Magie și mister: Top 3 locuri inedite din județul Brașov

Prima pagină » Vacante in Romania » Magie și mister: Top 3 locuri inedite din județul Brașov

România este o țară a legendelor și a poveștilor învăluite în mister, iar o singură viață nu ne-ar ajunge să descoperim fiecare secret al său. Câteva dintre numeroasele sale secrete au fost descoperite însă și au fost puse la dispoziția curioșilor din întreaga lume.

Unele dintre cele mai enigmatice locuri, care oferă o experiență unică și o istorie cu detalii interesante, se găsesc în județul Brașov. Aici, putem avea parte atât de experiențe care ne testează curajul, cât și de expediții în care simțul de exploratori ne este pus la treabă.

Iată câteva locuri inedite din județul Brașov:

Castelul Bran

Acest castel este un loc unicat, mai ales pentru iubitorii de istorie, misticism și ficțiune. În prezent, Castelul Bran este un adevărat muzeu, organizat pe 4 niveluri, unde sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri.

Legenda Contelui Dracula, considerat un vampir însetat de sânge care a locuit aici, a transformat locul într-o principală atracție pentru oamenii din  întreaga lume.

Vlad Țepeș și-ar fi preluat numele de la metodele nemiloase de a ucide oameni, supunându-i unor torturi groaznice. Obiceiurile sale de ”a-i trage în țeapă” pe cei pe care plănuia să îi execute au fost caracterizate ca fiind o reprezentare clară a cruzimii și a lipsei de onestitate.

Realitatea ar fi însă aceea că Vlad Țepeș a fost doar un oaspete la acest castel, pe care îl folosea ca punct principal pentru plecările sale în Transilvania.

Nimeni nu a confirmat însă unde se oprește legenda și unde începe realitatea, așa că te lăsăm pe tine să pornești într-o expediție misterioasă la Castelul Bran, pentru a descoperi realitatea.

Tunelurile și grotele secrete ale Brașovului

Cetatea Medievală a Brașovului are o întreagă rețea de tuneluri și grote care, în trecut, făceau legătura între mai multe bastioane de apărare. De la descoperirea acestor locuri secrete, s-au creat numeroase povești, misterele rămânând încă nedezlegate.

Cele mai cunoscute tuneluri sunt cele de După Ziduri, acestea fiind o rețea complexă de galerii unite între ele. Nu s-au găsit încă documente în care existența tunelurilor din Brașov să fie menționate, însă se consideră că acestea fac legături cu toate părțile orașului.

Fortareata medievala Rupea, Brasov, Transilvania, Romania

Fortareata medievala Rupea, Brasov, Transilvania, Romania

De altfel, cea mai nouă descoperire a fost făcută în anul 2008, la demolarea unei case din cartierul Bartolomeu. Aici a fost găsită o ușă metalică, închisă cu lacăt. Se pare că acesta face legătura cu Biserica Bartolomeu, iar înainte de 1989, Armata venea periodic aici să verifice sigiliul.

Anumite povești susțin că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ar fi existat un tunel care lega Piața Sfatului de o peșteră aflată pe Șaua Tâmpei. Acesta era folosit pentru a ține în captivitate prizonieri germani.

Peștera Liliecilor

Situată în partea de nord-vest a platformei Branului, la o altitudine de 950 de metri, această peșteră este un loc învăluit în mister. Numele său provine de la coloniile de lilieci care locuiesc aici, așa că fii sigur că ești pregătit să pornești în această aventură! Mai este cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Badichii.

Intrarea în peșteră se face printr-un culoar îngust și slab luminat, care duce spre o grotă cu podea ascendentă. De aici, urmează o galerie cu o lungime de 15 metri, care se termină cu un horn. Odată ajuns în peșteră, vei vedea un pârâiaș plin de mâl care curge neîncetat, așa că nu te speria de această descoperire și concentrează-te pe formațiunile calcaroase impresionante și pe camerele care au un tavan cu colorit diferit.

Înainte de a porni în aceste aventuri curajoase și misterioase, asigură-te că ai consultat www.helloromania.eu, pentru a beneficia de cele mai avantajoase oferte de cazare.

Sursa: YouTube, Danny P.


 

Chiar și în vacanță poți comanda flori online pentru acasă, acolo unde este sufletul tău! Alege FlorideLux.ro pentu cele mai frumoase buchete, cutii cu flori și aranjamente florale, disponibile pentru livrare în România, în peste 12500 localități, de luni până duminică. De peste 14 ani de zile oferim cele mai bune servicii de livrare flori, pentru mii de clienți mulțumiți! Poți comanda acum online sau ne poți vizita în florăria noastră pe Strada Zizinului nr. 3 cu cele mai frumoase buchete și cadouri pentru cei dragi, florărie Brașov.