România are numeroase zone impresionante, care oferă peisaje de vis și te fac să te simți ca într-o călătorie magică în trecut. Arefu este unul dintre aceste locuri de basm, iar motivele pentru care ar trebui să explorezi această zonă pitorească sunt numeroase. Noi îți vom dezvălui câteva dintre principalele sale atracții, care te vor convinge, cu siguranță, să îți planifici cât mai curând o vacanță aici.
Cetatea Poenari – Cele 1.480 de trepte și misterele sale
Fiind un monument istoric deosebit de important în țara noastră, Cetatea Poenari are o poveste extrem de interesantă. Aceasta a fost construită în secolul XIV de Negru Vodă, având scopul de a ajuta la ținerea sub observație și de apărare a împrejurimilor. Legendele spun că Vlad Țepeș a folosit ca refugiu această cetate, la un moment dat, fugind din calea turcilor.
Cetatea Poenari are o formă alungită, cu ziduri foarte groase și cinci tunuri de apărare. În anul 1462, distrugerea acesteia a fost adusă de un asediu turcesc și de un cutremur care a dărâmat un zid nordic.
Aceasta se află pe un vârf de munte, la aproximativ 4900 de km înălțime față de nordul văii. Cei care vor să ajungă până sus trebuie să dea dovadă de o condiție fizică excelentă, urcând cele 1.480 de trepte.
Lacul și Barajul Vidraru
Barajul Vidraru a fost primul baraj arc construit în România, fiind proiectat pe râul Argeș în anul 1965. Acesta are o înălțime de 166,60 de metri, iar grosimea de bază este de 25 de metri. Scopul construirii acestuia, care a durat cinci ani și jumătate, a fost de a preveni inundațiile, de irigare și de producere a energiei electrice.
Fiind situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, acesta adună apele râurilor Capra, Buda, precum și a altor afluenți.
În vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic sculptat de Constantin Popovici. Pe timp de vară, barajul este locul preferat al celor care iubesc sporturile extreme, aici fiind amplasată cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Turiștii pot sări cu coarda elastică de la o înălțime de 166 de metri.
Dacă vrei să încerci experiențe diferite pe Lacul Vidraru, poți pleca într-o croazieră aici, te poți plimba cu hidrobicicleta sau poți închiria bărci cu vâsle pentru pescuit.
Perioada preferată de turiștii atrași de Arefu este luna august, atunci când aici are loc ”Dracula Fest”, o manifestare cu adevărat spectaculoasă. La poalele muntelui sunt aprinse cele șapte focuri de tabără care simbolizează cele șapte familii de moșneni arefeni care l-au ajutat ”în moment de cumpănă” pe Vlad Drăculea.
De asemenea, la înălțime, în ”cuibul vulturului alb”, au loc mai multe reprezentații unice pentri cei care se încumetă să urce cele 1.480 de trepte până între zidurile Cetății Poenari.
Pornește și tu într-o călătorie în acest loc pierdut în timp și bucură-te de peisajele care îți taie respirația și de activitățile care te vor deconecta total de la viața cotidiană. Intră acum pe helloromania.eu și profită de cele mai bune prețuri!
Autor: Nicoleta Ungureanu