Bisericile Sibiene reflectă istoria complexă a orașului. Prin ele, se pot observa motive arhitecturale ce caracterizează fiecare perioadă ce a contribuit la formarea Sibiului de azi.
Lăcașele de cult ale orașului Sibiu păstrate cu strictețe reflectă importanța trecutului multicultural ce îi oferă unicitate.
Biserica actuală a fost construită în secolul XV de către călugării dominicani în stil gotic. Ulterior, călugărițele ursuline au restaurat biserica între anii 1728-1733, în stil baroc. Elemente gotice pot fi încă vizibile în exteriorul bisericii prin ferestre și portalul de intrare de pe fațada de vest, unde se află statueta Sf. Ursula. Ea este îmbrăcată cu o rochie albă peste care se află o pelerină de culoare roșie. Aceasta are în mâna dreaptă o frunză de palmier, ce simbolizează martirajul, iar în mâna stângă are un steag pe care este reprezentată o cruce de culoare roşie.
din 810 evaluari
9.1
din 810 evaluari
9.1
din 869 evaluari
8.7
Biserica Azilului face parte dintr-un complex de clădiri construite între secolele XIII și XIV. Aceasta era construită din piatră și a rezistat până în anul 1760, când a suferit diverse avarii provocate de un incendiu. Biserica ce ne încântă privirile în ziua de astăzi a fost refăcută în decursul aceluiași ani, dar de data aceasta din cărămidă. Planul clădirii de acum este realizat în stilul arhitectural baroc.
Biserica Azilului a apărut prima dată în documente în anul 1292. În acel an, Ospitalierii Sfântului Spirit, membrii ai unui ordin călugăresc catolic, au convertit biserica într-un spital, ce a purtat numele de Spitalul Sfântul Spirit din Sibiu. Clopotul de tun ce se poate observa din exterior este cel mai vechi clopot din Sibiu. Acesta datează din anul 1509 şi poartă inscripţia „ad iuva nos deus” – „Doamne ajută-ne”.
din 1239 evaluari
8.2
din 3654 evaluari
8.4
Cunoscută și sub numele de Biserica dintre Brazi, aceasta reprezintă cel mai vechi lăcaș de cult construit de Biserica Română unită cu Roma în Sibiu. Costrucția a fost ridicată între anii 1778-1788, având un stil arhitectural baroc prin coloanele masive, motivul scoicii și pilaştrii, îmbinate cu elemente specifice stilului rococo, pe un pământ donat de împărăteasa Maria Terezia.
În cimitirul bisericii se află un număr semnificativ de monumente funerare cu importanţă istorică, precum: George Bariţiu, Alex Papiu Ilarian, Alex Vaida Voievod, Ioan Raţiu, dar şi oameni de afaceri, avocaţi și miltari.
din 10 evaluari
9.0
din 190 evaluari
7.1