Maroc – Perla Continentului African

Prima pagină » Articole » Maroc – Perla Continentului African

Descopera Misterele Orientale în țara luxului și a diversității amețitoare! De la piețe impresionante pline de condimente până la basmul celor 1001 de nopți….aici totul este o explozie de culoare, autenticitate și tradiție! Maroc, te va încânta cu deșerturi infinite ce ascund oaze spectaculaose și orașe imperiale cu o arhitecură vibrantă.

Marrakech

Un tărâm fermecător, plin de arome orientale, culori exotice și muzica Africană. Aici vei descoperi necropola Saadina, Moscheea și Minaretul Koutoubia și Palatul Bahia cu grădinile sale cu mozaicuri deosebite, în care culorile predominante sunt albastru și verde. Nu numai atât….vei întâlni cobre ce dansează hipnotizate pe note muzicale și comercianți de superstiții, ce-ți pot citi pe loc viitorul în palmă.

CasaBlanca

Casablanca, cel mai mare oraș al Marocului și unul dintre cele mai importante orașe din Africa, aflat pe țărmul Oceanului Atlantic. Admiră orașul vibrant, vizitează vechea medina, relaxează-te la cluburile de pe plajă și ia masa la restaurantele cu fructe de mare de-a lungul Cornichei. Orașul a câștigat popularitate în 1942 și datorită filmului omonim cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Iar daca acesta îți stârnește nostalgia primelor iubiri, vei face un popas la Rick’s Cafe, o replică fidelă a barului în care celebrele personaje jucate de Ingrid Bergman și Humphrey Bogard se reunesc. De la mesele cu jocuri de noroc și până la pianul ce se odihnește într-un colț, lasă-te transpus în atmosfera unuia dintre cele mai faimoase filme de epocă.

Fes

Medina, unul dintre cele mai înfloritoare centre medievale din lume – Fes el-Bali ( înscris în patrimoniu UNESCO), un adevarat labirint de peste 9.000 de strazi intortocheate, ce te va fermeca încă din primele clipe.

Ouarzazate

Ouarzazate – numit și “Poarta Deșertului” deoarece pe aici trecea vechiul drum de caravane dintre Sahara și Marrakech, caravane care transportau aur, sare și fildeș iar în prezent este punctul de plecare spre oazele și satele din sudul Marocului, cu case de chirpici, aruncate în văile adânci ale munților. Orașul a fost ridicat de berberi în 1928 care au construit cetăți fortificate numite “kasbahs”. Admiră kasbahul Taourirt, un castel impresionant care a servit drept platou de filmare pentru mai multe producții celebre, printre care și “Lawrence al Arabiei”, “Cleopatra” și filmul de Oscar “Gladiatorul”.

Fă o pauză să admiri Perla Continentului African, bea un ceai marocan, una dintre cele mai înrădăcinate obiceiuri ale zonei și nu pleca fără o pictură cu henna pe piele, tradiție adesea asociată cu ritualuri de nuntă și alte festivități importante.

Alege circuitul preferat și ia parte la o experiență cu adevărat inedită în MAROC – găsește toate detaliile AICI!