Mâncărurile tradiționale ale Sibiului alcătuiesc o fuziune de culturi care reflectă influențele sale românești, austro-ungare și germane.
Tradițiile rămân vii prin nenumărate căi în orașul Sibiului, în special prin felurile de mâncare preparate și în ziua de azi. Aceleași mâncăruri ce îi încântau pe strămoșii orașului, se regăsesc astăzi în numeroase restaurante din zonă.
Restaurantele cu specific divers pot fi găsite în orice colț al orașului Sibiu.
Preparatele tradiționale din Sibiu sunt specifice tradiționale Transivlaniei. Mai jos sunt regăsite câteva dintre acestea:
Acest fel de mâncare este reprezentat de o ciorbă de varză și carne de oaie, îmbogățită cu foi de dafin, cimbru și mărar, ce este completată, mai apoi cu lapte și gălbenușuri.
Cunoscut și sub numele de „zgoică”, acest preparat nu este preparat cu ajutorul cărnii de pasăre, ci de brânză de oaie bine frămâtată. Aceasta este adaugată peste clasica mămăligă cu smântână.
Această ciorbă este o alternanță între ingredientele unei ciorbe obișnuite, multă care și salate verzi și lapte, menită să ofere o experiență completă a gustului de odinioară.
Acest preparat se așează pe mesele localnicilor la tăiatul porcului, în preajma sărbătorilor de iarnă. Ciorba de hrean are compoziția unei ciorbe obișnuite, conține carne de porc și o rădăcină de hrean.
Balmoșul este un amestec dintre clasica mămăligă și multe lactate, printre care: smântână, unt și brânză de oaie.
În acest preparat se întâlnesc 2 mâncăruri tradiționale îndrăgite. Felul de mâncare este unul complex, ce conține carne de porc, legume și mămăligă.
Pe lângă mâncarea gustoasă, cafenelele din Sibiu sunt menite relaxării și savurării cafelei de calitate:
În Sibiu se află o gamă largă de standuri cu mâncare, magazine alimentare, patiserii și cofetării de unde îți poți satisface micile pofte culinare.
Acest aluat pufos umplut cu brânză sărată și verdețuri reprezintă o gustare rapidă și sățioasă pentru orice zi a săptămânii.
Langoșul este o gogoașă de dimensiuni mari și prăjite. De obicei sunt umplute cu brânzeturi dar și cu cartofi.
Kurtos Kalacs sunt cozonaci spiralați, pregătiți la rotisor, cu diferite toppinguri alternate cu zahăr.
Papanașii pot fi serviți alături de smântână, dulceață acrișoară și brânză de vaci.
Bulzul ciobănesc reprezintă o porție mică de mămăligă umpultă cu brânză de burduf ce se gătește, ulterior, pe grătar.
Acest produs poate fi găsit la patiseriile de petutindeni. Plăcintele cu carne pot avea diferite legume incorporate, pentru gusturi diferite.
din 10 evaluari
9.0
din 190 evaluari
7.1
din 519 evaluari
8.5
din 270 evaluari
8.6