Care sunt cele mai misterioase locuri din Romania?

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Care sunt cele mai misterioase locuri din Romania?

 

Care sunt cele mai misterioase locuri din Romania? Legende si mituri fascinante!

Tuturor ne place sa calatorim si nu avem nevoie de prea multe scuze pentru a o face, mai ales cand vine vorba de tara noastra minunata. Romania este plina de locuri frumoase si nu putine dintre acestea sunt inconjurate de mister. Indiferent daca este vorba de mituri, legende sau povesti infricosatoare, noi am adunat cele mai fascinante istorisiri despre diferite locuri misterioase din Romania. Astfel, daca ajungi intr-unul dintre judetele mentionate in cele ce urmeaza, merita sa vizitezi aceste puncte sau sa ii intrebi mai multe pe localnici despre aceste legende locale!

Biserica Fortificata de la Cisnadioara, Sibiu

Daca alegi o oferta de cazare Sibiu, trebuie sa vizitezi unul dintre cele mai vechi si reprezentative monumente construite in stilul romanic din Transilvania, aflat intr-o stare foarte buna. Inainte de insuratoare, se zice ca barbatii urcau pana la Cetate cu un bolovan pentru a dovedi ca sunt capabili sa apere o familie. Mai exista o legenda conform careia cuplurile care voiau sa se desparta erau incuiate intr-o incapere de aici, de unde nu mai ieseau pana nu se impacau.

Manastirea Carta, Sibiu

Tot in judetul Sibiu, se afla si fosta manastire cisterciana, una dintre cele mai vechi constructii in acest stil din Europa de Est. Dincolo de arhitectura unica, aceasta are o poveste care iti va da fiori pe sira spinarii. Se spune ca locul este bantuit de calugarii medievali, acesta fiind si sursa de inspiratie pentru filmul „Calugarita” (The Nun).

Cetatea din Ardud, Alba Iulia

Una dintre cele mai complexe legende este legata de cetatea din Alba Iulia, iar misterul acestui loc atrage foarte multi turisti. Se spune ca, in pivnita fortificatiei, inca bantuie fantoma unei tinere. Cel care doreste sa rupa blestemul trebuie sa sarute de trei ori fantoma, care apare de fiecare data sub alta infatisare: in chip de sarpe, de broasca si de mireasa plangand.

Daca a indeplinit sarcina cu succes, tanarul urmeaza fata in pivnita, unde aceasta ii va arata comoara de aur, argint si pietre nestemate. Cei care se incumeta la acest ritual nu au voie sa priveasca in urma, altminteri, se transforma in stana de piatra. Batranii locului povestesc ca niciun tanar nu s-a intors din aceasta expeditie pentru a povesti ce a trait.

Sinca Veche, Brasov

Despre satul situat la poalele Fagarasilor se spune ca a fost unul dintre primele lacasuri de cult crestin din Dacia, aspect care nu a fost niciodata atestat istoric. Totusi, cand au loc marile sarbatori religioase, au existat numeroase persoane care au auzit voci de cor care sunau aproape ingeresc. Cu toate acestea, nimeni nu intelege cuvintele rostite in cadrul acestor cantece fermecatoare si, mai mult, niciodata nu s-a gasit sursa muzicii.

Castelul Iulia Hasdeu, Prahova

Popular mai ales datorita misterului care il inconjoara, Castelul Iulia Hasdeu a fost construit dupa moartea tinerei de 19 ani de catre tatal ei, Bogdan Petriceicu-Hasdeu. Printre povestile despre acest loc, se numara si cele in care locuitorii povestesc ca, noaptea, tanara poate fi auzita cantand la pian, iar tatal ei aplaudand-o. De altfel, legenda spune ca locul a fost construit din detaliile pe care fata le-a transmis in timpul unor sedinte de spiritism, initiate de tatal ei.

Varful Gugu, Caras Severin

Legenda spune ca pe cel mai inalt varf al masivului Godeanu ar fi locuit Zamolxe, motiv pentru care acest loc a ramas inconjurat de o aura de mister. De exemplu, se spune ca muntele dispare la anumite ore din zi. Acesta este mentionat de catre Victor Kernach in studiul „Enigmele miturilor astrale”, care considera ca incarcarea energetica a acestui loc explica longevitatea „gugulanilor”, cei care locuiesc in zona.