Pitesti

Ghidul de weekend: Ce obiective turistice poți vizita în Pitești

Prima pagină » Vacante in Romania » Ghidul de weekend: Ce obiective turistice poți vizita în Pitești
Pitesti

Pitesti

Pitești este unul dintre orașele României care surprind prin atracțiile turistice încărcate de istorie. Situat în partea central-sudică a țării, între Carpații Meridionali și Dunăre, acesta  oferă un cadru natural de o frumusețe deosebită.

Fântâna muzicală, unică în Europa de Est

Dacă ajungi în Pitești, Fântâna arteziană este una dintre atracțiile pe care nu trebuie sub nicio formă să le ratezi. Aceasta are 1.000 de guri de apă fixe și mobile, precum și o orgă de lumină. Vei fi fascinat să urmărești cum cele 24 de proiectoare colorate se schimbă în funcție de tonalitatea muzicii interpretată de orchestra Filarmonicii din Pitești.

Situată în centrul orașului, în fața primăriei, fântâna a fost inaugurată în anul 2008. Aceasta funcționează pe baza unui soft specializat care transpune sunetul în jeturi de apă și lumini. În fiecare sezon sunt folosite alte piese muzicale, iar spectacolul este unic de fiecare dată.

Grădina Zoologică

Aflată pe malul drept al râului Argeș, Grădina Zoologică din Pitești a fost înființată în anul 1950, pe o suprafață de 12 hectare. Pădurea Triviate oferă peisaje de poveste, încadrând perfect animalele în frumusețea naturii.

Peste 130 de animale își au casa aici, printre acestea numărându-se tigrul, leul, ursul brun, capra Camerun, vulpea argintie, pavianul cu mantie, babuinul, lupul, bivolul sau lama. Vizitatorii le pot admira printr-un geam special, adăposturile lor fiind amenajate cu multă grijă, pentru ca acestea să se simtă ca acasă.

Nu rata colecția impresionantă de specii de păsări exotice sau de pradă, precum păunul asiatic albastru,  fazanul argintiu, lebăda neagră sau struțul Emu.

Biserica Domnească din Pitești

Ctitorie a domnitorului Țării Românești, Constantin Șerban, clădirea bisericii a fost înălțată în anul 1656. Arhitectura sa este una deosebită, în care se oglindește rafinamentul la care ajunsese arta construcției ecleziale în Țara Românească, la mijlocul secolului al XVII-lea.

Povestea din bătrâni spune că voievdoul Constantin Șerban era gata să se scufunde în mlaștinile formate de apele scurse de pe dealurile Piteștiului, pe care le străbătea călare, însă a scăpat cu viață. Fiind bucuros că a ieșit teafăr din pericol, acesta a ridicat drept mulțumire un lăcaș sfânt, pe care l-a înconjurat de var, nisip și piatră, pentru a nu fi afectat de mlaștini.

Documentele ulterioare anului în care a fost construită Biserica Domnească nu vorbesc în niciun fel despre aceasta, abia în anul 1746 apărând câteva însemnări legate de ea.

Muzeul Județean, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia

            Acesta este, cu siguranță, un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi dacă te afli în Pitești sau în apropierea lui. Găzduit în clădirea fostei prefecturi a județului, Muzeul Județean este un edificiu neoclasic impresionant și găzduiește diverse expoziții, precum ecologie și protecția mediului, artă plastică românească, istorie, arheologie.

Clădirea este concepută ca un monumental hol de onoare pe spațiul ambelor etaje, cu scări de marmură și coloane de o frumusețe deosebită.

Secția ”Galeria Națională de Artă Nativă” a fost deschisă în anul 1971, fiind prima de acest gen din țară. Ea cuprinde lucrări ale pictorilor extrem  de talentați, precum Ion Negru, Gheorghe Doja, Costel Bogatu, Anca Bota sau Gheorghe Babet.

Așadar, pune acest muzeu pe lista obiectivelor turistice pe care trebuie neapărat să le vezi în Muntenia.

Biserica Mavrodolu și povestea sa misterioasă

În trecut, această biserică era una dintre cele mai căutate lăcașe de cult de pe cuprinsul eparhiei Argeșului și Muscelului. Pe vremea părintelui paroh Constantin Onu, aici se închegase o adevărate comunitate creștină, care era prezentă la toate slujbele nocturne, asemănătoare celor din mănăstiri, precum și la toate celelalte evenimente.

Deși inițial fusese construită din lemn, în prezent, Biserica Mavrodolu este cea mai inaltă biserică din zid, contruită între anii 1815 – 1818. După ce a fost cuprinsă de un foc care a mistuit întregul oraș, aceasta a fost refăcută în anul 1849.

Planifică-și și tu un weekend în Pitești și descoperă toate frumusețile pe care acest mic oraș le are de oferit. Nu uita ca înainte de a-ți planifica escapadeade weekend, să prinzi unul dinttre cele mai mici prețuri de cazare pe care le are pentru tine helloromania.eu.

 

Autor: Nicoleta Ungureanu