Oua incondeiate in stil traditional romanesc

Tradiții și obiceiuri de Paște: Lecții de încondeiat ouă, la Castelul Bran

Prima pagină » Vacante in Romania » Tradiții și obiceiuri de Paște: Lecții de încondeiat ouă, la Castelul Bran
Oua incondeiate in stil traditional romanesc

Oua incondeiate in stil traditional romanesc

Sărbătorile de Paște sunt un motiv excelent să te lași purtat într-o călătorie în timp, pentru a redescoperi tradiții și obiceiuri străvechi. Anul acesta, Castelul Bran garantează turiștilor o astfel de călătorie, prin lecții de încondeiat ouă, prezentări de costume populare și expoziții de fotografii de altădată.

Vei avea parte, cu siguranță, de o experiență unică, îmbinând în mod armonios tradițiile populare cu misterul oferit de Castelul lui Dracula. Activitățile se vor desfășura în perioada 2-23 aprilie, tocmai în încăperile enigmaticului castel. Aici, vor fi reconstituite interioarele caselor țărănești din satul Mateiaș și vor fi prezentate costume populare care transmit povestea de zeci de ani a frumoasei noastre țări.

Pentru data de 8 aprilie, începând cu ora 12:00, reprezentanții Castelului Bran au pregătit o expoziție de fotografii vechi, care înfățișează datini și tradiții locale. Vei simți că ai călătorit în timp, atunci când bunicii tăi erau încă doar niște copii, iar străbunicii își petreceau voioși serile târzii de primăvară la horele din sat.

Castelul Bran, Brasov, Transilvania, Romania

Castelul Bran, Brasov, Transilvania, Romania

Prima zi de Paște va fi sărbătorită prin ”Jocul mare”, reconstituit de ansambul Mateiaș. Acesta este un obicei străvechi, care marchează Învierea Domnului și renașterea naturii. Bogăția de tradiții și obiceiuri te va captiva și te va face să te gândești cu dor la vremurile de altădată.

Locuitorii din satul Mateiaș pun parcă toată frumusețea trecutului în straiele și ornamentele pe care le poartă în timpul jocului, așa că s-ar putea să te simți tentat să îți îmbogățești garderoba și să aduci un strop de tradiție acasă.

Cei mici vor învăța mai multe despre valorile tradiției chiar de la meșterii locali, alături de care vor susține diverse activități distractive. La finalul acestora, vor fi bucuroși să primească ouă de ciocolată de la Iepurașul de Paște, în Sala de Muzică din Caste. De asemenea, vor fi antrenați în vânătoarea de ouă din Parcul Regal.

Vei fi încântat să  afli că lucrările la Tunelul Timpului au început, așa că, în următoarea vacanță de Paște petrecută aici, vei putea păși pe urmele capetelor încoronate. Acest tunel secret a fost construit în anul 1930, pentru a îi simplifica reginei bolnave de artrită drumul dintre castel și parc.

Până atunci însă, pornește în această călătorie în timp și petrece un Paște minunat în Bran. Intră pe helloromania.eu și profită din timp de cele mai bune oferte de cazare!

Sursa: YouTube, Danny P.


Pentru orice ocazie specială comandă flori online, cele mai frumoase buchete de flori, aranjamente, cutii cu flori, ghivece sau cadouri speciale cu livrare în România. Apelează la specialiștii FlorideLux.ro pentru cadouri unice și pline de cele mai frumoase gânduri bune, sentimente, emoții.

Te așteptăm în florăria noastră, în Brașov, pe Strada Zizinului nr. 3, cu cele mai frumoase flori și cadouri pentru orice ocazie. Livrăm gratuit oriunde în România, chiar și în sate, de luni până duminică!