Paris – Fontainebleau – Luxemburg – Bruxelles – Bruges – Gent – Rotterdam– Delft –Haga – Amsterdam – Eindhoven – Anvers – Louvain Lille – Amiens –Beauvais
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 16
Maxim 40
Itinerariu
Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Paris. Toate aromele Frantei se trezesc la viata in aceasta calatorie de neuitat, care porneste chiar din inima sa. Stiti de ce este supranumit Parisul Orasul Luminilor? Contrar parerii populare, denumirea nu i-a fost data datorita luminilor care se aprind noaptea, ci numarului impresionant de intelectuali, artisti, scriitori si academicieni care au fost dintotdeauna atrasi de urbea franceza. Avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel.

Dupa micul dejun puteti descoperi Parisul in ritm propriu. Recomandarea noastra este sa petreceti macar cateva ore la Muzeul Luvru, dupa ce in prealabil ati ales care sunt operele de arta pe care doriti neaparat sa le vedeti. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de arta pe care le gazduieste Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de noua luni pentru o vizita completa a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanitatii - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar si colectii inestimabile de arta egipteana, orientala, greaca, romana, mesopotamiana sau europeana. Luvrul este amplasat chiar in inima Parisului si este la cativa pasi de celebra Piramida de sticla, de Gradinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, asa ca o vizita in aceasta zona te va face sa descoperi Parisul autentic!
Program liber in Paris sau excursie optionala Fontainebleau. Castelul si-a inceput existenta in secolul al X-lea ca pavilion de vanatoare in imensa padure Fontainebleau, ce a devenit curand locul preferat de relaxare al regilor Frantei. Incepand in 1527, Francisc I l-a reconstruit sub forma de castel, chemand artisti italieni pentru a-i decora interiorul. Peste cativa ani, stilul lor a devenit cunoscut sub numele de Scoala de la Fontainebleau si a exercitat ulterior o mare influenta asupra picturii franceze. Interiorul este maiestuos decorat cu picturi, stucaturi si fresce, cele mai renumite fiind cele din Galeria Francis I. Alte atractii sunt Sala de Bal, lunga de 30 m, Galeria Henric al II-lea si Salonul Marie de Medicis, apartamentele lui Napoleon I, in pur stil Empire. Cazare la acelasi hotel din Paris.
Mic dejun

Dupa micul dejun pornim spre Luxemburg , una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene, alaturi de Bruxelles si Strasbourg. Aici, admiram Palatul Ducal – resedinta oficiala a Marelui Duce de Luxemburg, Piata Guillaume al II-lea, Catedrala Notre-Dame – o catedrala romano-catolica ce a servit in trecut ca biserica iezuita. Centrul vechi al orasului Luxemburg reuseste sa ne cucereasca in timp ce ne plimbam pe stradutele pavate cu piatra cubica, printre zidurile cladirilor vechi in stil medieval. Continuam calatoria si ajungem in Bruxelles unde ne vom si cazare la hotel.
Mic dejun

Mic dejun. Program liber in Bruxelles sau excursie optionala Bruges si Gent. Pornim spre Bruges, un oras-bijuterie, de care te vei indragosti iremediabil. Considerat unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Bruges te intampina cu casutele sale din caramida, ale caror ferestre dau inspre canalele sale splendide, populate de rate si lebede, cu un centru in care la fiecare pas vezi un monument gotic, cu stradutele pline de ciocolaterii care iti fac cu ochiul si cu magazine de unde poti cumpara dantela traditionala.
Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci si reteaua de canale si arhitectura gotica specifica nordului Europei si a Tarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donata, in 1514, de catre un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnita, Piata Primariei.
Moment de ragaz (timp liber):
Sa te plimbi prin magazinele de dantela din Bruges este o adevarata placere! Poti alege suveniruri splendide pentru cei de acasa, iesite din mainile dantelareselor care stapanesc la perfectie acest mestesug care dateaza din secolul XVI. De la brose, fete de masa sau gulere pana la rochii de mireasa si perdele. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place, incercati mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras. Delicios!
Dupa ce ne despartim de Bruges ne indreptam spre Gent, cel mai bine pastrat secret al Belgiei, un orasel flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfantul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort si Catedrala Sfantul Bavo. De la Gent ne indreptam spre Bruxelles, capitala Belgiei, unde ramanem peste noapte.
Mic dejun

Celebru de cand a devenit sediul unora dintre cele mai importante institutii europene, Bruxelles-ul este un oras cosmopolit, cu cartiere linistite si verzi, dar cu un centru viu, populat deopotriva de localnici si turisti. Farmecul strazilor vechi din centrul istoric este completat de magazine sic, de restaurante si ciocolaterii fine, dar si de librarii cu rafturi pline de benzi desenate - o mandrie locala. Descopera Atomiumul, Bursa, Grand Place, Catedrala Saint Michel, Palatul Regal si bineinteles, celebra statuie a lui Manneken Pis, inconjurata la orice ora de grupuri de turisti care o admira si o fotografiaza. Poti strabate centrul orasului pe jos, pentru ca Bruxelles-ul presupune opriri dese, fie ele in fata superbelor cladiri art-nouveau, ale veselelor picturi murale din centru sau pur si simplu pentru a gusta din traditionalii cartofi prajiti care se vand in orice zona populara a orasului. Si pentru ca nicio calatorie nu este completa fara shopping, fa o escala si in Galeriile Saint Hubert, stilate si fermecatoare.
Moment de ragaz (timp liber):
Nu parasi Bruxelles-ul fara sa gusti una dintre celebrele beri trapiste produse in Belgia, in manastiri sau abatii vechi de secole. Asaza-te la unul dintre zecile de bistrouri sau restaurante de langa Grand Place si delecteaza-te cu cea mai buna bere din lume!
Ne despartim cu greu de Bruxelles dar trebuie sa ne continuam programul nostru si pornim la drum spre Olanda iar prima oprire va fi la Rotterdam, cel mai mare si mai important port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidentiale indraznete. Pentru a avea insa o panorama excelenta asupra orasului si a portului se recomanda o vizita la Turnul Euromast, inalt de 100 de metri. Urmatorul popas il facem in celebrul Delft, unde in Catedrala - Nieuwe Kerk se afla mormintele celor din Casa de Orania, Regi ai Tarilor de Jos. Orasul este recunoscut ca fiind locul de origine al portelanului alb-albastru pictat de mana, emblematic pentru Olanda. De aici ne indreptam spre Haga, capitala administrativa a Olandei si sediul Curtii Internationale de Justitie. Haga este un oras viu, cu arhitectura tipic olandeza, cu monumente vechi de sute de ani si din calea afara de sarmant datorita lacului Hofvijver, aflat chiar in centrul orasului. In centrul istoric al orasului se afla Parlamentul. Seara ne gaseste in Amterdam, capitala Olandei unde avem cazare.
Mic dejun

Timp liber in Amsterdam, sau excursie optionala la Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film. Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, si Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinanta: Corrie ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Seara ne indreptam spre Amsterdam, unde ramanem peste noapte.
Mic dejun

In cea de-a saptea zi a calatoriei noastre vom face un tur al Amsterdamului. Obiectivele turistice sunt numeroase: Piata Dam, din centrul orasului, Rijksmuseum cu celebrul tablou, ”Rondul de noapte” a lui Rembdrandt, Munttoren - Turnul banilor, Muzeul Van Gogh.. Nu este o exagerare sa spui ca la Amsterdam dai peste o capodopera la fiecare pas! Dar dincolo de muzee si obiective turistice, capitala Olandei ascunde magazine originale, unde designerii locali isi vand creatiile - fie ele haine, bijuterii sau obiecte de design interior, restaurante cu mancare de pe toate continentele, parcuri verzi unde localnicii ies la picnic in prima zi fara ploaie.
Timp liber la dispozitie in Amsterdam. Optional, va propunem o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucura-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Seara cazare la acelasi hotel din Amsterdam.
Mic dejun

Ne continuam periplul olandez cu o vizita in Eindhoven, cel mai mare oras din sudul Olandei si cel de-al cincilea cel mai mare din tara. Datorita legaturilor sale cu gigantul de produse electronice Philips, Eindhoven este cunoscut sub numele de "Lichtstad" - orasul luminii - si este unul dintre puterile industriale ale tarii. Situat pe malul raului Dommel, orasul a inceput sa creasca rapid odata cu stabilirea lucrarilor Philips in 1891, iar proeminenta sa industriala a fost cimentata odata cu infiintarea producatorului de masini si camioane, DAF. Doua dintre atractiile cele mai populare din Eindhoven sunt muzeele dedicate lucrarilor si tehnologiei acestor doua puncte de productie. Exista mult mai multe pentru turisti, de la muzeele de arta la bisericile istorice si parcurile minunate. De asemenea, este remarcabil legatura cu Vincent Van Gogh, care a trait si a pictat in satul din apropiere Nuenen. De neratat sunt Biserica Sf Ecaterina, construita in sitl neogotic in 1867 cu ale sale turnuri gotice franceze, inalte de 73 de metri ce sunt cunoscute ca David si Maria; Muzeul Philips, gazduit langa fabrica unde Gerard Philips si-a facut primele becuri cu incandescenta in anii 1890 ce prezinta evolutia acestei intreprinderi mici, care a devenit una dintre cele mai mari companii de electronice din lume si nu in ultimul rand Muzeul DAF care este un testament al succesului companiei si include o replica a atelierelor si birourilor originale, impreuna cu esantioane ale vehiculelor sale de-a lungul deceniilor, inclusiv un numar de prototipuri.
Pornim catre Anvers, doilea oras al Belgiei, cunoscut drept orasul modei si al diamantelor. Cu o multitudine de obiective turistice, cum ar fi Casa memoriala Rubens, Catedrala Maicii Domnului, Muzeul de Arta Moderna sau Cartierul diamantelor, Anvers pastreaza nestirbit farmecul oraselor flamande, cu o istorie indelungata. De aici ne indreptam spre Louvain, capitala provinciei Brabantul Flamand. Pasii ne poarta spre centrul istoric unde descoperim cladirea Primariei care ne impresioneaza prin arhitectura sa speciala si prin atmosfera magica creata de aerul plin de istorie. Seara cazare in Bruxelles.
Mic dejun

Continuam calatoria spre Franta si ne vom opri in Lille, un oras unic si fermecator, situat pe teritoriul francez aproape de granita cu Belgia ce te va cuceri cu diversitatea sa. Aici vei descoperi o combinatie unica de istorie, cultura si gastronomie cu influente franceze dar si flamande. Stradutele pietruite, cladirile cu fatada din caramida de culoare rosie si obiectivele turistice unice te vor face sa traiesti clipe de neuitat aici. In Lille istoria se imbina armonios cu modernitatea, fiind un oras cu numeroase evenimente culturale la care cu putin noroc vei putea lua parte. Piata centrala si istorica a orasului Lille, locul in care vei avea parte de atmosfera autentica franceza. Admira cladirile istorice, ia contact cu localnicii si intra la micile magazine artizanale unde vei gasi suveniruri inedite. Primaria din Lille este de o eleganta aparte, construita in stil art deco, aici vei putea observa cateva detalii arhitecturale unice in Lille. Parte a patrimoniului UNESCO, piesa de rezistenta este Turnul Belfry in care vei putea urca pentru a admira privelistea panoramica a orasului Lille de la 104 metri inaltime. Una dintre cladirile emblematice ale orasului, Catedrala din Lille impresioneaza prin arhitectura sa gotica. Cu o fatada din marmura gri impunatoare, interiorul este cu adevarat grandios cu vitraliile colorate ce creaza o lumina unica. Se spune ca statuia Fecioarei Maria din interior ar fi miraculoasa, asigura-te ca nu ratezi acesti loc. Parasim Lille si ne indreptam spre Amiens unde avem ocazia sa admiram vestiat catedrala construita in secolul XIII in stil gotic. Cu o inaltime de 42 m, este in prezent cea mai inalta catedrala clasica din Franta. Catedrala Notre Dame din Amiens a fost inscrisa in anul 1981 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pentru cei pasionati de lecturile stiintifico-fantastice va recomandam sa vizitati Casa lui Jules Verne. De aici pornim spre sud , catre Paris si ne indreptam spre Beauvais. Reconstruit, ca si Amiens, dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, este un oras cenusiu, compensat de prezenta catedralei sale gotice, Cathedrale St Pierre, ce troneaza deasupra orasului. Este o cladire care, poate mai mult decat alte edificii similare din Franta, demonstreaza materialismul religios din Evul Mediu. Corul, a carui constructie s-a incheiat in 1272, a fost demult mai inalt cu 5 metri decat al catedralei din Amiens, insa doar pentru o scurta perioada de timp, prabusindu-se in 1284. Inlocuirea acestuia a fost realizata 300 de ani mai tarziu, cu fonduri obtinute din faimoasele „indulgente”, un drept primit de episcopul local de la papa Leo al X-lea. Insa si acesta a picat in cativa ani, cu toate ca autoritatile au luptat pentru obtinerea altor fonduri, biserica a ramas neterminata.
Din cateva puncte de vedere, catedrala a reusit sa indeplineasca scopul cu care a fost construita, lasand impresia ca este mai mare decat cea din Amiens. Frumusetea reala a cladirii, insa, sta in vitraliile sale, usile sculptate si ramasitele a ceea ce se cheama Basse Oeuvre, o biserica carolingiana din secoul al IX-lea, incorporata in structura actuala. Dispune si de cateva ceasuri remarcabile. Unul din ele, un ceas astronomic din 1865, cu scene de la Judecata de Apoi. Celalalt este un ces medieval ce a functionat timp de 700 de ani. In cursul serii ajungem la Paris unde ne vom indrepta catre hotelul nostru pentru cazare.
Mic dejun
Calatoria noastra se apropie de sfarsit! Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si plecam spre Romania. Transfer la aeroportul din Paris pentru zborul spre tara.
Mic dejun
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:

Excursie Castelul Fontainebleau
Considerat unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Bruges te intampina cu casutele sale din caramida, ale caror ferestre dau inspre canalele sale splendide, populate de rate si lebede, cu un centru in care la fiecare pas vezi un monument gotic, cu stradutele pline de ciocolaterii care iti fac cu ochiul si cu magazine de unde poti cumpara dantela traditionala. Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci si reteaua de canale si arhitectura gotica specifica nordului Europei si a Tarilor de Jos. Dupa ce ne despartim de Bruges ne indreptam spre Gent, cel mai bine pastrat secret al Belgiei, un orasel flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfantul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort si Catedrala Sfantul Bavo. Pretul include: transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Excursie Burges si Gent
Prima oprire va fi in Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film. Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, si Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinanta: Corrie ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Pretul include: transport autocarul
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Excursie Volendam, Zaanse Schans, Harlem
Prima oprire va fi in Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipica si barcile pescarilor din port pare un decor de film. Urmatoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un satuc olandez de poveste si un muzeu viu, in care putem vedea cum se face branza traditionala si unde locuitorii inca se incalta cu saboti de lemn, iar morile de vant functioneaza nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atractii turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, si Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinanta: Corrie ten Boom a fost o ceasornicareasa crestina care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un numar impresionant de evrei sa scape de Holocaust. Mai tarziu ea a povestit totul intr-o carte, intitulata ”Refugiul”. Pretul include: transport autocarul
de la
/pers.
O adaugi la check-out

Croaziera pe canale la Amsterdam
Va propunem sa participati la o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucura-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Pretul include: croaziera pe canale in Amsterdam
de la
/pers.
O adaugi la check-out