Troia – Marmaris – Bodrum – Insula Kos – Insula Rhodos
Delta Dalyan – Istanbul
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 35
Itinerariu
Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania - Autogara Centrala - Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. Tranzitam Bulgaria si spre seara ajungem in Canakkale. Cazare la hotel in Canakkale.
Dupa micul dejun ne continuam calatoria noastra prin Turcia plecand spre Marmaris si oprindu-ne pentru a vizita Troia, un oras legendar, locul unde s-a desfasurat Razboiul Troian, asa cum este descris in Ciclul razboaielor troiene, in special in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer. Astazi, este numele unui sit archeologic. Seara sosire in Bodrum. Cazare si cina la hotel.
Mic dejun, cina
Program liber pentru plaja si soare in frumoasa statiune de la malul Marii Mediterane. Cazare si cina la hotel.
Cina
Program liber sau excursie optionala Bodrum si Insula Kos. Pornim la drum spre Bodrum ca sa exploram vechiul oras grecesc Halikarnas, azi o statiune fermecatoare, imbracand relieful inalt al tarmului Marii Egee cu casele sale albe in stil mediteranean si terasele mirosind a orhidee si petale de smochini. Atractia principala in Bodrum este impresionantul Castel Sf. Petru, ridicat de cavalerii cruciati din Rhodos. Astazi acesta gazduieste Muzeul de Arheologie Marina in care poti urca la bordul unei galere antice grecesti.
Moment de ragaz (timp liber) :
Locul ideal de a face poze cu panorama superba a golfului se afla chiar la inaltimea zidurilor de aparare ale cetatii, pazite si azi de tunuri grele de fonta.
Mausoleul din Halikarnas, distrus de un cutremur devastator in 494, era considerat una din cele sapte minuni ale lumii antice. Monumentul ar fi avut inaltimea de 49 m, rivalizand timid cu piramidele. Ruinele templului mormant al guvernatorului local Mausol este un obiectiv demn de bifat.
Continuam excursia noastra si ne indreptam spre port de unde luam feribotul spre Insula Kos. Dupa Rhodos, Kos este a doua insula ca marime dintre Dodecaneze dat si una dintre cele mai fertile din arhipelag, avand livezi roditoare, podgorii si cranguri de maslini. Poposim in capitala insulei – orasul Kos. Hippocrate, parintele medicinei moderne, s-a nascut in Kos. In centrul orasului, in Plateia Platanou, se afla un platan despre care se spune ca a fost plantat de catre acesta si la umbra caruia ar fi si predat. De fapt, arborele este cu aproape 2.000 de ani prea tanar pentru ca acest lucru sa fie adevarat. In apropiere se afla Castelul Cavalerilor, care dateaza din zilele Evului Mediu, in care cavalerii Ioaniti conduceau insula. A fost construit de-a lungul a mai multe secole si are in alcatuirea sa marmura luata din principalul sit arheologic al insulei, Asclepio. Pentru a descoperi mai indeaproape orasul va recomandam o plimbare cu trenuletul turistic carre face turul complet al celor mai reprezentative obiective turistice al orasului amintind aici : Muzeul Arheologic, splendidele ruine denumite Casa Romana, Agora romana, parte integranta a sitului agorei antice an care se gasesc mai multe straturi de istorie, inclusiv Templul lui Herakles din secolul al III-lea I.H. Seara ne intoarcem inapoi in Turcia si ne cazam la acelasi hotel din Bodrum. Cina.
Cina
Program liber pentru plaja si soare in frumoasa statiune de la malul Marii Mediterane Egee. Cazare si cina la hotel.
Cina
Dupa micul dejun ne indreptam spre Marmaris unde ne vom petrece urmatoarele trei nopti. Program liber pentru plaja si soare in frumoasa statiune siutata intr-un golf, in locul de intalnire dintre marea Egee si marea Mediterana.
Experienta: ritm si gusturi traditionale
Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara Traditional Turceasca“? Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile si ritmurile si costumele specifice, cu obiceiurile de nunta, dar si cu bucataria specifica. Iar cireasa de pe tort… O superba dansatoare orientala va capta toata atentia spectatorilor cu dansul ei exotic si senzual, cu unduiri, vibratii si rotiri, prin care reuseste sa ne transmita toata magia si exotismul oriental al Turciei. (Optional)
Cazare si cina la hotel.
Mic dejun si cina
Mic dejun. Timp liber in statiune. Optional croaziera in Insula Rodos - Insula Soarelui. Capitala, denumita tot Rodos, este situata in nordul insulei si este compusa practic din trei orase: modern, antic si medieval. Orasul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea cladirilor ridicate in secolul al XX-lea. Orasul antic, fondat in anul 408 i.Chr. se mandreste cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Orasul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic. In Port se afla si Colosul din Rhodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, si masura intre 32 si 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Conform cercetarilor mai noi, s-ar fi aflat aproximativ pe locul unde in prezent este intrarea in Castelul Cavelerilor de Rhodos.
Moment de ragaz (timp liber) :
Sunteti in Grecia si nu puteti pleca fara sa degustati celebrul Gyros de pui , un preparat al bucatariei elene satios, usor de gatit, cu un gust proaspat. In greaca, cuvantul gyro inseamna viraj sau revolutie. Este exact ceea ce reprezinta acest fel de mancare tip fast-food,. care poate fi gatit cu carne de pui sau de porc, acompaniat de greek pita, o lipie rotunda, subtire si pufoasa, incalzita pe gratar si unsa din belsug cu ulei de masline amestecat cu oregano si putin usturoi, si completat cu cartofi prajiti, felii mici de ceapa si sos de tzatziki.
Seara ne intoarcem inapoi in Turcia si ne cazam la acelasi hotel din Marmaris. Cina.
Mic dejun si cina
Azi nu trebuie sa pierdeti excursia pe raul si in Delta Dalyan (program optional). Nu uitati aparatul foto, costumul de baie si palaria de soare! Pornim la drum cu autocarul spre oraselul Dalyan, de unde ne vom imbarca la bordul unei ambarcatiuni de agrement si continuam adevarata noastra aventura pe bratele intortocheate ale raului ce isi croieste aici un taram deosebit, delta Dalyan. Peisajul ni se dezvaluie in toata splendoarea lui : unele canale inguste, altele mai largi si primitoare, cu stufaris, totul sub atenta si neobisnuita supraveghere a muntilor destul de inalti din stanca, patati cu tufe, pini sau arbusti pitici. In plimbarea noastra spre delta zarim pe partea dreapta a cursului raului, pe munte, sapate in stanca, mormintele lyciene de la Kaunos. Aceasta a fost o cetate kariana, situata la granita dintre Karya si Lycia, infiintata prin anii 900 I.Hr. Punctul terminus este plaja Iztusu, “Turtle Beach” si locul unde cele doua mari, Egee si Mediterana se unesc. In acest loc, apele dulci ale raului Dalyan se unesc cu valurile involburate si sarate ale celor doua mari, dand nastere unui peisaj extraordinar. Timp liber pentru plaja si relaxare. Dupa amiaza trebuie sa ne retragem cu parere de rau, dar zona se inchide intrucat vin adevaratii “proprietari” ai plajei … broastele testoase, care ies din mare sa isi depuna oualele. Seara ne intoarcem in Marmaris pentru cazare si cina la acelasi hotel.
Cina
Dupa micul dejun ne indreptam spre Istanbul, ultima etapa a excursiei noastre. Seara sosire si cazare in Istanbul.
Mic dejun
Günaydın! (Buna dimineata!) Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oras Constantinopole. Privelistea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea. Apoi, pasii ne indruma spre Moscheea Albastra, cel mai fotogenic edificiu al Turciei.
Monument si loc de rugaciune deopotriva, moscheea si-a castigat renumele dupa ceramica superba, predominant albastra, fiind considerata un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada si cele 6 minarete zvelte o fac unica intrucat a fost cea de a doua moschee construita in acest stil, prima fiind cea de la Mecca . La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparatii bizantini, astazi parc, unde admiram Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Serpuita si Coloana lui Constantin Porfirogenetul.
La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios si cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an.
Vechea resedinta a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viata opulenta la curtea sultanului si gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insotite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expuse : sabia lui Stefan Cel Mare, Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) si cel al lui Iosif (Jusuf).
Moment de ragaz (timp liber):
Istanbul si-a castigat renumele de capitala a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ti lasa gura apa. Asa ca, ne lasam ghidati spre un restaurant local cu meniu traditional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul si baclavalele. ( optional)
Seara ne prinde pe mare, in Stramtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croaziera. ( program optional). Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelsugate. Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul).
Mic dejun
Mic dejun. Hosçakal, görüsürüz...! (La revedere, pe curand...!) Lasam in urma orasul care se intinde pe 2 continente si ne indreptam spre casa. Se tranziteaza teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucuresti dupa 21.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.
Mic dejun
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:
Bodrum si Insula Kos
Atractia principala in Bodrum este impresionantul Castel Sf. Petru, ridicat de cavalerii cruciati din Rhodos, dar nu trebuie saratati Mausoleul din Halikarnas, distrus de un cutremur devastator in 494, era considerat una din cele sapte minuni ale lumii antice. Monumentul ar fi avut inaltimea de 49 m, rivalizand timid cu piramidele. Continuam excursia noastra si ne indreptam spre port de unde luam feribotul spre Insula Kos. Poposim in capitala insulei – orasul Kos. In centrul orasului, in Plateia Platanou, se afla un platan despre care se spune ca a fost plantat de catre Hippocrate, si la umbra caruia ar fi si predat. In apropiere se afla Castelul Cavalerilor, care dateaza din zilele Evului Mediu, in care cavalerii Ioaniti conduceau insula Se recomanda folosirea trenuletului turistic! Pretul include: bilete de feribot Marmaris- Rodos si retur. Pretul nu include : Taxele de port- aprox.20€/pers., se achita in destinatie.
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera Insula Rodos – Insula Soarelui
Dupa ce ai debarcat in portul Mandraki admira Colosul din Rodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, si masura intre 32 si 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Apoi iti recomandam sa te indrepti catre Rodos Town, capitala insulei, unde vei putea traversa toate perioadele istorice care au marcat istoria insulei. Incepe vizita prin a descoperi ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Intra apoi in orasul medieval inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic! Pretul include: bilete de feribot Marmaris- Rodos si retur. Pretul nu include : Taxele de port- aprox.20€/pers., se achita in destinatie
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Delta Dalyan
Pornim la drum cu autocarul spre oraselul Dalyan, de unde ne vom imbarca la bordul unei ambarcatiuni de agrement si continuam adevarata noastra aventura pe bratele intortocheate ale raului ce isi croieste aici un taram deosebit, delta Dalyan. Peisajul ni se dezvaluie in toata splendoarea lui : unele canale inguste, altele mai largi si primitoare, cu stufaris, totul sub atenta si neobisnuita supraveghere a muntilor destul de inalti din stanca, patati cu tufe, pini sau arbusti pitici. In plimbarea noastra spre delta zarim pe partea dreapta a cursului raului, pe munte, sapate in stanca, mormintele lyciene de la Kaunos. Punctul terminus este plaja Iztusu, “Turtle Beach” si locul unde cele doua mari, Egee si Mediterana se unesc. In acest loc, apele dulci ale raului Dalyan se unesc cu valurile involburate si sarate ale celor doua mari, dand nastere unui peisaj extraordinar Nu uitati aparatul foto, costumul de baie si palaria de soare! Pretul include: transport autocar, croaziera pe canale si pranzul
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Seara turceasca
Mai bine de cinci secole, in acest oras, in special seara, se danseaza si se trage din narghilea. Petrecerea se organizeaza intr-o locatie speciala unde vom avea parte de un spectacol de belly dance (dans din buric) si vom savura bucate traditionale turcesti. Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experienta ramane una plina de savoare si de emotii mixte. Pretul include: cina si program artistic traditional
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Bosfor by night
Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelsugate. Pretul include: croaziera pe Bosfor si cina
de la
/pers.
O adaugi la check-out