In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Budapesta - Castelul Lednice – Castelul Valtice – Praga– Kutna Hora Castelul Konopiste – Brno – Castelul Mikulov
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 16
Maxim 48
Itinerariu
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.
Dupa micul dejun ne pornim la drum si prima destinatie a programului nostru va fi la Castelul Lednice, unul dintre cele mai importante castele din Moravia inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO. Construit in stil neogotic de catre familia princiara Lichtenstein in secolul al XIII-lea a devenit un important centru cultural si social al regiunii. Una dintre principalele atractii ale Castelului este Turnul Minaret, un monument unic in Europa Centrala. Cu o inaltime de peste 60 de metri, turnul ofera o panorama magnifica asupra intregului parc si a imprejurimilor sale. Nu ratati Sala Oglinzilor, Bibliotea Moravia si Sala Albastra, decorate luxos si care gazduiesc colectii impresionante de carti rare, picturi valoroase si mobilier pretios. Ne continuam incursiunea noastra prin Moravia cu o oprire la Castelul Valtice, castel fondat in secolul al XII-lea de episcopii din Passau. Incepand cu secolul al XIV-lea, respectiv din anul 1530, Castelul Valtice a devenit locul de resedinta al familiei princiare de Liechtenstein, una dintre cele mai bogate familii din Europa. Castelul si-a dobandit aspectul actual ca urmare a modificarilor si extinderilor din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, castelul fiind una dintre cele mai impresionante resedinte baroc din Europa Centrala. Capela castelului dateaza din 1729 si este considerata ea insasi o capodopera baroc pur central-european. In 1996 castelul si parcul castelului, precum si castelul Lednice, au fost incluse pe lista siturilor patrimoniului mondial UNESCO. Seara ajungem in Praga. Cazare la hotel in Praga.
Orasul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusete si eleganta, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orasului a carei constructie a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita la Castelul Praga, care pare desprins din cartile cu povesti.
Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 latime si o suprafata totala mai mare decat sapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiti si promenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piata Orasului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primariei. Monumentul exercita o puternica atractie asupra turistilor, acest lucru datorandu-se faptului ca de fiecare data cand sunt anuntate orele are loc un adevarat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla in apropiere, acestia neincetand niciun moment sa filmeze sau sa fotografieze spectacolul oferit zilnic de batranul orologiu.
Moment de ragaz (timp liber):
Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.
Dupa amiaza program liber in Praga pentru vizite individuale. Optional va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Seara ne intoarcem la hotelul nostru din Praga pentru cazare.
Dupa ce am vizitat principalele atractii din Praga, ne-a mai ramas o zi intreaga in care sa ne bucuram in voie de o plimbare si sa descoperim locuri noi si fascinante ce se ascund intr-unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Europei. Praga ascunde locuri fascinante, mai putin cunoscute de turisti. Pune pe lista ta de vizite Muzeul de Alchimie, locul in care istoria si mitul se intrepatrund, Muzeul Franz Kafka, plin de ciudateniile existentialiste caracteristice autorului “Metamorfozei” si admira opera de arta inspirata de John Lennon ce infrumuseteaza un zid din Praga inca de la moartea lui in 1980. Restul zilei il poti petrece cutreierand restaurantele si magazinele din oras in cautarea suvenirului perfect.
Pentru cei dornici sa descopere alte comori ale Moraviei le propunem un program optional Kutna Hora si Castelul Konopiste. Datorita minelor de argint, care au fost deschise timp de 250 de ani, Kutna Hora a fost, dupa Praga, al doilea oras ca importanta din Regatul Boemiei. In secolul al XIV-lea, populatia sa era egala cu cea a Londrei. Astazi este doar un orasel de provincie cu putin peste 20.000 de locuitori. Printre atractiile principale enumeram: Catedrala Sf Barbara (1388 -1565), una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din Cehia, Curtea Italiana (Vlassky dvur) cu monetaria regala, unde s-au emis vestitii grosi praghezi (care erau la vremea respectiva valuta forta in Europa Centrala), Casa de Piatra si biserica Sf Iacob. In anul 1995 Kutna Hora a fost declarat sit de patrimoniu mondial si inclus in lista ariilor protejate de catre UNESCO.
Dupa - amiaza ne indreptam spre Castelul Konopiste, format din 4 aripi si devenit celebru ca fiind ultima resedinta a Arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, a carui asasinare la Sarajevo a reprezentat pretextul declansarii Primului Razboi Mondial. Glontul ce i-a venit de hac este expus acum in muzeul castelului.
Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.
Nu putem parasi Cehia fara a vizita Brno, capitala neoficiala a Moraviei si al doilea oras ca marime al tarii. Aici descoperim Vechea Primarie, cel mai "batran" edificiu din Brno. Turnul Vechii Primarii are o fatada frumoasa pe care este inscriptionat simbolul orasului, un dragon, care are o poveste foarte asemanatoare cu cea a balaurului din Cracovia: si dragonul din Brno a sfarsit intr-o capcana intinsa de localnici, intr-un acelasi mod exploziv.Timp liber in Brno sau excursie optionala la Castelul Mikulov. Daca Piata Centrala din Mikulov a fost construita intr-un stil renascetist, Castelul Mikulov este considerat o creatie cu arhitectura baroca. A fost recosntruit in totalitate dupa al Doilea Razboi Mondial, dar retine infatisarea fortaretei medievale de origine. Castelul initial a fost ridicat la sfarsitul secolului al XIII-lea. Intre anii 1719-1730 a fost complet renovat si refacut de familia Dietrichstein. In anii de dupa razboi castelul renaste iar in anul 1950 Castelul Mikulov incepe sa functioneze ca Muzeu Regional de Istorie.
Ne indreptam spre destinatia finala a programului nostru - Budapesta. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situata intre partea de sus a Bulevardului Andrássy si intrarea in Parcul orasului (Városliget). Piata si Bulevardul Andrássy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei. Cazare la hotel in Budapesta.
Dupa micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, nerabdatori sa pornim iar la drum.
Mic dejun
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:
Croaziera Vltava (fara masa)
Va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Pretul include: croaziera pe Vltava
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera Vltava (cu masa)
Va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experienta de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic castelele de pe malurile apei care vor parea cu atat mai impozante privite de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orasului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Pretul include: croaziera pe Vltava si cina la bordul vasului
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Excursie Kutna Hora si Castelul Konopiste
Datorita minelor de argint, care au fost deschise timp de 250 de ani, Kutna Hora a fost, dupa Praga, al doilea oras ca importanta din Regatul Boemiei. In secolul al XIV-lea, populatia sa era egala cu cea a Londrei. Astazi este doar un orasel de provincie cu putin peste 20.000 de locuitori. Printre atractiile principale enumeram: Catedrala Sf Barbara (1388 -1565), una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din Cehia, Curtea Italiana (Vlassky dvur) cu monetaria regala, unde s-au emis vestitii grosi praghezi (care erau la vremea respectiva valuta forta in Europa Centrala), Casa de Piatra si biserica Sf Iacob. In anul 1995 Kutna Hora a fost declarat sit de patrimoniu mondial si inclus in lista ariilor protejate de catre UNESCO. Dupa - amiaza ne indreptam spre Castelul Konopiste, format din 4 aripi si devenit celebru ca fiind ultima resedinta a Arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, a carui asasinare la Sarajevo a reprezentat pretextul declansarii Primului Razboi Mondial. Glontul ce i-a venit de hac este expus acum in muzeul castelului. Pretul include: transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Excursie Castelul Mikulov
Daca Piata Centrala din Mikulov a fost construita intr-un stil renascetist, Castelul Mikulov este considerat o creatie cu arhitectura baroca. A fost recosntruit in totalitate dupa al Doilea Razboi Mondial, dar retine infatisarea fortaretei medievale de origine. Castelul initial a fost ridicat la sfarsitul secolului al XIII-lea. Intre anii 1719-1730 a fost complet renovat si refacut de familia Dietrichstein. In anii de dupa razboi castelul renaste iar in anul 1950 Castelul Mikulov incepe sa functioneze ca Muzeu Regional de Istorie. Pretul include: transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out