021 9247

Numar cu tarif normal

Alpii si Parfumul Mediteranei

Alpii si Parfumul Mediteranei

transport autocar

11 zile / 10 nopti

de la

1.027
872 / persoana

Viena – Innsbruck – Linderhof – Neuschwanstein – Liechtenstein –Sankt Gallen Schaffhausen – Zurich - Lucerna –Interlaken – Berna – Montreux – Laussane – Geneva - Chamonix – Aosta – Torino – Genova – Portofino – Monaco – Nice – San Remo – Milano Padova – Ljubljana – Zagreb – Belgrad

Insotitori

insotitor de grup

sofer

solicitare fizica

Marimea grupului

Minim 16

Maxim 48

Itinerariu

Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. (Cazare in Budapesta).

Cazare
Hotel Ibis Styles Budapest Citywest (sau similar)
Alpii si parfumul Mediteranei

Plecam catre Viena, capitala Austriei, un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de stress-ul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.

Continuam incursiunea admirand cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale intr-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

Drumul continua spre Innsbruck. Precum vechii nobili, ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului austriac, un minunat oras de la poalele Alpilor. Ne cazam la un hotel din zona Innsbruck.

Cazare
Hotel Olympia (sau similar)
Alpii si parfumul Mediteranei

Plecam spre Germania, oprind mai intai la mica distanta de granita, la Palatul Linderhof din Ettal. Asezat langa Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar si cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a apucat sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pretioase, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, tinand nu mai putin de 108 lumanari. Continuam drumul pe granita si ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne aminteste de basmele copilariei, fiind o sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland. Cazare la hotel in zona Dornbirn.

Cazare
Hotel Holiday Inn Lustenau (sau similar)
Alpii si parfumul Mediteranei

Primul punct al vizitei noastre de azi este Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar si printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munti cu al sau castel singuratic, care desi nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior.
De aici Elvetia, ne asteapta! Urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orasul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Este un loc incarcat cu istorie si cultura locala, unde principala atractie este renumita Abatia Benedectina, un sit protejat trecut in patrimoniul UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo. De aici, autocarul ne va duce spre granita cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare si printre cele mai frumoase cascade din Europa. Ne continuam traseul nostru si ajungem in Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana.

Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer.

Moment de ragaz (timp liber):
Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.

Urmatoarea oprire este Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm. Ne indreptam spre Interlaken, orasul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre munti, mai exact varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber si sporturi extreme. Seara cazare la hotel in zona Interlaken.

Cazare
Hotel Crystal (sau similar)
Alpii si parfumul Mediteranei

Ne continuam aventura noastra elvetiana si ajungem in Berna, capitala Elvetiei, orasul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia ne-a obisnuit, alaturi de muzee si galerii de arta, dar si de case memoriale unde au trait locuitori faimosi, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf Vicentiu.

Deplasare spre Montreux, un orasel sic din munti unde numerosi artisti s-au oprit de-a lungul timpului pentru a-si improspata inspiratia. Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite si el sa ofere inspiratie oricui ii trece pragul. Orasul vecin Lausanne, considerat varianta mai distractiva a Genevei, ofera acelasi tablou de basm, contrastand insa prin energia si vitalitatea specifica unui veritabil centru universitar. Aici gasim si sediul Comitetului Olimpic International si Muzeul Olimpic.

Programul zilei de azi se incheie cu vizita in Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei. Este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale, intre care amintim Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Comitetul International al Crucii Rosii, dar si faimosul centru de cercetare CERN si acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva detine poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orasului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include si un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand: Catedrala St Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU. Seara cazare la hotel in zona Annemasse.

Cazare
Hotel Première Classe Annemasse -Ville-La-Grand (sau similar)
Annemasse - Chamonix – Aosta – Torino - Genova

Dupa micul dejun ne asternem la drum. Pentru cei energici si fara rau de inaltimi am pregatit si o oprire in Chamonix, taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume , Aguille du Midi 3777 m.

Continuam aventura admirand superbele peisaje si fara a simti timpul ce se scurge ajungem in Aosta, capitala si principalul oras al regiunii al carui nume il poarta, o regiune in care privelistile naturale incredibile se intalnesc cu monumentele romane si medievale bine pastrate, cu bisericile, castelele si traditiile locale, precum si cu o gastronomie delicioasa. Fondat de romani ca oras fortificat (Augusta Praetoria Salassorum) pentru a se opune avansului barbarilor spre campia Padului, Aosta si-a pastrat importanta si in timpul Evului Mediu. Admiram vechea parohie Santa Maria, cu baptisteriul sau antic si catedrala orasului. De asemenea, impresionant este si Teatrul Roman (Teatro Romano), inaltat in sec. I i.Chr., la cateva decenii dupa fondarea orasului, cu a sa fatada, inalta de 22 metri. Pornim din nou la drum cu destinatia Torino.

Facem cunostinta cu Torino si cu istoria sa fascinanta, care ni se dezvaluie la fiecare pas pe care il facem pe bulevardele largi sau sub arcadele somptuoase ale acestui oras elegant. Prima capitala a Italiei moderne si fosta resedinta a Casei de Savoia, Torino este cunoscut astazi pentru numeroasele sale galerii de arta, parcuri si gradini, teatre, librarii, muzee, biserici, piatete, cafenele restaurante. Aici ne vom delecta cu Palatul Regal, amplasat in uriasa Piazza Castello, care, alaturi de alte 13 resedinte ale Casei de Savoia, face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Admiram Domul San Giovanni cu celebrul Giulgiu din Torino, Palazzo Madama si simbolul orasului Mole Antonelliana, candva cea mai inalta cladire din lume.

Din Torino, ne continuam traseul spre Genova, capitala Liguriei, unde ne oprim pentru o vizita scurta, insa suficienta pentru a face cunostinta cu magia acestui port istoric, punct de plecare al miilor de expeditii pe mare de-a lungul secolelor. Remarcam Vechiul Port, Centrul istoric cu labirintul sau de stradute inguste, Catedrala San Lorenzo, Palatul Ducal si casa lui Cristofor Columb. Seara cazare la hotel in zona Genova – Savona.

Cazare
Hotel Tower Genova Airport (sau similar)

Mic dejun

Alpii si parfumul Mediteranei

Program liber sau excursie optional ape Coasta de Azur. Deplasare spre Monaco unde, dupa ce admiram Palatul Princiar, parcurgem traseul curselor de Formula 1 intre Port si faimosul Cazino. Urmeaza Nice pentru o plimbare pe Promenade des Anglais, iar la intoarcere, oprire in San Remo, replica statiunilor exclusiviste in "varianta” italiana. Cazare in zona Genova - Savona.

Cazare
Hotel Tower Genova Airport (sau similar)
Alpii si parfumul Mediteranei

Mic dejun. Porgram liber in Genova sau va propunem o incursiune intr-un paradis al simturilor: vom vizita Portofino, faimoasa statiune asezata la poalele Apeninilor Ligurici si pe malul insorit al Mediteranei (excursie optionala). Dupa cateva ore petrecute in acest minunat orasel vom intelege de ce Portofino a dat numele mai multor parfumuri celebre (din care amintim ”Escale à Portofino” al casei Dior sau ”Neroli Portofino” semnat de Tom Ford) si de ce una dintre melodiile nemuritoare cantate de Dalida s-a numit chiar ”I Found my love in Portofino”. Greu se poate pune in cuvintele incantarea pe care o simti atunci cand privesti valurile albastre ale Mediteranei, cand te plimbi prin gradinile luxuriante si atat de romantice ale manastirii medievale San Girolamo, cand savurezi o cafea in Piazzetta din centrul oraselului, privind casele zugravite in culori pastelate si colinele inverzite care apara golful Portofino. Farmecul acestor locuri, este completat de bucataria rafinata a regiunii Liguriei si nenumaratele itinerarii culturale si naturale, care fac din acest colt al Golfului Tigullio o destinatie ideala in orice moment al anului.

Moment de ragaz (timp liber):
Plimbati-va pe strazile din Portofino, vizitand totodata si atelierele artizanale unde femeile din oras lucreaza sofisticat cu modele elegante de dantela de bobina.
Trebuie sa degustati neaparat o reteta tipica loclui - "Lasagna di Portofino". Dar, inainte de asta, puteti gusta la aperitiv o foccaccia genoveza si savura un pahar de Giancu de Purtufin, un vin care combina mai multe soiuri de struguri ale regiunii si este produsa numai local.

In cursul dupa-amiezii ne indreptam spre Milano pentru o vizita in inima capitalei financiare, comerciale si industriale a Italiei. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice.
Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admiram Domul din Milano. A fost si ramane una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevarata parada a modei si a frumusetii mediteraneene ni se dezvaluie. Italienii sunt frumosi, indiferent de varsta. Ii admiram cum circula pe scutere, pe biciclete in timp ce ne rasfatam cu un pic de shopping in Galeriile Vittorio Emmanuele.
Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.

Moment de ragaz (timp liber):
Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.

Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre Padova unde pasii ne sunt purtati spre centrul orasului. Aici admiram Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Tot aici vedem o capodopera a lui Titian care prezinta in fresce viata Sfantului Anton. Seara cazare hotel in zona Padova.

Cazare
Hotel Villa Alighieri (sau similar)

Mic dejun

Alpii si parfumul Mediteranei

Dupa un mic dejun satios ne luam la revedere de la Padova si de la Italia si ne indreptam spre Ljubliana. Pornim impreuna sa vedem cu ochii nostri cum se integreaza istoria intr-un prezent vibrant si viu. Caci te uimeste verdeata orasului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasa. Destinatia noastra este Castelul Ljubljana, care se inalta pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta dateaza din secolul al XV-lea si aspectul sau impunator ii tradeaza rolul istoric de fortareata, cazarma si resedinta regala. Verifica bateriile aparatului de fotografiat sau bazeaza-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase si cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa speciala reunesete, de fapt, un grup de trei poduri care leaga orasul modern de centrul medieval. Zona este animata de baruri si restaurante, iar turistii reusesc aici sa faca fotografii demne de pus in rama!

Moment de ragaz (timp liber):
Preparatele traditionale sunt parte din mandria locului, caci in Ljubljana vei manca un strudel uimitor, vei gusta branzeturi rafinate si iti vei stinge setea cu bere locala. Slovenii se lauda cu apicultura si au nenumarate soiuri de miere. Asa ca daca te gandesti sa aduci un suvenir pentru cei dragi, acum este momentul sa te aprovizionezi cu miere parfumata.

Pornim apoi spre Zagreb. Situat in nordul Croatiei, acesta a rezistat eroic atacurilor turcesti (intre secolele XIV si XVIII) dar si cutremurului devastator din 1880. Incercarile traite de-a lungul timpului se vad, azi, in Zagreb, in doua moduri. Bisericile luxuriante si manastirile arata credinta puternica in Dumnezeu. Pe de alta parte, palatele, parcurile si aria comerciala arata ca in Zagreb oamenii stiu sa se bucure de viata! In vizita noastra, vedem ambele pespective: cea spirituala, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domina Piata Kaptol cu turnurile sale ce vegheaza orasul inca din secolul al XIII-lea, dar si partea moderna, vibranta pe care o simti in Piata Centrala Zrinjevac – numita oficial Trg Nikole Šubića Zrinskog. Ne indreptam catre hotelul nostru din Zagreb pentru cazare. Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

Cazare
Hotel Laguna (sau similar)

Mic dejun

Alpii si parfumul Mediteranei

Azi ajungem in Belgrad, un oras care s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic si transformat de romani intr-un centru de aparare la granita imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spatiu ce se intinde pana la malurile Dunarii si ale Raului Sava. In Parcul cetatii zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Monumentul Recunostintei Franceze si Turnul cu Ceas. Iesim din Kalemegdan si ne indreptam spre Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837. In apropiere se afla Palatul Printesei Ljubica. Mergem pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele si magazinele en vogue. Aici gasim un oras vibrant, plin de viata si istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. XIX. In Piata Republicii admiram Muzeul National si Teatrul National, apoi intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris. Aici, odinioara isi faceau veacul scriitori, artisti si actori. Cateva dintre localuri mai primesc si astazi oaspeti, Dva Jelena, Zlatni Bokal si Tri Sesira. In carciumi, notele muzicale readuc atmosfera de inceput de secol XX, cu chansonette sau folk, jazz si clinchet de pahare, acompaniate de o animatie vesela si voci petrecarete.

Moment de ragaz (timp liber):
Asa cum grecii au tavernele, francezii bistrourile, sarbii se mandresc cu ale lor “kafana”, locul ideal pentru o experienta gastronomica autentica sarbeasca. Meniul e variat, insa trebuie sa gustati o plejskavica, un fel de burger de vita condimentata si prajita la gratar, stropita cu sosul delicios de kaimak, servita cu chifle proaspete, verdeata, ceapa si legume dupa plac. Alternativa poate fi cevapi (un soi de mititei sarbesti) la gratar care iti lasa gura apa. Asa ca, sa aveti pofta! Preturile sunt modeste iar mancarea delicioasa si portionata cu generozitate.

Vizitam cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, Catedrala Sf. Sava, incendiata de catre turci in 1595 si reconstruita in secolul XIX. Cazare in Belgrad.

Cazare
Hotel Elegance (sau similar)

Dupa micul dejun, lasam apoi in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si plecam spre Romania. Parcurgem drumul cu amintiri de nepretuit in minte si gata pentru a gusta din istoria altui taram misterios si captivant.

Excursii optionale

Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:

Excursie Portofino

Excursie Portofino

Va propunem o incursiune intr-un paradis al simturilor: vom vizita Portofino, faimoasa statiune asezata la poalele Apeninilor Ligurici si pe malul insorit al Mediteranei. Dupa cateva ore petrecute in acest minunat orasel vom intelege de ce Portofino a dat numele mai multor parfumuri celebre (din care amintim ”Escale à Portofino” al casei Dior sau ”Neroli Portofino” semnat de Tom Ford) si de ce una dintre melodiile nemuritoare cantate de Dalida s-a numit chiar ”I Found my love in Portofino”. Greu se poate pune in cuvintele incantarea pe care o simti atunci cand privesti valurile albastre ale Mediteranei, cand te plimbi prin gradinile luxuriante si atat de romantice ale manastirii medievale San Girolamo, cand savurezi o cafea in Piazzetta din centrul oraselului, privind casele zugravite in culori pastelate si colinele inverzite care apara golful Portofino. Farmecul acestor locuri, este completat de bucataria rafinata a regiunii Liguriei si nenumaratele itinerarii culturale si naturale, care fac din acest colt al Golfului Tigullio o destinatie ideala in orice moment al anului. Moment de ragaz (timp liber): Plimbati-va pe strazile din Portofino, vizitand totodata si atelierele artizanale unde femeile din oras lucreaza sofisticat cu modele elegante de dantela de bobina. Trebuie sa degustati neaparat o reteta tipica loclui - "Lasagna di Portofino". Dar, inainte de asta, puteti gusta la aperitiv o foccaccia genoveza si savura un pahar de Giancu de Purtufin, un vin care combina mai multe soiuri de struguri ale regiunii si este produsa numai local.

de la

40

/pers.

O adaugi la check-out

Excursie Portofino

Excursie Portofino

Va propunem o incursiune intr-un paradis al simturilor: vom vizita Portofino, faimoasa statiune asezata la poalele Apeninilor Ligurici si pe malul insorit al Mediteranei. Dupa cateva ore petrecute in acest minunat orasel vom intelege de ce Portofino a dat numele mai multor parfumuri celebre (din care amintim ”Escale à Portofino” al casei Dior sau ”Neroli Portofino” semnat de Tom Ford) si de ce una dintre melodiile nemuritoare cantate de Dalida s-a numit chiar ”I Found my love in Portofino”. Greu se poate pune in cuvintele incantarea pe care o simti atunci cand privesti valurile albastre ale Mediteranei, cand te plimbi prin gradinile luxuriante si atat de romantice ale manastirii medievale San Girolamo, cand savurezi o cafea in Piazzetta din centrul oraselului, privind casele zugravite in culori pastelate si colinele inverzite care apara golful Portofino. Farmecul acestor locuri, este completat de bucataria rafinata a regiunii Liguriei si nenumaratele itinerarii culturale si naturale, care fac din acest colt al Golfului Tigullio o destinatie ideala in orice moment al anului. Moment de ragaz (timp liber): Plimbati-va pe strazile din Portofino, vizitand totodata si atelierele artizanale unde femeile din oras lucreaza sofisticat cu modele elegante de dantela de bobina. Trebuie sa degustati neaparat o reteta tipica loclui - "Lasagna di Portofino". Dar, inainte de asta, puteti gusta la aperitiv o foccaccia genoveza si savura un pahar de Giancu de Purtufin, un vin care combina mai multe soiuri de struguri ale regiunii si este produsa numai local.

de la

40

/pers.

O adaugi la check-out

Excursie Coasta de Azur

Excursie Coasta de Azur

Deplasare spre Monaco unde, dupa ce admiram Palatul Princiar, parcurgem traseul curselor de Formula 1 intre Port si faimosul Cazino. Urmeaza Nice pentru o plimbare pe Promenade des Anglais, iar la intoarcere, oprire in San Remo, replica statiunilor exclusiviste in "varianta” italiana.

de la

52

/pers.

O adaugi la check-out

Excursie Coasta de Azur

Excursie Coasta de Azur

Deplasare spre Monaco unde, dupa ce admiram Palatul Princiar, parcurgem traseul curselor de Formula 1 intre Port si faimosul Cazino. Urmeaza Nice pentru o plimbare pe Promenade des Anglais, iar la intoarcere, oprire in San Remo, replica statiunilor exclusiviste in "varianta” italiana.

de la

52

/pers.

O adaugi la check-out

Cina traditionala in Belgrad

Cina traditionala in Belgrad

Asa cum grecii au tavernele, francezii bistrourile, sarbii se mandresc cu ale lor “kafana”, locul ideal pentru o experienta gastronomica autentica sarbeasca. Meniul e variat, insa trebuie sa gustati o plejskavica, un fel de burger de vita condimentata si prajita la gratar, stropita cu sosul delicios de kaimak, servita cu chifle proaspete, verdeata, ceapa si legume dupa plac. Alternativa poate fi cevapi (un soi de mititei sarbesti) la gratar care iti lasa gura apa. Asa ca, sa aveti pofta! Preturile sunt modeste iar mancarea delicioasa si portionata cu generozitate.

de la

46

/pers.

O adaugi la check-out

Cina traditionala in Belgrad

Cina traditionala in Belgrad

Asa cum grecii au tavernele, francezii bistrourile, sarbii se mandresc cu ale lor “kafana”, locul ideal pentru o experienta gastronomica autentica sarbeasca. Meniul e variat, insa trebuie sa gustati o plejskavica, un fel de burger de vita condimentata si prajita la gratar, stropita cu sosul delicios de kaimak, servita cu chifle proaspete, verdeata, ceapa si legume dupa plac. Alternativa poate fi cevapi (un soi de mititei sarbesti) la gratar care iti lasa gura apa. Asa ca, sa aveti pofta! Preturile sunt modeste iar mancarea delicioasa si portionata cu generozitate.

de la

46

/pers.

O adaugi la check-out

Date si preturi

Plecare

Pret de la

Pleacă fără griji într-un circuit Christian Tour

Ai încredere în cel mai mare creator de circuite din România

Calatoritul ca drept fundamental

Christian Tour, una dintre cele mai populare agentii de turism din Romania, este locul unde vei gasi intotdeauna oferte de circuite incredibil de avantajoase. Satisface-ti pofta de calatorie si viziteaza cele mai spectaculoase destinatii turistice din intreaga lume.

Cate un drum pentru fiecare vis

Pentru cei mai multi dintre noi, calatoria inseamna visul de a cuceri, de a descoperi lumea, de a ne bucura de viata, de fiecare moment. Ghizii turistici pe care Christian Tour ti-i pune la dispozitie se vor asigura ca fiecare obiectiv turistic sa ti se dezvaluie in intreaga sa insemnatate.

Minutiosi cu nevoile clientului

In functie de preferintele tale, iti punem la dispozitie atat circuite cu avionul, cat si cu autocarul. Indiferent de alegerea ta, iti garantam ca nu vei regreta nicio secunda experienta traita. Inarmeaza-te cu energie si cu pofta de vacanta si traieste la maxim fiecare clipa petrecuta.

Informatii despre circuit

  • Transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie ziua 7 cu transport public

    10 nopti de cazare la hotel de 2-3*

    10 mic dejun

    Insotitor din partea agentiei pe traseu

    1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg

  • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale.

    Excursiile optionale pentru grup minim 30 de persoane

    Asigurare de calatorie (storno + medicala)

  • PROTECTIE :

    • Asigurare Basic – 72 RON/ pers.

    • Asigurare Standard - 83 RON/ pers.

    • Asigurare Plus - 198 RON/ pers

    • Avantaj flex – 14.99 €/ pers.

    • Cost protect - 7.99 €/ pers.

    TRANSPORT :

    • Locuri preferentiale - 25€/ pers.

    • Confirmare loc in autocar - 5€/pers.

    • Extra bagaj - 25€/1 piesa de 20 kg

  • Supliment de single 295 €

    Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

    Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :

    -16-24 pers - supliment 95 €/pers

    -25-34 pers- supliment 50 €/ pers

  • BUCURESTI : Piata Alba Iulia - Bucuresti - 06.30

    PITESTI : Benzinaria Petrom iesire Pitesti Est - 07.30

    RM. VALCEA : Benzinaria Petrom iesire Pasarela Nord - 09.00

    SIBIU : Benzinaria MOL - Calea Surii Mari - 12.00

    SEBES : Benzinaria Rompetrol iesire Lancram - 12.30

    DEVA : McDonald’s GARA - 14.30

    TIMISOARA : Benzinaria Gazprom Dumbravita - 16.30

    ARAD : Benzinaria OMV Calea Timisorii (DN 69, Arad 310363) - 17.30

    Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu circa 15-30 minute inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

  • Hoteluri utilizate in sezonul 2024:

    • Budapesta - Hotel Ibis Styles Budapest Citywest 3*

    • Zona Innsbruck - Hotel Olympia 3*

    • Zona Dornbirn - Hotel Holiday Inn Lustenau 3*

    • Zona Interlaken - Hotel Crystal 3*

    • Zona Annemasse – Hotel Première Classe Annemasse -Ville-La-Grand 2*

    • Genova- Hotel Tower Genova Airport 3*

    • Zona Padova - Hotel Villa Alighieri 3*

    • Zagreb - Hotel Laguna 3*

    • Belgrad – Hotel Elegance 3 *

    *Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.

    • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

    • Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

    • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

    • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestora.

    • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

  • • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

    • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor un document cu poza ( pasaport / carte de identitate); sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

    • Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

  • • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

    • Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

    • Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. In cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si in timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

    • Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

  • • Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.

    • Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.

    • Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se vor folosi minibusuri adapatate in functie de numarul final de participanti.

    • Pentru neintrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor inscrisi, in caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil in portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la intrunirea / neintrunirea grupului, va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.

    • In cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea in scris pentru aceasta modificare, in termenul mentionat.

    • In caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine in autovehicul se va face in functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

Calendarul circuitelor Christian Tour

Oricand
Cu plecare oricand

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?