La pas prin Murighiol, una dintre cele mai importante atracții ale Deltei

Prima pagină » Vacante in Romania » La pas prin Murighiol, una dintre cele mai importante atracții ale Deltei

Apus Delta shutterstock_435320458

Delta Dunării este, fără îndoială, una dintre comorile de neprețuit ale României. Această rezervație naturală are o mulțime de oferit, așa că ar fi păcat să nu afli mai multe despre locurile deosebite pe care le poți vizita aici.

Fiind format din satele Colina, Dunavățu de Jos, Dunavățu de Sus, Murighiol, Plopul, Sarinasuf și Uzlina, Murighiol este cea mai întinsă comună din România.

Denumirea acesteia provine din limba turcă, ”murî-gol” însemnând ”lacul furnicilor”. Unele explicații susțin că, în traducere, acesta ar însemna de fapt ”lacul violet”, această denumire provenind de la nuanțele liliachii ale apei din ghiolul din apropiere.

Flooded forest in the Danube delta shutterstock_145570648

Iată ce poți vizita dacă te decizi să petreci o vacanță pe aceste meleaguri:

Situl arheologic Halmyris

            Acest sit a cunoscut trei mari perioade istorice marcante. Prima este cea getică, în care a primit denumirea grecească Halmyris, cea de-a doua este cea romana timpurie, atunci construindu-se prima fortificație din piatră,  iar cea de-a treia este cea romana târzie, de când se păstrează monumente de arhitectură absolut spectaculoase.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre istoria acestuia, trebuie să știi că un număr de peste 10 inscripții atestă existența în apropierea castrului a unui sat al corăbierilor, Vicus Classicorum, și a unei importante necropole romane timpurii.

Noi detalii importante despre acest sit au fost descoperite în anul 1981, atunci când, în urma unor săpături arheologice, au fost găsite detalii care demonstrează existența unei continuități a vieții în secolul al VI-lea.

Aventurează-te și tu în acest loc plin de istorie și împărtășește cu noi secrete lui.

Mănăstirea Halmyris

Aflată la 2 kilometri de ieșirea din comună, acest lăcaș de cult se află în imediata apropiere a cetății Halmyris. Ascunsă într-un pustiu fără margini, pe o stâncă imensă acoperită de un strat de pământ, aceasta oferă o experiență unică tuturor celor care trec pe aici.

Mănăstirea este deținătoarea celor mai vechi moaște descoperite pe teritoriul României. Se consideră că modul în care acestea au fost descoperite a fost o minune, deoarece au ieșit singure la iveală, chiar în ziua prăznuirii Maicii Domnului, pe 15 august. Lespedea de care erau acoperite s-a dat la o parte în mod miraculor și a lăsat să se descopere ce ascundea sub ea.

Dacă îți dorești să ai parte de o experiență inedită, bucurându-te atât de liniște, cât și de istorie, atunci nu ar trebui să ratezi Mănăstirea Halmyris.

Descoperă și tu frumusețea comunei Murighiol! Rezervă din timp cazare pe helloromania.eu, la cele mai mici prețuri!

Autor: Nicoleta Ungureanu