Budapesta - Viena – Praga – Dresda – Karlovy Vary – Bratislava
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 16
Maxim 48
Itinerariu
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.
Astazi este despre Viena! Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Este pentru muzica ceea ce Roma si Florenta au insemnat pentru pictura, sculptura si arhitectura. De numele orasului sunt legate clasicismul vienez: Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic in felul sau; operetele; sunt vestite scoala de medicina, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Si chiar daca prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici in peste 180 de tari, te face sa visezi ca vei poposi vreodata in fosta capitala a gloriosului Imperiu al Habsburgilor - cea mai mare dinastie europeana, care, din Evul Mediu pana la inceputul sec. XX si-a pus pecetea asupra istoriei continentului.
Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de stresul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.
Luam un prim contact cu aceste locuri vizitand Palatul Schonbrunn si gradinile sale. Initial a fost castel de vanatoare, construit in 1569 de imparatul Maximilian II, iar doi ani mai tarziu imparatul Mathias descopera un izvor, pe care il numeste “Schonen Brunnen”- fantana frumoasa. La sfarsitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat dupa Versailles, modelul fiind lasat in urma prin bogatia si luxul exorbitant propuse.
Continuam incursiunea admirand cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale intr-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Dar pentru a cunoaste aceasta Viena, nu ai nevoie de masina. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf . Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.
Moment de ragaz (timp liber):
Viena este faimoasa pentru restaurantele si cafenelele a caror finete o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea. Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca si multa frisca.
Ne indreptam spre urmatoarea destinatie a programului nostru – Praga. Cazare la hotel in Praga.
Mic dejun
Orasul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusete si eleganta, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orasului a carei constructie a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita la Castelul Praga, care pare desprins din cartile cu povesti.
Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 latime si o suprafata totala mai mare decat sapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiti si promenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piata Orasului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primariei. Monumentul exercita o puternica atractie asupra turistilor, acest lucru datorandu-se faptului ca de fiecare data cand sunt anuntate orele are loc un adevarat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla in apropiere, acestia neincetand niciun moment sa filmeze sau sa fotografieze spectacolul oferit zilnic de batranul orologiu.
Moment de ragaz (timp liber):
Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.
Dupa amiaza program liber in Praga pentru vizite individuale.
Optional va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Seara ne intoarcem la hotelul nostru din Praga. Cazare.
Mic dejun
Dupa ce am vizitat principalele atractii din Praga, ne-a mai ramas o zi intreaga in care sa ne bucuram in voie de o plimbare si sa descoperim locuri noi si fascinante ce se ascund intr-unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Europei. Praga ascunde locuri fascinante, mai putin cunoscute de turisti. Pune pe lista ta de vizite Muzeul de Alchimie, locul in care istoria si mitul se intrepatrund, Muzeul Franz Kafka, plin de ciudateniile existentialiste caracteristice autorului “Metamorfozei” si admira opera de arta inspirata de John Lennon ce infrumuseteaza un zid din Praga inca de la moartea lui in 1980. Restul zilei il poti petrece cutreierand restaurantele si magazinele din oras in cautarea suvenirului perfect.
Cei interesati pot face o excursie optionala la Dresda, inima culturala a Saxoniei, un oras care a reusit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945, in al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre cladirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite dupa schite si picturi si redeschise abia in anii ’70-80. Mergem in Theaterplatz unde ne intalnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduieste astazi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. In periplul nostru, incercam sa acoperim cat mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger in stil baroc, cu mai multe galerii si pavilioane de expozitie. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm, superbele terase si gradini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Pentru a completa calatoria cu o experienta inedita, vizitam Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre si fermecatoare statiuni balneare ale Cehiei, ideala fie ca vrem sa ne rasfatam cu o ora la SPA, fie ca dorim sa facem o plimbare intr-un orasel frumos din vestul Boemiei, al carui peisaj imbina stradutele intortocheate, cladirile colorate in stilul caracteristic Boemiei si privelistea dealurilor impadurite ce inconjoara frumosul oras, tinandu-l parca ascuns. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.
Mic dejun
Parasim Cehia pentru a ne putea continua calalatoria spre capitala Slovaciei, Bratislava, unul dintre cele mai frumoase orase de pe Dunare, unde vom face un scurt tur al centrului istoric. Ne indreptam spre destinatia finala a programului nostru - Budapesta. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situata intre partea de sus a Bulevardului Andrássy si intrarea in Parcul orasului (Városliget). Piata si Bulevardul Andrássy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei.
Experienta: ritm si gusturi traditionale
Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de croaziera? (optional).
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata!
Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.
Mic dejun
Dupa micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, nerabdatori sa pornim iar la drum.
Mic dejun
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:
Croaziera Vltava (fara masa)
Va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Pretul include: croaziera pe Vltava
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera Vltava (cu masa)
Va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Pretul include: croaziera pe Vltava si cina la bordul vasului
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Excursie Dresda si Karlovy Vary
Dresda, inima culturala a Saxoniei este un oras care a reusit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945. Multe dintre cladirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite dupa schite si picturi si redeschise abia in anii ’70-80. Mergem in Theaterplatz unde ne intalnim cu unul din aceste monumente restaurate: Casa Operei Semper ce gazduieste astazi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. In periplul nostru prin Dresda admiram : Complexul muzeal Zwinger , Rezidenzschloss, Hausmannsturm, superbele terase si gradini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Pentru a completa calatoria cu o experienta inedita, vizitam Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre si fermecatoare statiuni balneare ale Cehiei, Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Pretul include: transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera pe Dunare
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata! Pretul include: croaziera de 1.5 ore cu cina festiva si ghid vorbitor de limba romana
de la
/pers.
O adaugi la check-out