Linz – Passau - Nurnberg – Luxemburg – Bruxelles – Gent – Bruges Haga – Amsterdam– Rotterdam - Londra – Greenwich – Windsor – Oxford – Stratford – Anvers – Louvain – Liege - Köln – Valea Rinului – Regensbrug - Melk – Budapesta
Insotitori
insotitor de grup
sofer
solicitare fizica
Marimea grupului
Minim 16
Maxim 48
Itinerariu
Plecare la ora 6.30 dimineata din Bucuresti – Piata Alba Iulia. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.
Plecam spre Linz, oras in permanenta miscare, de unde te poti conecta la cele mai noi tehnologii. Vedem instalatii de arta indraznete si centrul science fiction, parcurgem un scurt tur de oras in centrul istoric. Apoi ne indreptam spre Germania si primul popas il vom face in Passau , cunoscut si sub numele de Dreiflüssestadt („Orasul celor trei rauri”), datorita faptului ca la Passau se intalnesc trei rauri: Dunarea, Inn si Ilz. Mergem si noi la punctul de belvedere pentru a admira confluenta celor trei rauri, iar pe malul de sus al Dunarii admiram cele aproxinativ 40 de biserici si catedrale care vegheaza deasupra orasului. Zona este plina de ambarcatiuni de toate soiurile, multe turistice care pot ajunge la Mainz sau la Viena. Ne continuam traseul nostru si ajungem in Nurnberg. al doilea oras ca marime al Bavariei si capitala neoficiala a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viata de noapte intensa si berea bruna este la loc de cinste in barurile si restaurantele locale. Vedem Catedrala Sf. Sebald, cea mai veche biserica de aici, care a fost construita din gresie, in secolul al XIII-lea si al carei exterior este plin de sculpturi si simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Continuam vizita noastra in Nurnberg cu un tur de oras: zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schonner Brunnen si Citadela. Ne indreptam spre hotelul nostru din Nurnberg pentru cazare.
Dupa micul dejun pornim spre Luxemburg , una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene, alaturi de Bruxelles si Strasbourg. Aici, admiram Palatul Ducal – resedinta oficiala a Marelui Duce de Luxemburg, Piata Guillaume al II-lea, Catedrala Notre-Dame – o catedrala romano-catolica ce a servit in trecut ca biserica iezuita. Centrul vechi al orasului Luxemburg reuseste sa ne cucereasca in timp ce ne plimbam pe stradutele pavate cu piatra cubica, printre zidurile cladirilor vechi in stil medieval. Continuam calatoria si ajungem in Bruxelles unde ne vom si caza la hotel.
Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene inca de dimineata. Fatadele art-nouveau se invecineaza cu cladiri de beton din anii 1960 si palatele regale din secolul al XIX-lea contrasteaza interesant cu sticla care domina constructiile noi. Ne plimbam prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si, una dintre cele mai frumoase piete ale Europei, inconjurata de cladiri vechi de sute de ani, si mergem la cumparaturi in faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perla arhitectonica gotica, Piata Spaniei si nu plecam fara sa ii facem o vizita simbolului orasului -Manneken Pis, o statuie amuzanta din bronz, care a devenit faimoasa in intreaga lume. Atomium este un alt simbol al orasului si este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Constructia, ce are forma unui atom, isi are locul intre arta sculpturii si cea a arhitecturii, dand impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri inaltime a fost construit pentru Expozitia Internationala din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile in care se afla scari si lifturi iar inauntrul lor se afla un muzeu.
Ne indreptam spre Gent, cel mai bine pastrat secret al Belgiei, un orasel flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfantul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort si Catedrala Sfantul Bavo. De la Gent ne indreptam spre Bruges, un oras-bijuterie, de care te vei indragosti iremediabil. Considerat unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Bruges te intampina cu casutele sale din caramida, ale caror ferestre dau inspre canalele sale splendide, populate de rate si lebede, cu un centru in care la fiecare pas vezi un monument gotic, cu stradutele pline de ciocolaterii care iti fac cu ochiul si cu magazine de unde poti cumpara dantela traditionala. Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci si reteaua de canale si arhitectura gotica specifica nordului Europei si a Tarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donata, in 1514, de catre un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnita, Piata Primariei.
Moment de ragaz (timp liber):
Sa te plimbi prin magazinele de dantela din Bruges este o adevarata placere! Poti alege suveniruri splendide pentru cei de acasa, iesite din mainile dantelareselor care stapanesc la perfectie acest mestesug care dateaza din secolul XVI. De la brose, fete de masa sau gulere pana la rochii de mireasa si perdele. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place, incercati mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras. Delicios!
Plecam mai departe spre Haga, orasul regal, unde admiram Palatul Pacii si Parlamentul. Seara cazare la hotel in zona Haga.
Urmatorul oras de pe lista este Amsterdamul, supranumit si “Venetia Nordului” un oras pictoresc, cu cladiri colorate ce se intind ordonate pe marginile canalelor traversate de poduri de piatra. Incepem turul de oras cu Rijkmusesm sau Muzeul Van Gogh si Centrul de prelucrare al diamantelor Coster Diamonds. Ajungem si in Piata Dam – cel mai popular punct de intalnire al locuitorilor orasului. Timp liber la dispozitie sau optional minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului.
Rotterdam ne asteapta, asa ca inainte de a ne intoarce la hotel, mai facem o oprire si in acest oras splendid, considerat cel mai mare port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidentiale indraznete. Seara sosire si cazare in zona Haga.
In aceasta dimineata parasim Haga pentru a pleca spre Calais de unde ne imbarcam pe feribot si traversam Canalul Manecii. Dupa o zi lunga si obositoare, ne indreptam spre hotelul nostru din Londra pentru a ne recapata puterile.
Azi dedicam o intreaga zi explorarii orasului utilizand transportul public: St James Park, National Gallery, Tower Bridge, Turnul Londrei, Muzeul figurilor de ceara – Madame Tussaud’s, British Museum si nu in ultimul rand Palatul Buckingham.
Moment de ragaz (timp liber):
Nu ocolii momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turisti din lumea intreaga. Vei intelege la fata locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta!
Timp liber la dispozitie in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden. Seara, intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.
Astazi vom face un tur al orasului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa. Astazi vom face un tur al orasului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa: Palatul Buckingham, resedinta principala a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care gazduieste Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronati regii si reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit in 1859 si amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.
Moment de ragaz (timp liber):
Londra trebuie vazuta seara de la inaltime si admirata ca o nestemata sclipitoare in toata maretia ei, asa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inaltime pe faimoasa roata London Eye, a doua ca inaltime din lume, care se numara printre cele mai importante atractii ale Londrei si serveste ca simbol al ei. Incepand cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de catre Coca Cola si decorat cu luminite rosii. Aventureaza-te spre cer si priveste peisajul panoramic al unei Londre asa cum nu ai mai vazut-o pana acum.
Program liber in Londra sau excursie optionala: vizita la Greenwhich, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997 si croaziera pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este meridianul care traverseaza observatorul Greenwich. El a fost determinat in anul 1884 la o conferinta geografica internationala, meridianul intersecteaza ecuatorul legand cei doi poli, despartind emisferele de est si vest. Acum aveti ocazia sa fiti in acelasi timp cu un picior in emisfera estica si cu un picior in emisfera vestica! Tot aici se afla si Observatorul Astronomic Regal, fondat in anul 1675, care expune o colectie impresionanta de telescoape si alte instrumente interesante folosite in astronomie. In Greenwhich mai putesi vizita Muzeul Marinei, unde la loc de cinste se afla uniforma purtata de Nelson in timpul bataliei de la Trafalgar, precum si nava acestuia, dar si barja printului Frederick construita in 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea si folosita pentru calatoriile regale maritime pana in anul 1919.
Ne intoarcem in Londra la bordul unui vas de croaziera pentru a descoperi de pe Tamisa si cealalta fata a orasului. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.
Timp liber in Londra sau excursie optionala la Windsor. Castelul Windsor este cel mai mare si mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a isi petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de arta de o valoare inestimabila, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonica din secolul XVI, unde se afla si mormintele a 10 monarhi britanici, si celebra casa de papusi a Reginei Maria, o creatie unica in lume, admirata pentru detaliile sale de o finete incredibila, printre care ascunde si o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante si pietre pretioase veritabile. Dupa vizita la Castelul Windsor ne indreptam spre Stratford –upon –Avon, locul nasterii al inegalabilul Shakespeare.
Moment de ragaz (timp liber):
”Cand esti la Roma, poarta-te ca romanii!” se traduce in calatoria noastra un pic diferit: ”Cand esti la Londra, nu sari peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, aceasta traditie britanica trebuie luata 100% in serios pentru ca este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toata lumea se opreste din agitatia zilei si se delecteaza cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fara, insotit de cateva gustari: tartine, biscuiti, briose sau scones (un soi de painici de origine scotiana).
Ne vom incheia excursia cu o vizita in minunatul Oxford, unul dintre cele mai celebre orase studentesti din lume, care imbina de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul intesat de pub-uri. Vom descoperi stradutele si parcurile unde multe dintre mintile stralucite ale istoriei si-au trait tineretea si au nascocit lucrari ce au schimbat lumea, printre acestia se numara poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice in Primul Razboi Mondial Thomas E. Laurence si fizicianul Stephen Hawking.
Spre seara ne intoarcem la hotelul din Londra.
Dupa micul dejun cu parere de rau parasim Londra si ne indreptam spre Dover de unde ne vom imbarca pe feribot pentru a traversa Canalul Manecii. Ajunsi inapoi pe continentul european ne indreptam catre Anvers, doilea oras al Belgiei, cunoscut drept orasul modei si al diamantelor. Cu o multitudine de obiective turistice, cum ar fi Casa memoriala Rubens, Catedrala Maicii Domnului, Muzeul de Arta Moderna sau Cartierul diamantelor, Anvers pastreaza nestirbit farmecul oraselor flamande, cu o istorie indelungata. De aici ne indreptam spre Louvain, capitala provinciei Brabantul Flamand. Pasii ne poarta spre centrul istoric unde descoperim cladirea Primariei care ne impresioneaza prin arhitectura sa speciala si prin atmosfera magica creata de aerul plin de istorie.
Primaria a fost construita in stil gotic iar zidurile exterioare au fost finalizate in anul 1460, iar inanul 1469 cladirea a fost terminata complet. Cladirea are trei etaje si fiecare etaj este ornat cu statui, fiecare reprezentand un personaj, imbracate in stilul perioadei in care au trait. In total sunt 236 de stauti, impartite pe cele trei etaje. La primul etaj pot fi observati sfintii patroni ai parohiilor din oras, simbolizand respectul oferit de municipalitate credintei. La etajul al doilea se regasesc statuile ducilor si contilor de Louvain, iar la cel de al treilea etaj sunt infatisate figurinele marilor oameni de stiinta,a rtistilor si celor mai importanti oameni din istoria orasului Louvain.
Parasim frumosul oras belgian si ne indreptam spre o alta bijuterie locala orasul Liege, capitala provinciei Valonia. Ne oprim sa admiram Catedrala Saint Lambert, una dintre atractiile turistice ale orasului, adapostind un tezaur remarcabil. Exista anumite piese ce au fost sculptate in fildes din secolul al XI-lea, reprezentand un bust al Sfantului Lambert si racla ce a fost oferita in anul 1471 de catre Charles de Bold. Daca timpul ne permite putem trece pragul Muzeului Ansembourg, amplasat in centrul vechi al orasului si care a fost construit intre anii 1735 si 1740 de catre arhitectul Michel Willems, un aristocrat renumit in acea perioada. Elementele decorative ale intregului conac au fost considerate adevarate opere de arta, drept pentru care autoritatile locale, cu acordul nepoatei arhitectului, au hotarat transformarea in muzeu a conacului. In prezent, muzeul prezinta cea mai importanta expozitie de piese de mobilier, de arhitectura interioara si exterioara din secolul al XVIII-lea. Dupa ce am reusit sa cuprindem azi cateva repere reprezantive ale Belgiei ne indreptam spre hotelul nostru din zona Liege pentru o binemeriata odihna. Trebuie sa prindem forte pentru ca ne asteapta si maine multe lucruri frumoase de vazut!
Parasim Belgia si ne indreptam spre Germania. Ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitatile mari ale Germaniei. Orasul are surprize pentru toata lumea, de la pasionatii de sport la cei care apreciaza ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minutios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi si cea mai mare din Europa de Nord, si una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie.
Moment de ragaz (timp liber):
Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna.
De la Koln traseul urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului avand inaltime de 132 m. Lorelei este cantata in balade, ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor si frumusetea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Seara sosire si cazare la hotel in Regensburg.
Continuam periplul pe teritoriul german cu o vizita in pitorescul Regensburg. Elementul central de atractie este Domul, monument reprezentativ al arhitecturii gotice din Bavaria. Partea orasului situata la sud de Dunare a avut in epoca romana numele Castrum Regina (castrul de pe raul Regen - de unde si numele orasului). Dunarea era in acel timp granita de nord a Imperiului Roman, fapt pentru care partea de pe malul nordic al Dunarii nu a facut parte din imperiu. Centrul istoric vechi si ostrovul Stadtamhof au fost inscrise in 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Plecam la Melk, loc intesat de bijuterii ale arhitecturii, cea mai pretioasa fiind Abatia Melk, ridicata in 1089 pe un deal stancos ce troneaza deasupra Dunarii. Ne continuam calatoria noastra spre Budapesta, care ascunde minunatii la fiecare pas. Capitala Ungariei are suficiente cladiri baroce, neoclasice, eclectice si art nouveau cat sa satisfaca pe toata lumea. Vom descoperi mai multe locuri interesante, asa ca parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto in Piata Eroilor, situata intre partea de sus a Bulevardului Andrássy si intrarea in Parcul orasului (Városliget). Piata Eroilor si Bulevardul Andrássy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei. Ne indreptam spre hotelul nostru din Budapesta.
Experienta: ritm si gusturi traditionale
Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de croaziera? (optional).
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata!
Seara ne reintoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.
Dupa micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut.
Excursii optionale
Creaza-ti o experienta completa adaugand una sau mai multe excursii optionale inainte de a pleca. Iata ce poti vedea in plus in acest circuit:
Croaziera pe canale la Amsterdam
Va propunem sa participati la o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucura-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Pretul include: croaziera pe canale in Amsterdam
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Excursie Stratford si Oxford
Va propunem o excursie de o zi in “inima Angliei”, una dintre zonele care te va face sa te indragostesti iremediabil de Marea Britanie, Prima vizita va fi in celebrul Stratford-upon-Avon, locul unde a trait si creat William Shakespeare. Strazile medievale cu case din perioada dinastiei Tudor ne poarta catre casa in care s-a nascut dramaturgul, scoala primara unde a invatat si catre Biserica Sf Treime, veche de peste opt secole, locul de veci al lui William Shakespeare si al familiei sale. Ne vom continua excursia cu o vizita in Oxford, unul dintre cele mai celebre orase studentesti din lume, care imbina de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul intesat de pub-uri. Pretul include: transport autocar
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Vizita Greenwhich si croaziera pe Tamisa
Va invitam intr-o excursie optionala inedita la Greenwhich, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997 urmata de o croaziera pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este marcat in curtea Observatorului Astronomic Regal. El a fost determinat in anul 1884 la o conferinta geografica internationala, meridianul intersecteaza ecuatorul legand cei doi poli si desparte pamantul in emisferele: estica si vestica. Acum aveti ocazia sa fiti in acelasi timp cu un picior in emisfera estica si cu un picior in emisfera vestica! Ne intoarcem in Londra la bordul unui vas de croaziera pentru a descoperi de pe Tamisa si cealalta fata a orasului. Pretul include: transport autocar si croaziera pe Tamisa
de la
/pers.
O adaugi la check-out
Croaziera pe Dunare la Budapesta
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon si sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata! Pretul include: croaziera de 1.5 ore cu cina festiva si ghid vorbitor de limba romana
de la
/pers.
O adaugi la check-out