021 9247

Numar cu tarif normal

Grecia-Sfantul Nectarie Taumaturgul (autocar) 2024

Grecia-Sfantul Nectarie Taumaturgul

transport autocar

6 zile / 5 nopti

de la

476
409 / persoana

Pelerinajele sunt adevarate calatorii pentru suflet. Simtim, iar asta ne defineste ca oameni. Invatam, iar acest lucru ne ajuta sa urcam treapta cu treapta catre autocunoastere. Cultura religioasa este un stalp puternic al societatii. Istoria si valorile religiilor lumii s-au fundamentat acum mii de ani, dar au valente puternice si in zilele noastre. Un pelerinaj te poate ajuta sa intelegi anumite lucuri care pana acum iti erau straine sau chiar sa ai o alta conceptie despre viata.

Insotitori

insotitor de grup

sofer

solicitare fizica

Marimea grupului

Minim 16

Maxim 48

Itinerariu

Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Tranzitam Bulgaria. Ne oprim la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunosute in Europa Rasariteana. Construita in anul 927, manastirea a fost inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1983. Este inchinata Sfantului Ioan de Rila – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede car ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul la X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sfantului Ioan de Rila, cel care este ocrotitorul Bulgariei. Incadrata spectaculos de paduri seculare, zidurile manastirii se dezvaluie ca dupa un voal verde-straveziu cu cateva clipe inainte de a ne opri. Viata monahala are asupra noastra un efect hipnotic. Linistea este elementul dominant. In muzeul manastirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptata in lemn cu niste detalii splendide.
Ne continuam drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Cazare
Hotel Galaxy (sau similar)
Salonic –Sf. Paraschevi – Atena

Kalimera! (Buna dimineata!). Plecam spre Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata, situata pe malul Marii Egee unde vizitam Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde se afla moastele acestuia. Salonicul este asezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul sau rasaritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. Incepem turul nostru pietonal prin Salonic si ne oprim sa vizitam Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V) apoi admiram Arcul lui Galeriu, monument siutat pe Via Egnatia, ridicat in anul 304 d.Hr, din porunca Imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297. Ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia, cea mai mare si mai renumita biserica din Salonic, unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Insangerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane.
Plecam spre Atena iar in traseu facem un scurt popas pentru a vizita Manastirea Sfanta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana si moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica sapata in stanca, iar apoi se coboara la izvorul sfintei, care este considerat vindecator de boli de ochi.
In cursul serii ajungem la Atena. Cazare la hotel in Atena.

Cazare
Hotel Apolo (sau similar)

Mic dejun

Sf. Nectarie- Insula Eghina - Atena

Dupa micul dejun ne vom deplasa spre portul Pireu de unde ne vom imbarca pe feribot pentru a ajunge in Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele Golfului Saronic, cunoscuta datorita culturii de fistic dar si datorita faptului ca aici sunt moastele Sfantului Nectarie. La circa 6 km de centrul orasului Eghina se afla Manastirea „Sfanta Treime”, intemeiata de Sfantul Nectarie din Eghina, mare vindecator de boli si facator de minuni. Manastirea este asezata in interiorul arid si deluros al insulei, pe locul numit Paleochora (Vechiul Oras). Biserica Manastirii unde a vietuit Sfantul Nectarie a fost ridicata pe ruinele unei vechi biserici bizantine, intre 1904 - 1910 si a fost inchinata Sfintei Treimi. Odata cu canonizarea Sfantului Nectarie biserica a primit si acest hram. Deasupra locasului nou se afla vechea manastire, chilia si mormantul Sfantului Nectarie.
Participare la slujba de praznuire a Sfantului Nectarie.
Ne indreptam spre Atena unde vom parcurge un tur panoramic de oras : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.

Cazare
Hotel Apolo (sau similar)

Mic dejun

Sf. Efrem cel Nou – Nea Makri - Sf. Ioan Rusul si Sf David cel Batran – Insula Evia si Kalambaka

Mic dejun. Ne continuam pelerinajul nostru si ne vom indrepta catre unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din Grecia de astazi, Manastirea Sfantului Efrem cel Nou, care se afla in apropierea localitatii Nea Makri de pe Colina Neprihanitilor din regiunea Atica, la numai 30 de kilometri nord de Atena. Manastirea de la Nea Makri a fost zidita in perioada bizantina, inainte ca peninsula greceasca Atica sa ajunga sub ocupatie otomana. Manastirea este inchinata Maicii Domnului, avand hramul Buna Vestire, dar este cunoscuta mai degraba ca Manastirea Sfantului Efrem, deoarece in biserica manastirii se afla sfintele moaste ale Sfantului Efrem cel Nou, considerat ocrotitorul celor dependenti de droguri, al celor cuprinsi de depresie si al celor deznadajduiti.
Ne indreptandu-ne spre Insula Evia unde vom trece pragul Bisericii Sfantului Ioan Rusul. Nascut in Ucraina, in jurul anului 1690 si apoi inrolat in armata tarului Petru I, intr-o lupta impotriva otomanilor, tanarul Ioan a fost capturat si vandut ca sclav. El este dus in Constantinopol, apoi in regiunea Prokopion din Asia Mica, unde a vietuit ca sluga la un turc localnic. Uneori, sfantul reusea sa termine munca zilnica si sa mearga in Biserica „Sfantul Gheorghe” din sat, pentru a participa la privegheri. Stapanul lui, intelegand ca multe dintre binefacerile primite peste zi, cat si prosperitatea lui se datoreaza slugii sale, a ajuns sa-l iubeasca pe sfant. Biserica actuala a fost ridicata in anul 1951, an in care au fost mutate sfintele moaste, care initial au fost asezate in Biserica Sfintilor Constantin si Elena. De aproape cinci veacuri, muntele Teletriului din insula Evia adaposteste la poalele sale, in mijlocul unei paduri dese de pini si brazi, Manastirea Cuviosului David „Batranul”. Manastirea a fost zidita in jurul anului 1540 de catre tanarul pustnic Cuviosul David, pe ruinele vechii biserici a Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos. Asezamantul s-a ridicat prin donatiile facute de monahii din obstea cuviosului David, precum si din colectele facute printre crestinii din Grecia, Moldova, Valahia si Rusia. Ne indreptam spre nordul insulei de unde vom lua feribotul catre Glifa pentru a ajunge din nou pe continent. Seara ne gaseste in Kalambaka la poalele Meteorelor. Cazare la hotel in Kalambaka.

Cazare
Hotel Rex (sau similar)

Mic dejun

Complexul Meteora – Sf. Efrem Sirul – Paralia Katerini

Dupa micul dejun ne indreptam pasii spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sfantul Munte Athos, si monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta cateva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile manastirilor asezate chiar pe crestele stancilor inalte ca niste fortarete redutabile.
Aflat intr-o padure de stanci, deasupra Marii Egee, complexul Meteora mai gazduieste 6 manastiri, din 24 cate au fost initial, ruine si pesteri ale sihastrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim manastirile Marele Meteor, Varlaam si Sfanta Treime. Cea mai importanta manastire din complex este cea a Marelui Meteor, construita in secolul XIV. Regina Maria a Romaniei a fost prima femeie care a vizitat aceasta manastire, in anul 1921.

Moment de ragaz (timp liber):
Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
Dupa vizitarea locurilor sfinte, continuam drumul spre Paralia Katerini dar inainte ne vom opri pentru o scurta vizita la Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imnuri, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Cazare la hotel in zona Paralia Katerini.

Cazare
Hotel Assembly (sau similar)

Mic dejun

Ultima zi a programului ne gaseste la poalele Muntelui Olimp unde vizitam Manastirea Sfantului Dionisie din Olimp. Asezata la o altitudine de peste 900 de metri pe Muntele Olimp, manastirea a fos intemeiata la anul 1542 fiind construita ca o fortareata, din piatra si lemn, inchinata Sfintei Treimi. Inca din timpul vietii Sfantului Dionisie, manastirea a devenit cunoscuta in intreaga Grecie, si chiar dincolo de hotarele ei, impunandu-se ca un centru duhovnicesc, cultural si economic. In cadrul ansamblului monahal au functionat un atelier de icoane si unul pentru copisti. Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre tara unde ajungem in cursul serii.

Mic dejun

Date si preturi

Plecare

Pret de la

Pleacă fără griji într-un circuit Christian Tour

Ai încredere în cel mai mare creator de circuite din România

Calatoritul ca drept fundamental

Christian Tour, una dintre cele mai populare agentii de turism din Romania, este locul unde vei gasi intotdeauna oferte de circuite incredibil de avantajoase. Satisface-ti pofta de calatorie si viziteaza cele mai spectaculoase destinatii turistice din intreaga lume.

Cate un drum pentru fiecare vis

Pentru cei mai multi dintre noi, calatoria inseamna visul de a cuceri, de a descoperi lumea, de a ne bucura de viata, de fiecare moment. Ghizii turistici pe care Christian Tour ti-i pune la dispozitie se vor asigura ca fiecare obiectiv turistic sa ti se dezvaluie in intreaga sa insemnatate.

Minutiosi cu nevoile clientului

In functie de preferintele tale, iti punem la dispozitie atat circuite cu avionul, cat si cu autocarul. Indiferent de alegerea ta, iti garantam ca nu vei regreta nicio secunda experienta traita. Inarmeaza-te cu energie si cu pofta de vacanta si traieste la maxim fiecare clipa petrecuta.

Informatii despre circuit

  • Transport autocar/ minibus clasificat

    5 nopti cazare la hotel de 2-3*

    5 mic dejun

    Insotitor de grup, preot sau teolog din partea agentiei pentru intreaga perioada

    1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg

  • Excursiile optionale pentru un grup minim de 30 de persoane

    Alte taxe si cheltuieli personale

    Alte mese decat cele mentionate

    Alte obiective turistice decat cele mentionate in program

    Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno

    Taxe de oras platibile la hotel

    Traversarile cu feribotul in Eghina si Evia: taxele pentru pasageri si autocar, in total 35 € /pers. (se achita la inscriere)

  • PROTECTIE :

    • Asigurare Basic – 59 RON/ pers.

    • Asigurare Standard - 68 RON/ pers.

    • Asigurare Plus - 183 RON/ pers

    • Avantaj flex – 14.99 €/ pers.

    • Cost protect - 7.99 €/ pers.


    TRANSPORT :

    • Locuri preferentiale - 25€/ pers.

    • Confirmare loc in autocar - 5€/pers.

    • Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg

  • • Supliment single 110 €

    • Reducere 15 € a treia persoana in camera

    Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :

    -16-24 pers - supliment 55 €/pers

    -25-34 pers- supliment 25 €/ pers

  • BUCURESTI : Piata Alba Iulia - Bucuresti 06.30

    GIURGIU : Benzinaria Petrom Vama 07.30

  • Hoteluri utilizate in sezonul 2024:

    Serres - Hotel Galaxy 2*

    Atena – Hotel Apolo 3*

    Kalambaka – Hotel Rex 3*

    Riviera Olimpului – Hotel Assembly 3*

    *In sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

    • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

    • Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

    • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

    • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestora.

    • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

  • • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

    • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor un document cu poza ( pasaport / carte de identitate); sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

    • Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

  • • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

    • Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

    • Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. In cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si in timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

    • Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

  • • Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.

    • Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.

    • Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se vor folosi minibusuri adapatate in functie de numarul final de participanti.

    • Pentru neintrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor inscrisi, in caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil in portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la intrunirea / neintrunirea grupului, va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.

    • In cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea in scris pentru aceasta modificare, in termenul mentionat.

    • In caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine in autovehicul se va face in functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

Calendarul circuitelor Christian Tour

Oricand
Cu plecare oricand

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?