânzi 

Plimbare cu sania trasă de reni 

Cum ar ajunge sania lui Moș Crăciun la fiecare dintre noi dacă n-ar fi renii?  

Această vacanță în Laponia îți va oferi șansa nu doar  te bucuri de plimbarea cu o sanie trasă de reni, dar mai ales vei admira de foarte aproape aceste animale blânde și foarte importante în viața Laponiei!  

La ferma de reni vei face cunoștință cu un Sami, locuitor nativ al Laponiei, el îți va arăta cum  mângâi un ren și cum  îl hrănești. Întradevăr, o experiență cu adevărat unică și minunată! 

 Apoi, sus în sanie și la drum! Vei învăța cum  conduci saniași dacă iei examenul, într-o zi poate vei fi chiar tu șoferul lui Moș Crăciun 

Finalul plimbării ne va aduna în jurul focului, la o băutură caldă și povești despre Laponia și sami, oamenii ei. (Experiență opțională) 

Întâlnire cu Moș Crăciun în mijlocul pădurii lapone 

Bunul Moș își găsește întotdeauna timp pentru o întâlnire cu copiii, șideși e tare ocupat, au început deja pregătirile de sărbătoare! 

Moș Crăciun are biroul său oficial în Rovaniemi! Însătu vei avea minunata șansă de a-l vizita chiar la casa din pădure! Locul secret și minunat, unde nici n-ai ști  ajungi dacă n-ai crede în el! 

Aici vei avea ocazia  îi cunoști pe elfii cei veseli, pe care îi vei putea însoți pe cărarea din pădure în căutarea bradului potrivit! 

 Acasă ne așteaptă și Doamna Crăciun care prepară de zor cele mai bune gogoșele! Copiii cuminți vor avea voie  iasă afară la joacă în zăpadă! 


 

IceKarting 

Dacă simți  adrenalina ta are nevoie de puțină mișcaredacă vrei  arăți ce driver minunat eștidacă vrei  încerci o experiență cu adevărat specială și inedită în Laponia, Kartingul pe gheață este perfect pentru tine!

Indiferent  ai permis de conducere sau nu, karturile care au anvelope dotate cu crampoane înseamnă mult mult fun, dar atenție!, la nivel echivalent cu o cursă de formulă adevărată. Singura diferență este  acum se desfășoară pe o pistă de gheață și posibil   bucurați de cel puțin o învârtire bună! (Experiență opțională) 

Excursie la Satul lui Moș Crăciun din Rovaniemi   

Capitala Laponiei finlandeze, Rovaniemi, satul în care se află sediul oficial al lui Moș Crăciun, doar 8 km din centrul orașului până aici. Ca magia  fie completăprin satul Moșului trece și Cercul Polar de Nord, pentru a cărui traversare veți primi și un certificat oficial, dovadă  ați ajuns atât de departe! 

Acesta este doar începutul unei zile incredibile, sunteți în locul de unde magia Crăciunului pornește an de an spre lumea întreagă! Totodată, expoziția de oameni de zăpadă, magazinele mici și mari cu suveniruri pentru acasă vor face ca experiența ta în Rovaniemi  devină cât mai intercativă și de neuitat. 

La Moș Crăciun acasă, orice e posibil și minunat! 

Așadarte invităm -l cunoști pe cel mai faimos finlandez dintre toțiLocuiește în Laponia, și acolo vom merge împreună, dincolo de Cercul Polar,  îl găsim pe… Moș Crăciun!

 garantăm  indiferent câți ani aveți, 7 ani sau 77, pentru câteva zile veți fi copilul încântat  descopere  poveștile sunt adevărate, renii trag sania Moșuluispiridușii muncesc un an întreg pentru cadourile noastre, prăjiturelele cu scorțișoară nu se termină niciodată și Moș Crăciun are timp și răbdare  ne asculte pe toți!

Magia Laponiei transformă frigul într-o experiență încântătoare pentru tine! Vezi aici, OFERTA NOASTRĂ!