Cetatea Histria – Lacul Sinoe – Murighiol – Situl Halmyris – Manastirea Cocoș – Manastirea Saon – Sfântu Gheorghe – Sulina
Conditii de plata:
•avans 30% la inscriere
•diferenta de 70% cu pana la 21 de zile inainte de plecare
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Itinerariu
Pornim de dimineata spre Delta Dunarii si dupa cateva ore ajungem pe malul lacului Sinoe, unde descoperim ruinele vestitul oras Histria, cea mai veche asezare urbana din tara, ridicata in urma cu peste doua mii sase sute de ani de navigatorii si negustorii greci. Dupa amiaza ne prinde in Murighiol, unde gazdele ne intampina calduros cu tuica si bruschete cu icre de crap.
In apropiere de Murighiol intram intr-un un sit arheologic considerat drept unul dintre cele mai importante din Romania. Halmyris este cunoscut indeosebi pentru ca adaposteste ramasitele lui Epictet si Astion, cei mai vechi martiri atestati in Romania. Apoi ne lasam ghidati in tainele celor mai spectaculoase manastiri din Dobrogea: Sion si Cocos. Dupa cina, program de relaxare, iar la miezul noptii, cine doreste poate participa la slujba de Inviere de la manastirea Halmyris. La intoarcere, suntem asteptati cu oua rosii, vin si cozonac.
O zi de poveste, care incepe cu un mic dejun de Paste. Apoi facem o plimbare cu barca pe canalele mai retrase ale deltei pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vietii salbatice de aici. La intoarcere ne asteapta un pranz traditional pescaresc, iar dupa masa te poti aseza cu o undita la marginea lacului si incerca norocul la pescuit. Pe seara sarbatorim Pastele cum se cuvine, cu o cina festiva cu preparate traditionale si program folcloric lipovenesc.
Va invitam sa participati la o excursie optionala de o zi (extracost). Putem alege intre doua variante: satul pescaresc Sfantu Gheorghe si Varsarea Dunarii in Marea Neagra sau Sulina, ambele bineinteles, cu posibilitatea unui pranz pescaresc deltaic autentic. Indiferent de alegere, plimbarea e spectaculoasa, fiindca vom trece prin canale mici, inguste, unde salciile cresc direct din apa, canale croite printre stuf, uneori cat sa incapa o barca, prin luminisuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi.
Dupa un mic dejun copios, parasim delta cu fotografii si amintiri de nepretuit.