Viena – Innsbruck – Linderhof – Neuschwanstein – St. Moritz - Lago di Como – Milano –Zermatt – Materhorn – Chamonix– Mont Blanc – Geneva– Laussane – Montreux - Berna Interlaken – Lucerna– Zurich– Cascada Rinului - St. Gallen- Liechtenstein– Kitzbuhel Zell am See – Salzburg - Linz
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 16
Maxim 48
Itinerariu
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.
Plecam catre Viena, capitala Austriei, un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de stresul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.
Continuam incursiunea admirand cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale intr-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.
Ne continuam drum spre Innsbruck. Precum vechii nobili, ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului austriac, un minunat oras de la poalele Alpilor. Ne cazam la un hotel din zona Innsbruck.
Timp liber in Innsbruck sau excursie optionala in Bavaria. Plecam spre Germania, oprind mai intai la mica distanta de granita, la Palatul Linderhof din Ettal. Asezat langa Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar si cel mai somptuos palat al lui Ludovic al II-lea, singurul pe care a apucat sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pretioase, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, tinand nu mai putin de 108 lumanari. Continuam drumul pe granita si ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne aminteste de basmele copilariei, fiind o sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare in zona Insbruck.
Incepem ziua in St. Moritz, un paradis alpin adorat de-a lungul timpului de catre nobili, artisti si celebritati, din 1864 si pana astazi. Orasul e asezat intre lac si munte si ofera un tablou deosebit de elegant, prin casele, hotelurile si buticurile luxoase si prin numeroasele sale partii de ski.
Facem apoi cunostinta cu destinatii de top din Italia: Lacul Como si Milano. Lacul Como a fost timp de secole preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor si scriitorilor. De altfel, dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: in prezent poti zari vilele luxoase ale unor celebritati cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc sa isi declare afectiunea pentru acest colt de paradis.
Lasam totul in urma si pornim spre Milano, orasul unde shopping-ul este la putere.
Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare.
Astazi aici isi au sediul patru muzee : galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice.
Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admiram Domul din Milano. A fost si ramane una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevarata parada a modei si a frumusetii mediteraneene ni se dezvaluie. Italienii sunt frumosi, indiferent de varsta. Ii admiram cum circula pe scutere, pe biciclete in timp ce ne rasfatam cu un pic de shopping in Galeriile Vittorio Emanuele.
Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.
Moment de ragaz (timp liber):
Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.
Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre hotelul nostru pentru cazare. Cazare la hotel in zona Varese.
Dupa micul dejun plecam spre Elvetia si parcurgem zone montane de o frumusete rara spre Tasch. De aici urcam cu trenuletul cu cremaliera in statiunea Zermatt, una dintre cele mai faimoase statiuni montane ale Elvetiei unde vehiculele motorizate nu au acces. Optional ascensiue la cota 3883m. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “ recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa
“pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon.
Ne continuam drumul spre Chamonix, taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume , Aguille du Midi 3777 m. Seara ne vom caza la hotel in zona Annemasse.
Mic dejun
Dupa micul dejun ne deplasam spre Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei. Este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale, intre care amintim Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Comitetul International al Crucii Rosii, dar si faimosul centru de cercetare CERN si acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva detine poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orasului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include si un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand : Catedrala St Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU. Continuam programul nostru cu o vizita in Lausanne, considerat varianta mai distractiva a Genevei, ofera acelasi tablou de basm, contrastand insa prin energia si vitalitatea specifica unui veritabil centru universitar. Aici gasim si sediul Comitetului Olimpic International si Muzeul Olimpic.
Urmatorul obiectiv al zilei este Montreux, un orasel sic din munti unde numerosi artisti s-au oprit de-a lungul timpului pentru a-si improspata inspiratia. Iar Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite si el sa ofere inspiratie oricui ii trece pragul.
Nu puteam incheia ziua fara o vizita in Berna, capitala Elvetiei, orasul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia ne-a obisnuit, alaturi de muzee si galerii de arta, dar si de case memoriale unde au trait locuitori faimosi, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf Vicentiu.
Spre seara ajungem in Interlaken, orasul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre munti, mai exact varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber si sporturi extreme. Cazare la hotel in zona Interlaken.
Mic dejun
Dupa micul dejun ne continuam aventura elvetiana si ne vom opri in Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm.
Urmatorul obiectiv de bifat pentru azi este Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer.
Moment de ragaz (timp liber):
Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.
De aici, autocarul ne va duce spre granita cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare si printre cele mai frumoase cascade din Europa
Ne intoarcem in Elvetia, si urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orasul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Este un loc incarcat cu istorie si cultura locala, unde principala atractie este renumita Abatia Benedectina, un sit protejat trecut in patrimoniul UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo.
Ultima vizita din programul de azi va fi in Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar si printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munti cu al sau castel singuratic, care desi nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior. Seara ne vom caza in zona Dornbirn.
Mic dejun
Parasim Elvetia si incepem lungul drum spre casa, facand primul popas in Kitzbuhel, Austria, un veci oras minier, devenit astazi una dintre cele mai selecte statiuni montane. Se spune ca aici se afla prima partie de ski din Austria, datand din 1893. Micul oras cu case colorate si arhitectura medievala, acoperit mai tot timpul de zapada, ne da impresia ca aici oamenii traiesc un Craciun perpetuu. Putin mai jos, in Zell Am See, descoperim un peisaj furat din cartile postale, cu un lac barfit ca ar fi „mai albastru decat albastrul”, care se intinde la poalele muntilor impaduriti. Ne vom lasa coplesiti de natura si aproape ca vom ignora orice altceva, caci cu siguranta ne va lipsi acest tablou epic.
Ne continuam drumul spre Salzburg, orasul lui Mozart. Orasul acesta este ca o scena de film - nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” -, datorita cladirilor impecabile in stil baroc, stradutelor linistite, parcurilor atent ingrijite, muntilor suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul imbietor al mancarii si lista ar putea continua la nesfarsit.
Turul nostru pietonal prin Salzburg cuprinde: Gradinile Mirabell, Domul, Orasul Vechi si Casa lui Mozart. Dupa vizita va recomandam sa luati masa la unul dintre minunatele restaurante din oras, pentru a incerca bunatati specifice, dar si internationale. Seara ne vom caza la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg.
Se traverseaza superba zona montana Salzkammergut, cu creste semete reflectate in oglinda lacurilor glaciare Mondsee si Attersee. Scurt popas in renumita statiune St Gilgen, asezare intemeiata in secolul al XIV lea langa lacul de smarald Wolfgang. Continuam periplul cu Linz, oras in permanenta miscare, de unde te poti conecta la cele mai noi tehnologii. Vedem instalatii de arta indraznete si centrul science fiction, parcurgem un scurt tur de oras in centrul istoric. Ajungem in cursul serii in Budapesta. Cazare la hotel in Budapesta. Optional se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina.
De dimineata, plecam spre casa, deja fiindu-ne dor de peisajele desprinse din basme si asteptand sa revenim pe meleagurile stancoase ale Alpilor.
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:
Excursie Castelele Bavariei
Prima oprire va fi la Palatul Linderhof din Ettal. Asezat langa Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar si cel mai somptuos palat al lui Ludovic al II-lea, singurul pe care a apucat sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pretioase, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, tinand nu mai putin de 108 lumanari. Continuam drumul pe granita si ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne aminteste de basmele copilariei, fiind o sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland. Pretul include : transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera pe Dunare la Budapesta
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata! Pretul include: croaziera de 1.5 ore cu cina festiva si ghid vorbitor de limba romana
de la
/pers.
O adaugi la check-out