Zalău, o surpriză frumoasă pentru turiști. Ce atracții unice găsești aici

Prima pagină » Vacante in Romania » Zalău, o surpriză frumoasă pentru turiști. Ce atracții unice găsești aici

Dacă îți place să explorezi orașe interesante și să te pierzi în detaliile unice ale acestora, ar trebui să te consideri extrem de norocos, deoarece România are numeroase orașe care îți vor întrece așteptările prin istoria, cultura și emoția lor. Unul dintre acestea este chiar Zalău, acesta fiind o dovadă vie a faptului că frumusețea există oriunde, iar tu trebuie doar să știi să o cauți cu atenție.

shutterstock_643794877

Micul orășel îți va demonstra că trecerea timpului poate lăsa amprente extrem de interesante asupra unui loc, devenind chiar neprețuite. Vei avea parte de o experiență deosebită, în schimbul unei investiții extrem de mici, deoarece, acum, cu HelloRomania ai prețuri extrem de accesibile la cazare.

Iată ce poți vizita în Zalău, dacă te decizi să îl explorezi:

Fost Cazinou al meșteșugarilor, în prezent Muzeu de Istorie

Compusă din patru corpuri, clădirea Muzeului de Istorie a suferit modificări pe etape. Dacă în secolul XIX aceasta servea ca sediu al cazinoului Asociației Meșteșugarilor din Zalău, în anul 1920, aici a funcționat primul gimnaziu român.

Mai târziu, însă, după naționalizare, a devenit bibliotecă, pentru ca apoi să fie mărită ca o sală festivă, fiind împărțită în două nivele. De asemenea, aspectul său a fost modificat în 1970, fiind adăugate două corpuri în clădire.

La înfățișarea actuală, de care vei fermecat, s-a ajuns abia 20 de ani mai târziu, atunci când a fost construit încă un corp al clădirii.

Fântâna arteziană, frumoasa operă a unui necunoscut

Această fântână impresionantă a început să fie folosită în secolul XIX, fiind cunoscută pentru faptul că aduce la suprafață o apă extrem de curată, care provine de la peste 400 de metri adâncime.

Opera impresionantă a unui artist rămas necunoscut este păzită  tot timpul de patru îngerași fără aripi, care privesc zâmbind spre trecătorii din zonă. Aceștia au fost martori la modul în care timpul și-a pus amprenta asupra acestui loc și vor, fi, cu siguranță, martori și la ceea ce urmează să întâmple cu această fântână și peste ani.

Trebuie, așadar, să o vizitezi și să îți iei câteva zeci de minute la dispoziție pentru a te pierde în farmecul ei și pentru a fi părtaș la povestea pe care o spune prin simpla sa existență.

shutterstock_643794946

Casa Zovanyi, o amintire a vremurilor de odinioară

            Micuță și modestă, dar colorată și vie, această căsuță este una dintre cele mai vechi din Zalău. Vei fi convins de o plăcuță aflată pe peretele ei, care păstrează dovada faptului că în anul 1714, însuși regele Suediei, Carol al II-ea, și-a petrecut noaptea într-una din camerele sale.

Gazda sa a fost preotul Zovanyi György care s-a împrietenit cu regele pe vremea când învăța în străinătate. Deși casa a suferit modificări, iar arcada de odinioară a dispărut, această casă rămâne un simbol viu al orașului.

Vigado, cândva cea mai luxoasă clădire a orașului

            Construit între 1895 și 1899, Casinoul era, fără niciun dubiu, cea mai luxoasă clădire a orașului. Acesta îndeplinea atât un rol reprezentativ, cât și cultural, fiind un loc ideal pentru baluri, spectacole, ședințe și expoziții.

Vizitatorii se puteau delecta aici și cu preparatele selecte ale unui restaurant, puteau purta discuții lungi la cafenea și se puteau odihni în camerele de hotel incluse în clădire. Tu le poți vizita în prezent și poți resimți atmosfera de atunci. Va fi ca o călătorie în timp!

Te-am convins și vrei să descoperi toate atracțiile sale și să vezi cu ochii tăi urmele lăsate de timp asupra acestui oraș?  Fă-ți bagajul și nu uita să-ți alegi hotelul ideal de pe helloromania.eu. Pornește în descoperirea României frumoase!

Autor: Nicoleta Ungureanu