Stațiunea Mamaia, o combinație perfectă între distracție și relaxare

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Stațiunea Mamaia, o combinație perfectă între distracție și relaxare

Mamaia este, cu siguranță, cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc, iar în ultimii ani a fost supusă unui amplu  proces de modernizare. Ea deține una dintre cele mai mari plaje din Europa, care se întinde pe o suprafață de 10 kilometri, între orașele Constanța și Năvodari.

Black Sea coast beach on a sunny day on August 05, 2011 in Mamaia, Romania shutterstock_136267046

Povestea stațiunii

Primele amplasamente turistice din această zonă au apărut în anul 1905, iar inaugurarea oficială a stațiunii a avut loc pe 22 august 1906. La acea vreme, mica stațiune purta numele de ”băi de mare” și a devenit în scurt timp o oază de relaxare pentru familia regală și alte personalități importante ale vremii.

Pentru a facilita accesul turiștilor, autoritățile au decis construirea unei căi ferate care să facă legătura între Mamaia și Constanța. Primele construcții importante au apărut în perioada interbelică, atunci când stațiunea a înflorit, iar renumele său a trecut granițele țării.

Combinația perfectă dintre distracție și relaxare

Stațiunea Mamaia oferă turiștilor o varietate largă de posibilități de distracție și relaxare. Aceștia pot alege plimbări cu hidrobicicleta, ridicări cu parașuta, windsurfing și yachting, tractări cu banana, plimbări cu skijet, ski nautic, scufundări și plimbări cu bărci cu vele.

Printre principalele atracții ale stațiunii Mamaia se numără Telegondola. Prin acest mijloc vei putea admira timp de 7 minute împrejurimile, de la o înălțime de 50 de metri, pe o distanță de 2 km.

Cluburile de noapte din stațiune au devenit cunoscute în întreaga lume datorită efervescenței și a eleganței pe care o au, așa că pregătește-te să petreci până dimineața alături de prietenii tăi.

Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unui loc perfect pentru relaxare, atunci Insula Ovidiu este alegerea potrivită pentru tine. În prezent este un important complex turistic, unde se găsesc grădini superbe și se pun la dispoziție locuri de cazare. Poți ajunge aici cu vaporașul care pleacă din zona Cazinoului Constanța, la diverse intervale timp.

Beautiful beach in summer on August 11, 2012 in Mamaia, Romania shutterstock_126331538

În jurul acestui loc s-au creat numeroase legende care au stârnit curiozitatea turiștilor. Una dintre aceste legende spune că numele insulei provine de la Ovidius Publius Naso, un poet care s-a retras aici în timpul exilului său, pentru a-și scrie versurile. Nu au fost găsite documente care să ateste aceste informații, însă oamenii continuă să creadă cu tărie în această poveste.

Nu uita nici de excursiile organizate în Dobrogea de hoteluri sau agenții de turism. Vei cunoaște detalii interesante despre cultura și obiceiurile localnicilor și te vei bucura de frumusețea împrejurimilor.

Ai toate motivele să iubești stațiunea Mamaia și să îți rezervi o vacanță aici. Nu uita să intri pe www.helloromania.eu. pentru a îți găsi locul ideal de cazare.

Autor: Nicoleta Ungureanu