Drobeta Turnu Severin – Cetatea Ladislau – Insula Ostrov – Cazanele Dunarii – Băile Herculane
Conditii de plata:
•avans 30% la inscriere
•diferenta de 70% cu pana la 21 de zile inainte de plecare
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Itinerariu
Pornim din Bucuresti de dimineata si ne indreptam spre Defileul Dunarii. Intram in Drobeta Turnu Severin, oras cu origini stravechi s facem cunostinta cu Turnul de Apa. Continuam spre Dubova, locul unde vom petrece urmatoarele 4 nopti, unde suntem intampinati cu tuica si dulceata de smochine.
Dupa micul dejun, ne pregatim pentru explorare (excursie optionala). Calatorim spre Moldova Noua si dupa o ora ajungem la Cetatea Ladislau, unde ne invioram cu o drumetie usoara. Vechea cetate medievala a fost construita de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg in secolul al XV-lea, intr-o vreme cand invaziile otomane erau tot mai frecvente in nordul fluviului. Apoi ne asezam la un pranz cu preparate banatene la o pensiune de pe malul Dunarii. Traversam spre Insula Ostrov, un paradis verde si linistit, care se intinde pe 1600 ha. Ne facem siesta cu o plimbare prin rezervatia naturala, gazda pentru zeci de specii de pasari si pentru cai salbatici. Continuam explorarea Defileului Dunarii si pornim pe apa inapoi spre Dubova. Leganati de valuri, admiram satele riverane si ruinele cetatilor medievale scaldate Dunare: Cetatea Golubac, Cetatea Tricule si Cetatea Drencova. Dupa cina, program de relaxare si slujba de Inviere la biserica din Dubova. La intoarcere suntem asteptati cu oua rosii, vin si cozonac.
Azi ne relaxam cu o plimbare pe Dunare cu vaporasul prin cea mai frumoasa portiune a defileului, Cazanele Mari si Cazanele Mici. In timpul voiajului pe apa admiram faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traiana, datand din perioada primelor razboaie daco-romane, aflat pe malul sarbesc si Manastirea Mraconia. La intoarcere pranzim cu bucate traditionale si petrecem cu muzica live, iar pe seara ne adunam la foc de tabara.
Dupa micul dejun, facem o vizita la Baile Herculane, statiunea care a cucerit figuri imperiale, a inspirat compunerea unui vals si a depasit candva in faima Karlovy Vary. Facem o plimbare prin centrul istoric si sesiuni foto din loc in loc.
Dupa micul dejun ne luam ramas-bun de la gazde si ne indreptam spre casa.