În centrul României, într-o depresiune pitorească, se află frumosul oraș Brașov. Acesta este poziționat parcă strategic, fiind unul dintre cele mai cunoscute orașe din țara noastră și adeseori descris cu admirație de turiștii din diferite colțuri ale lumii.
Motivele pentru care acest oraș este special sunt nenumărate, însă cele mai multe țin de istoria pe care o are și de energia pozitivă pe care o transmite tuturor celor care vin aici.
Iată care sunt cele mai impresionante atracții din Brașov!
Centrul Istoric al Brașovului – Piața Sfatului
Acest loc este plin de istorie și romantism, având o poveste frumoasă în spate. Pe vremuri, aici se organizau târguri atât pentru negustorii sași și maghiari, cât și pentru cei români. Casa Sfatului, pe care nu ai cum să o ratezi, deoarece este amplasată chiar în centrul pieței, era locul unde fiecare negustor își expunea marfa care avea să fie scoasă la vânzare. Această clădire îmbină mai multe stiluri arhitecturale, așa că rezervă-ți câteva minute pentru a-i admira fiecare colțișor în parte.
Biserica Neagră
Cu o vechime de peste 500 de ani, aceasta este cea mai mare biserică gotică din România. Inițial, biserica purta numele de Sfânta Maria, însă a preluat numele de Biserica Neagră în urma incendiului din 1689, atunci când pereții au fost acoperiți de un fum negru.
În interior, vei rămâne uimit de splendoarea orgii cu 4.000 de tuburi, care se află în topul celor mai mai mari orgi din Europa.
Cetățuia
Construită în anul 1524, Cetățuia era un punct important de apărare, având doar un turn de veghe. Ulterior, a fost completat cu un bastion de lemn și patru turnuri.
Aceasta oferă cu siguranță o experiență unică, deoarece, de pe Dealul Cetății, unde este amplasată, ai la picioare o imagine superbă a Brașovului.
În urma unui incendiu puternic, care a distrus-o în întregime, Cetățuia a fost refăcută în anul 1625. Doi ani mai târziu, în interiorul acesteia a fost săpată o fântână misterioasă, cu o adâncime de 81 de metri.
Turnul Negru și Turnul Alb
Construit ca o fortăreață independentă, Turnul Neagru avea rolul de a împiedica apropierea dușmanilor de zidurile orașului Brașov. Acesta are o înălțime de 11 metri și impresionează prin zidurile groase de peste 2 metri și cele trei galerii etajate, din interior.
În trecut, turnul avea un sistem de legătură cu Cetatea printr-un pod mobil, care se deschidea spre Bastionul Fierarilor.
Turnul Alb este situat pe Dealul Straja, fiind deosebit mai ales datorită construcției în formă de potcoavă și a liniilor sale arhitectonice masive. Construit în secolul XV, acesta era locuit de breslarii cositori și arămari. Ca multe alte clădiri din Brașov, Turnul Alb a fost afectat la rândul său de marele incendiu din anul 1689, fiind renovat abia în anul 1723.
Muntele Tâmpa
Nu poți pleca din Brașov fără să urci Muntele Tâmpa, unde vei avea parte de o panoramă absolut superbă asupra orașului. Dacă ai puțin noroc și parte de o vreme senină, vei avea surpriza de a putea zări de aici, toată Țara Bârsei în splendoarea sa.
Acest munte atinge o altitudine de 960 de metri și aparține Muntelui Postăvaru. Exploratorii neobosiți și dornici de aventură pot urca până în vârf urmând unul dintre traseele montane, iar cei care își doresc să ajungă mai repede în vârf pot lua telecabina și vor fi acolo în doar 4 minute.
Intră pe www.helloromania.eu pentru a îți găsi cazare în cele mai frumoase și accesibile zone ale Brașovului!
Sursa: YouTube, Danny P.
În vacanța ta prin Brașov, ne poți vizita oricând pe strada Zizinului nr. 3, pentru cele mai frumoase flori și cadori. De asemenea, poți comanda buchete flori online, pentru orice ocazie specială din viața ta! Echipa celei mai bune florării online te așteaptă cu peste 5000 de flori, idei de cadouri, pentru orice ocazie și buget! Primești poza martor a buchetului livrat, SMS de confirmare livrare, dar și felicitare de lux gratuită!