021 9247

Numar cu tarif normal

Excursie Circuit bijuteriile-ascunse-din-egiptul-antic

Bijuteriile ascunse din Egiptul Antic

transport avion

8 zile / 7 nopti

de la

1.382
1.174 / persoana

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Templul lui Hathor – Templul Luxor – Colosii lui Memnon – Deir el-Madina Templul lui Habu - Cairo : Platoul Giza si Orasul Antic Memphis

Insotitori

insotitor de grup

sofer

solicitare fizica

Marimea grupului

Minim 20

Itinerariu

Calatoria noastra incepe in aeroport de unde ne imbarcam pentru zborul spre Hurgada. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada. Cazare la hotel de 4* si program liber. Seara cina la hotel.

Cazare
Hotel Karma / Hotel Palm Beach (sau similar)

Cina

Hurghada – Templul lui Hathor – Templul Luxor
Hurghada – Templul lui Hathor – Templul Luxor

Dupa micul dejun, pornim la drum spre Qena, oras antic situat pe malul vestic al Nilului, cunoscut pentru importanta sa istorica si pentru legaturile cu cultura si religia egipteana antica. Ne indreptam spre Templul lui Hathor, cunoscut si sub numele de Templul Dendera, situat in apropierea orasului Qena, in localitatea Dendera. Acest templu este unul dintre cele mai bine pastrate complexe religioase din Egiptul antic si este dedicat zeitei Hathor, care era asociata cu dragostea, maternitatea, muzica si dansul. Hathor era considerata o zeita protectoare, iar templul de la Dendera era un loc important de cult si de pelerinaj pentru egiptenii antici. Templul a fost construit in timpul domniei faraonilor din dinastia Ptolemeica (aproximativ 305–30 i.Hr.), desi in interiorul sau se pot gasi inscriptii si structuri mai vechi, datand din perioada regilor egipteni anteriori. In plus, templul a fost extins si restaurat in timpul perioadelor ulterioare, inclusiv in timpul Imperiului Roman. Dendera este celebra si pentru faimosul Zodia Dendera, un relief complex ce reprezinta constelatiile si ciclicitatea cerului, si care a fost descoperit in templu. Acesta a fost adesea asociat cu studiile despre astronomia antica a egiptenilor. Astazi, templul este o atractie turistica importanta in Egipt si un loc de interes pentru cercetatorii care studiaza cultura si religia egipteana. In jurul templului se afla si alte structuri, cum ar fi capele, birouri administrative si un lacas de cult dedicat zeitei Hathor.

Ne continuam drumul spre Luxor si ne oprim la un restaurant local pentru a servii pranzul. In partea a doua a zilei, vizitam muzeul papirusului unde vom afla cum obtineau vechii egipteni foile de papirus si cum erau acestea folosite si apoi ne oprim in centrul orasului Luxor, considerat unul dintre cele mai marete muzee in aer liber din lume si ne convingem si noi de asta. Templul Luxor este unul dintre cele mai importante si mai bine conservate temple ale Egiptului antic, Acesta a fost construit pentru a celebra si a onora zeul Amun-Ra, dar si pentru a-l omagia pe faraonul care a comandat lucrarile de constructie. Templul a fost construit si extins de-a lungul a mai multor secole, in principal in perioada de apogeu a dinastiei a XIX-a si a XX-a, sub domnia faraonilor precum Amenhotep III (1390–1352 i.Hr.) si Ramses II (1279–1213 i.Hr.). Amenhotep III este cunoscut pentru construirea majoritatii templelor din Luxor, iar Ramses II a adaugat mai multe structuri si statui impresionante, inclusiv cele patru statui gigantice ale sale cunoscute sub numele de „Colosii din Memnon”. Templul din Luxor este renumit pentru arhitectura sa grandioasa si pentru detaliile artistice deosebite. El cuprinde mai multe curti, sanctuare si camere. Intrarea principala este marcata de un imens pilon care deschide drumul spre curtea mare, unde se afla statui colosale ale faraonului Ramses II si obeliscuri (desi unul dintre obeliscuri se afla acum la Paris, in Place de la Concorde).

Ne retragem la hotelul nostru din Luxor pentru odihna binemeritata. Ne pregatim pentru urmatoarea zi cand vom descoperi alte bijuterii ascunse din Egiptul Antic. Cazare hotel 4*

Cazare
Hotel Pyramisa (sau similar)

Mic dejun

Colosii lui Memnon –Deir el-Madina – Templul lui Habu
Colosii lui Memnon –Deir el-Madina – Templul lui Habu

Dupa micul dejun exploram maul vestic al Nilului si ne oprim pentru a admira cele doua statui gigantice de granit cunoscute sub numele de Colosii lui Memnon. Sunt doua statui monumentale, fiecare avand o inaltime de aproximativ 18 metri si cantarind in jur de 1.000 de tone iar fiecare statuie il reprezinta pe Amenhotep III intr-o pozitie sedentara, cu mainile odihnindu-se pe genunchi si cu capul acoperit cu o coroana regala. Statuile sunt realizate din blocuri mari de granit si au fost sculptate cu mare maiestrie, avand detalii fine care reflecta puterea si importanta faraonului.

Ne continuam incursiunea pe malul vestic al Nilului si ne oprim in Deir el-Madina, un sit arheologic important din Egiptul antic. Acesta a fost un sat care gazduia muncitorii si artizanii care lucrau la construirea mormintelor regale si a templelor din Valea Regilor si in alte zone ale Tebei. Deir el-Madina ofera o perspectiva unica asupra vietii cotidiana a celor care au contribuit la realizarea unora dintre cele mai grandioase lucrari de arta si arhitectura ale Egiptului antic. Deir el-Madina era un sat organizat si bine structurat, cu case construite din caramida de noroi. Casele erau de obicei mici si aveau o camera principala, cu alte incaperi si curti. In sat locuiau muncitori, mestesugari, arhitecti, pictori, sculptori si alti specialisti care lucrau in echipe coordonate. Fiecare familie avea propria locuinta, iar comunitatea era strans legata prin activitatile comune si prin credinte religioase. Satul avea si un templu mic dedicat zeului Ptah, care era considerat protectorul mestesugarilor si al artizanilor. De asemenea, existau locuri pentru intalniri si ceremonii religioase. Viata cotidiana in Deir el-Madina era strans legata de activitatea profesionala a locuitorilor, dar si de ceremoniile religioase si de sarbatorile locale. Satul a fost descoperit si cercetat in detaliu de catre arheologi in secolul al XX-lea, iar sapaturile au dezvaluit o multime de informatii despre viata de zi cu zi a muncitorilor. Printre descoperiri se numara inscriptii, papirusuri si obiecte personale care ofera o imagine detaliata a activitatilor economice si a vietii sociale din acel timp. Papirusurile descoperite in Deir el-Madina sunt extrem de valoroase, deoarece contin documente administrative, liste de munca si texte religioase, oferind informatii despre organizarea muncii, distributia resurselor si problemele cu care se confruntau muncitorii.

Miezul zilei ne prinde intr-o fabrica de alabstru, o piatra apreciata in Egiptul antic datorita aspectului sau luminos si a capacitatii de a fi prelucrata usor in forme delicate. In timpul regimului faraonic, prelucrarea alabastrului era o activitate importanta, iar mestesugarii care lucrau aceste pietre erau extrem de priceputi. In Valea Regilor, acest tip de mestesuguri erau practicate in ateliere destinate prelucrarii pietrei, iar obiectele realizate erau folosite atat in morminte, cat si in temple sau ca ofrande pentru zei. Aflam informatii interesante despre procesul de prelucrare si realizare a acestor frumoase obiecte.

In programul zilei de azi nu ne-a mai ramas de vizitat decat Templul lui Habu, considerat unul dintre cele mai bine conservate temple din Egipt si care ofera o imagine detaliata asupra arhitecturii si artei religioase ale perioadei sale. Este un exemplu remarcabil al stilului arhitectural al epocii, cu sali mari, coloane impunatoare, reliefuri elaborate si diverse camere care servesc scopurilor liturgice si un simbol al puterii si al succesului lui Ramses III si al stabilitatii regatului sau in fata amenintarilor externe si interne. De asemenea, acest templu este important pentru cercetarile arheologice, deoarece ofera informatii valoroase despre structura politica, religioasa si sociala a Egiptului in perioada sa de apogeu si declin.

Spre seara, avem transfer la gara din Luxor, unde ne imbarcam in trenul catre Cairo (vagon de dormit). Se serveste o cina usoara la bord.

Mic dejun

Cairo – Misterul Piramidelor si  orasul antic Memphis

Ajungem dimineata la Cairo si avem toata ziua la dispozitie sa ne bucuram de magnificul oras pierdut in timp, dar atins subtil si de modernitate. Mai intai facem o excursie unica in viata pentru a admira Piramidele de pe platoul Giza - una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Sunt singurele care au supravietuit trecerii timpului iar pentru turistii moderni, ele continua sa fie mai minunate si mai misterioase decat erau pentru antici. Piramidele au doua caracteristici: sunt mari si vechi, asa cum spune si un stravechi proverb in limba araba care exprima cel mai bine idea “Omul se teme de timp, iar timpul se teme de piramide”. Cat de mari si cat de vechi sunt, este greu de calculat. Abia in secolul al XX-lea s-a afirmat ca Marea Piramida a lui Kheops, construita cu 4.400 de ani in urma, a fost cea mai inalta constructie din lume.
Napoleon care a cucerit Egiptul in 1798, a calculat ca piatra folosita la ridicarea acestei piramide ajunge pentru a cladi un zid de un metru inaltime in jurul intregii Frante. Faimoase prin arhitectura, istorie si prin modul de constructie piramidele sunt admirate si fotografiate de catre turistii din toata lumea.
Nu putem pleca mai departe fara a vedea Sfinxul, sculptat dintr-o singura bucata de piatra de var si considerat a fi cel mai vechi monument de sculptura monumentala din Egiptul Antic. Sfinxul este o creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol, adica Tatal Groazei. Majoritatea arheologilor sunt de acord ca Sfinxul este o creatie din timpul lui Khafre (sau Khephren cum mai este cunoscut). Se crede ca il reprezinta pe rege, leul fiind un arhetip al regalitatii, iar capul, etaland coafura faraonilor, simbolizeaza puterea.
Revenim in Cairo, unde ne oprim la un restaurant sa ne racorim putin si sa servim pranzul. Dupa-amiaza ne continuam vizita noastra prin Cairo si vizitam orasul antic Memphis, una dintre cele mai importante si mai vechi capitale ale Egiptului Antic. Situat in apropierea actualului oras Cairo, la gura de varsare a Nilului in Delta sa, Memphis a jucat un rol central in istoria Egiptului, fiind un centru administrativ, religios si economic major de-a lungul multor milenii. Memphis a fost fondat in jurul anului 3100 i.Hr., in perioada de inceput a dinastiei egiptene, si a fost capitala Egiptului pentru mare parte din istoria sa, in special in timpul perioadelor regatului Vechi si al Regatului Mijlociu. Simbol al unitatii si puterii regale a fost considerat un loc sacru, dedicat zeului Ptah, zeul creatiei si al mestesugurilor. Orasul era cunoscut pentru statuia colosala a faraonului Ramses II, cunoscuta sub numele de „Colosul din Ramses”, care era amplasata in fata templului. De asemenea, in Memphis se aflau multe statui de dimensiuni mari si obeliscuri, care reflectau maretia si puterea faraonilor.
Memphis a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1979, ca parte a siturilor istorice din Egipt. In aceasta categorie, Memphis a fost recunoscut pentru importanta sa istorica si culturala, fiind una dintre cele mai vechi capitale ale Egiptului Antic si un centru major al civilizatiei egiptene pentru mai multe milenii. Include atat ruinele orasului antic, cat si necropolele din apropiere, precum Sakkara si Giza, care adapostesc piramidele celebre si alte monumente importante. Seara cazare la hotel 4* in Cairo.

Cazare
Hotel Azal / Hotel Pyramids Park (sau similar)
Cairo –Masr el Qadima -  Muzeul Egiptean

Dupa micul dejun, mergem intr-o vizita prin Vechiul Cairo sau Masr el Qadīma, in araba, o zona a orasului foarte veche, unde au locuit predominant crestini ortodocsi. De aici ne indreptam spre Muzeul Egiptean. Desi multe muzee din Occident adapostesc colectii impresionante de obiecte stravechi din Egiptul Antic, nici una nu poate rivaliza cu bogatiile expuse in acest muzeu. Dedicat in intregime mostenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispozitia vizitatorilor, de la podoabe delicat mestesugite, la colosi de granit, ca niste turnuri, infatisand regi. Dupa servirea mesei de pranz intr-unul din restaurantele locale avem timp liber la dispozitie. Seara cazare la acelasi hotel din Cairo.

Cazare
Hotel Azal / Hotel Pyramids Park (sau similar)

Mic dejun, pranz

Cairo –Hurghada

Dupa micul dejun, ne imbarcam in autocar si pornim la drum catre Hurghada. Cazare Hurghada. Cina.

Cazare
Hotel Karma / Hotel Palm Beach (sau similar)

Mic dejun, cina

Plaja si relaxare la Marea Rosie

Program liber la dispozitie pentru plaja si relaxare la Marea Rosie. Regim all inclusive. Cazare la acelasi hotel din Hurghada.

Cazare
Hotel Karma / Hotel Palm Beach (sau similar)

All inclusive

Luam avionul din Hurghada, cuceriti iremediabil de frumusetile Egiptului.

Date si preturi

Plecare

Pret de la

Pleacă fără griji într-un circuit Christian Tour

Ai încredere în cel mai mare creator de circuite din România

Calatoritul ca drept fundamental

Christian Tour, una dintre cele mai populare agentii de turism din Romania, este locul unde vei gasi intotdeauna oferte de circuite incredibil de avantajoase. Satisface-ti pofta de calatorie si viziteaza cele mai spectaculoase destinatii turistice din intreaga lume.

Cate un drum pentru fiecare vis

Pentru cei mai multi dintre noi, calatoria inseamna visul de a cuceri, de a descoperi lumea, de a ne bucura de viata, de fiecare moment. Ghizii turistici pe care Christian Tour ti-i pune la dispozitie se vor asigura ca fiecare obiectiv turistic sa ti se dezvaluie in intreaga sa insemnatate.

Minutiosi cu nevoile clientului

In functie de preferintele tale, iti punem la dispozitie atat circuite cu avionul, cat si cu autocarul. Indiferent de alegerea ta, iti garantam ca nu vei regreta nicio secunda experienta traita. Inarmeaza-te cu energie si cu pofta de vacanta si traieste la maxim fiecare clipa petrecuta.

Informatii despre circuit

  • Bilet de avion Bucuresti, Timisoara, Oradea, Iasi, Constanta, Cluj-Napoca - Hurghada si retur

    Transport cu autocar /minibus clasificat

    Transfer aeroport – hotel - aeroport in Hurghada

    Transfer la gara din Luxor

    7 nopti cazare: 3 nopti in Hurghada la hotel de 4* ; 1 noapte in Luxor la hotel 4*; 1 noapte la vagon de dormit Luxor – Cairo; 2 nopti in Cairo la hotel 4*

    Regim all inclusive in Hurghada

    Regim de mic dejun in Luxor

    Cina in tren pe ruta Luxor- Cairo

    Regim mic dejun in Cairo

    2 pranzuri in Cairo la restaurant

    Vizitele si excursiile prevazute in program: Templul lui Hathor, Templul Luxor, Colosii lui Memnon, Dei el Madina, Templul lui Habu; platoul Giza, Orasul Antic Memphis, Muzeul de Egitpologie, Vechiul Cairo

    Ghid local

  • Excursiile optionale

    Alte taxe si cheltuieli personale

    Alte mese decat cele mentionate in program

    Bauturile la mese (exceptie Hurghada – all inclusive)

    Asigurarea medicala si asigurarea storno

    Alte obiective turistice decat cele mentionate

    Intrarea in incinta piramidei

    Intrarea in camera Mumiilor la Muzeul Egiptean din Cairo

    Taxa de viza 25 €/ persoana (se achita in aeroport)

    Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali aprox. 30 €/ persoana (se achita ghidului insotitor)

    Asigurare de calatorie (storno + medicala).

  • PROTECTIE : (* vezi detalii anexa)
    • Avantaj flex – 24.99 €/ pers.
    • Cost protect - 9.99 €/ pers.

  • • Supliment de single 375 €

    Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 20 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
    -10-19 pers - supliment 60 €/pers

  • • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
    • Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.
    Hoteluri contractate in sezonul 2024:
    Hurghada - Hotel Karma / Hotel Palm Beach (sau similar 4*)
    Luxor - Hotel Pyramisa 4* (sau similar 4*)
    Cairo - Hotel Azal / Hotel Pyramids Park (sau similar 4*)
    • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
    • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
    • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

  • • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
    • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
    • Pentru calatorie este necesar pasaportul, valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

  • Viza pentru Egipt costa 25€ si se obtine pe aeroport la sosirea in Egipt, in baza pasaportului simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani), care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

  • • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
    • Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
    • Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

  • • Pretul este calculat pentru un grup minim 20 de persoane.
    • Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.
    • Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se pot folosi si minibusuri adapatate in functie de numarul final de participanti.
    • Pentru neintrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor inscrisi, in caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil in portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la intrunirea / neintrunirea grupului, va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.
    • In cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea in scris pentru aceasta modificare, in termenul mentionat.
    • In caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine in autovehicul se va face in functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

Calendarul circuitelor Christian Tour

Iti propunem si alte oferte de circuite turistice

Conecteaza-te cu

Sau folosete adresa de email

Ai uitat parola?

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau folosete adresa de email

Ai deja un cont?