Vă invităm alături de noi în această excursie dedicată descoperirii patrimoniului natural si istoric al Tarii Buzaului. Un amalgam de experiențe care mai de care, ce te vor umple pe tine de uimire, iar pe telefonul tău de sute de poze imposibil de șters. Căci cum să nu vrei să păstrezi imaginea celui mai mare și valoros chihlimbar din lume, de la Muzeul Colți? Sau a vulcanilor noroioși care parcă te teleportează pe un adevărat relief lunar. Toate acestea și multe altele, la o aruncătură de băț de casa ta.
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 25
Maxim 48
Itinerariu
Muzeul Chihlimbarului de la Colţi
Datorită frumuseții sale și a celor peste 160 de culori în care se înfățișează, chihlimbarul de la Colți (romanit, cu o vechime de 40 – 60 milioane de ani) este considerat cel mai valoros de pe planetă. Interesul suscitat de existenţa unor zăcăminte de chihlimbar în zonă și preocupările locuitorilor pentru exploatarea şi prelucrarea acestui mineral au determinat organizarea Colecţiei muzeale Colţi, inaugurată în 1980. Supranumită şi Muzeul chihlimbarului, unică în ţară prin varietatea şi dimensiunile exponatelor de chihlimbar, colecţia muzeală Colți, reorganizată de mai multe ori, valorifică şi exponate arheologice şi documente ce relevă momente din istoria acestei străvechi aşezări.
Mănăstirea Ciolanu
Mănăstirea Ciolanu se numără printre cele mai cunoscute și vizitate așezăminte monahale de pe cuprinsul județului Buzău. Este un adevărat monument de spiritualitate și istorie, fiind un loc de pelerinaj și de meditație pentru credincioși și vizitatori deopotrivă. Ridicată în secolul al XVII-lea, mănăstirea a fost ctitorită de domnitorul Matei Basarab și este cunoscută pentru arhitectura sa deosebită și pentru frescele care împodobesc interiorul bisericii. În cadrul mănăstirii se află și o importantă bibliotecă cu manuscrise vechi și documente istorice, care oferă o fereastră asupra trecutului cultural și religios al regiunii.
Mănăstirea Berca
Asezata in partea de nord-vest a localitatii Berca, biserica actuala a schitului apartine unei vechi manastiri brancovenesti, fiind inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Obstea schitului numara abia cateva maici, adunate in dragoste si ascultare sub staretia monahiei Casiana Puiu.
Pâclele Mari - Vulcanii Noroioşi
Frumusețea acestui peisaj natural este fascinantă, prezența pământurilor fără viață („badland-uri”) și a conurilor vulcanice care aduc la suprafață „lava” rece și neagră este de multe ori asemuită unor locuri de pe alte planete sau corpuri cerești. Dar cum ia naștere acest fenomen? Emanațiile de gaze din adâncul pământului împing apele subterane la suprafață iar acestea înmagazinează argilă din rocile pe care le întâlnesc în cale. Astfel se creează noroi care generează erupții permanente și care, în final, formează conuri și cratere de mici dimensiuni.