In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Praga – Dresda – Leipzig – Dortmund – Amsterdam –Haga – Delft – Rotterdam Gouda – Anvers – Bruges – Gent – Bruxelles – Waterloo – Luxembourg – Rothenburg – Nurnberg – Munchen - Salzburg
Transport
autocar sau minibus clasificat
Cazare
12 nopti la hotel de 2-3*
Mese
12 mic dejun
Insotitori
insotitor din partea agentiei pe traseu
solicitare fizica
nivel scazut
Marimea grupului
Minim 35
Itinerariu
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. In cursul serii ajungem la Budapesta, unde ramanem peste noapte.


Orasul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusete si eleganta, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orasului a carei constructie a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga, care pare desprins din cartile cu povesti. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 latime si o suprafata totala mai mare decat sapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiti si promenada favorita a localnicilor si admiram frumoasa Manastire Strahov, ce detine una dintre cele mai impresionante biblioteci din Europa.
Optional, avem la dispozitie cateva ore pentru o croaziera pe Raul Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelul Vysehrad de pe malul apei care va parea cu atat mai impozant privit de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Cazare la hotel in Praga.
Mic dejun


Pornim dimineata spre Dresda, inima culturala a Saxoniei, un oras care a reusit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945, in al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre cladirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite dupa schite si picture, fiind redeschise abia in anii ’70-80. Mergem in Theaterplatz unde ne intalnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduieste astazi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. In periplul nostru, incercam sa acoperim cat mai multe obiective : Complexul muzeal Zwinger in stil baroc, cu mai multe galerii si pavilioane de expozitie. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturn. Superbele terase si gradini Bruhlsche Terasse, sunt loc de promenada pentru localnici. Daca timpul ne mai permite, zabovim cateva minute pe Prager Strasse, inima comerciala a Dresdei, unde e loc de shopping si de savurat o cafea.
Ajungem dupa pranz in Leipzig, unde stim exact ce dorim sa vedem: Galeria Comerciala Specks Hof, cea mai veche piata alimentara din Germania contruita in 1430, dar transformata intr-o galerie comerciala cu arcade superbe si multe, multe magazine. Piata Naschmarkt se afla in centrul vechi, ce se remarca prin cladirile in stil baroc. Vedem fatada superba a Palatului Gohliser Schlossen, construit in stil rococo, elegant si cu decor superb, unde au loc cele mai multe evenimentele mondene. Mai observam cladirea Operei, Muzeul de Istorie Contemporana si cladirea ultra-moderna a noii sali de concerte, Neus Gewandhaus, sediul orchestrei din Leipzig, cunoscuta pe plan mondial. Ne continuam drumul spre Dortmund. Cazare la hotel in zona Dortmund.
Mic dejun


Dupa micul dejun calatoria noastra continua spre capitala Olandei, Amsterdam. Dupa ce lasam bagajele la hotel, avem timp liber la dispozitie pentru a admira acest minunat oras.
Mic dejun


Timp liber in Amsterdam, sau excursie optionala la Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film. Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, si Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinanta: Corrie ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Seara ne indreptam spre Amsterdam, unde ramanem peste noapte.
Mic dejun


Program liber sau excursie la Haga – Delft – Rotterdam. De la Amsterdam ne indreptam spre Haga, capitala administrativa a Olandei si sediul Curtii Internationale de Justitie. Haga este un oras viu, cu arhitectura tipic olandeza, cu monumente vechi de sute de ani si din calea afara de sarmant datorita lacului Hofvijver, aflat chiar in centrul orasului. In centrul istoric al orasului se afla Parlamentul. Urmatorul popas il facem in celebrul Delft, unde in Catedrala - Nieuwe Kerk se afla mormintele celor din Casa de Orania, Regi ai Tarilor de Jos. Orasul este recunoscut ca fiind locul de origine al portelanului alb-albastru pictat de mana, emblematic pentru Olanda.
Mergem mai departe si ne oprim la Rotterdam, cel mai mare si mai important port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidentiale indraznete. Pentru a avea insa o panorama excelenta asupra orasului si a portului se recomanda o vizita la Turnul Euromast, inalt de 100 de metri. Seara ne indreptam spre Amsterdam, unde ramanem peste noapte.
Mic dejun


In cea de-a saptea zi a calatoriei noastre vom face un tur al Amsterdamului. Obiectivele turistice sunt numeroase: Piata Dam, din centrul orasului, Rijksmuseum cu celebrul tablou, ”Rondul de noapte” a lui Rembdrandt, Munttoren - Turnul banilor, Muzeul Van Gogh.. Nu este o exagerare sa spui ca la Amsterdam dai peste o capodopera la fiecare pas! Dar dincolo de muzee si obiective turistice, capitala Olandei ascunde magazine originale, unde designerii locali isi vand creatiile - fie ele haine, bijuterii sau obiecte de design interior, restaurante cu mancare de pe toate continentele, parcuri verzi unde localnicii ies la picnic in prima zi fara ploaie.
Timp liber la dispozitie in Amsterdam. Optional, va propunem o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucura-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Seara cazare la acelasi hotel din Amsterdam.
Mic dejun


Ne incepem periplul de astazi cu o vizita (optionala) in Gouda, o localitate medievala celebra datorita sortimentului de branza care ii poarta numele. Interesant este ca branza Gouda nu se numeste asa pentru ca ar fi produsa neaparat in aceasta regiune, ci pentru
ca, timp de secole, a fost comercializata in piata de branza din centrul orasului Gouda. Ne continuam calatoria noastra spre Belgia.
Urmatorul popas il facem la Anvers, al doilea oras al Belgiei, cunoscut drept orasul modei si al diamantelor. Cu o multitudine de obiective turistice, cum ar fi Casa memoriala Rubens, Catedrala Maicii Domnului, Muzeul de Arta Moderna sau Cartierul diamantelor, Anvers pastreaza nestirbit farmecul oraselor flamande, cu o istorie indelungata. De la Anvers ne indreptam spre Bruges, un oras-bijuterie, de care te vei indragosti iremediabil. Considerat unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Bruges te intampina cu casutele sale din caramida, ale caror ferestre dau inspre canalele sale splendide, populate de rate si lebede, cu un centru in care la fiecare pas vezi un monument gotic, cu stradutele pline de ciocolaterii care iti fac cu ochiul si cu magazine de unde poti cumpara dantela traditionala. Dupa ce ne despartim de Bruges ne indreptam spre Gent, cel mai bine pastrat secret al Belgiei, un orasel flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfantul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort si Catedrala Sfantul Bavo. De la Gent ne indreptam spre Bruxelles, capitala Belgiei, unde ramanem peste noapte.
Moment de ragaz (timp liber):
Sa te plimbi prin magazinele de dantela din Bruges este o adevarata placere! Poti alege suveniruri splendide pentru cei de acasa, iesite din mainile dantelareselor care stapanesc la perfectie acest mestesug care dateaza din secolul XVI. De la brose, fete de masa sau gulere pana la rochii de mireasa si perdele. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place, incercati mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras. Delicios!
Seara cazare in Bruxelles.
Mic dejun


Celebru de cand a devenit sediul unora dintre cele mai importante institutii europene, Bruxelles-ul este un oras cosmopolit, cu cartiere linistite si verzi, dar cu un centru viu, populat deopotriva de localnici si turisti. Farmecul strazilor vechi din centrul istoric este completat de magazine sic, de restaurante si ciocolaterii fine, dar si de librarii cu rafturi pline de benzi desenate - o mandrie locala. Descopera Atomiumul, Bursa, Grand Place, Catedrala Saint Michel, Palatul Regal si bineinteles, celebra statuie a lui Manneken Pis, inconjurata la orice ora de grupuri de turisti care o admira si o fotografiaza. Poti strabate centrul orasului pe jos, pentru ca Bruxelles-ul presupune opriri dese, fie ele in fata superbelor cladiri art-nouveau, ale veselelor picturi murale din centru sau pur si simplu pentru a gusta din traditionalii cartofi prajiti care se vand in orice zona populara a orasului. Si pentru ca nicio calatorie nu este completa fara shopping, fa o escala si in Galeriile Saint Hubert, stilate si fermecatoare.
Moment de ragaz (timp liber):
Nu parasi Bruxelles-ul fara sa gusti una dintre celebrele beri trapiste produse in Belgia, in manastiri sau abatii vechi de secole. Asaza-te la unul dintre zecile de bistrouri sau restaurante de langa Grand Place si delecteaza-te cu cea mai buna bere din lume!
Continuam calatoria spre Waterloo, locul celebrei batalii care a schimbat soarta Europei si apoi ne indreptam spre Luxembourg. Aici, admiram Palatul Ducal – resedinta oficiala a Marelui Duce de Luxembourg, Piata Guillaume al II-lea, Catedrala Notre-Dame – o catedrala romano-catolica ce a servit in trecut ca biserica iezuita. Centrul vechi al orasului Luxembourg reuseste sa ne cucereasca in timp ce ne plimbam pe stradutele pavate cu piatra cubica, printre zidurile cladirilor vechi in stil medieval. Cazare la hotel in zona Saarbrucken – Kaiserslautten.
Mic dejun


Plecam spre Rothenburg, o destinatie turistica de top. Vedem reteaua de strazi pietruite, casele inalte si peretii fortificati. Urmatoarea noastra destinatie este Nurnberg, al doilea oras ca marime al Bavariei si capitala neoficiala a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viata de noapte intensa si berea bruna este la loc de cinste in barurile si restaurantele locale. Vedem Catedrala Sf. Sebald, cea mai veche biserica de aici, care a fost construita din gresie, in secolul al XIII-lea si al carei exterior este plin de sculpturi si simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Continuam vizita noastra in Nurnberg cu un tur de oras: zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schonner Brunnen si Citadela. Ne indreptam spre hotelul nostru din Nurnberg pentru cazare.
Mic dejun


Ne indreptam spre Germania, mai exact Munchen, un oras al contrastelor, unde cafenelele cu alura mediteraneana se impletesc armonios cu berariile bavareze. Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piata Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat si cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul National Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum si Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor si obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate.
Moment de ragaz (timp liber):
Este o obligatie morala pentru orice calator care trece prin Germania sa opreasca macar odata la o berarie neaosa. Si nu e nevoie sa astepti pana la Oktoberfest ca sa gasesti aceasi atmosfera vesela, joviala acompaniata de sunetul halbelor de bere care se ciocnesc. Dragilor, suntem in inima Bavariei, in Munchen, asa ca, hai sa ne stingem setea cu o halba spumoasa de bere in in Hofbrauhaus, renumit loc de intalnire unde Hitler tinea sedintele de partid.. Desigur, berea merge de minune dupa o portie zdravana de carnati cu varza acra calita, gatiti ca la mama lor de nemti.
In cursul serii poposim in Austria. Ne cazam la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg.
Mic dejun


Incepem ziua cu o sesiune de explorare in Salzburg, orasul lui Mozart. Orasul acesta este ca o scena de film - nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” - datorita cladirilor impecabile in stil baroc, stradutelor linistite, parcurilor atent ingrijite, muntilor suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul imbietor al mancarii si lista ar putea continua la nesfarsit. Vizitam aici Gradinile Mirabel, Domul, Orasul Vechi si Casa lui Mozart. Plecam din Salzburg traversand o zona montana splendida, Salzkammergut, unde putem admira peisajul cu creste de munte ce se reflecta in luciul lacurilor glaciare.
Punctul final al circuitului nostru este Budapesta. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim, pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situata intre partea de sus a Bulevardului Andrássy si intrarea in Parcul orasului (Városliget). Piata si Bulevardul Andrássy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei.
Experienta: ritm si gusturi traditionale
Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de croaziera? (optional).
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata!
Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.
Mic dejun
Calatoria noastra se apropie de sfarsit! De la Budapesta ne indreptam spre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii.
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:

Croaziera Vltava (cu masa)
Va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Pretul include: croaziera pe Vltava si cina la bordul vasului
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Volendam, Zaanse Schans, Haarlem
Prima oprire va fi in Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film. Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, si Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinanta: Corrie ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Pretul include: transport autocarul
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Excursie Gouda
Ne deplasam spre Gouda, o localitate medievala celebra datorita sortimentului de branza care ii poarta numele. Interesant este ca branza Gouda nu se numeste asa pentru ca ar fi produsa neaparat in aceasta regiune, ci pentru ca, timp de secole, a fost comercializata in piata de branza din centrul orasului Gouda. Pretul include: transport autocarul
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Croaziera pe canale la Amsterdam
Va propunem sa participati la o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucura-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Pretul include: croaziera pe canale in Amsterdam
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Croaziera pe Dunare la Budapesta
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata! Pretul include: croaziera de 1.5 ore cu cina festiva si ghid vorbitor de limba rom
de la
/pers.
O adaugi la check-out