Vei avea ocazia să petreci Paștele într-un cadru de-a dreptul idilic și încărcat de ozon; să redescoperi Bucovina în haine de sărbătoare; să deguști bucate tradiționale cum numai aici se pot găti; și, desigur, să admiri peisajul de pe dealurile Bucovinei, atât de frumos că parcă pentru el s-au inventat aparatele de fotografiat. Să vină odată Paștele deci!
Program
Vineri, 18.04:
București – Gura Humorului (aprox. 520 km)
Plecăm din București de dimineată, iar orele prânzului ne surprind în pitoreasca zonă a munților Hășmaș. Pregătim aparatele de fotografiat pentru oprirea la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu și apoi ne continuăm traseul spre Bucovina. Sosim în Gura Humorului spre seară, unde gazdele ne primesc într-o atmosfera tipic bucovineană cu gustarea tradițională: țuică și colac de casă.
Sâmbătă, 19.04:
Muzeul Oului din Vama – Moldovița – Mocănița Huțulca – Sucevița – Slujbă de Înviere
Este ziua dedicată unei excursii opționale (extracost). Prima oprire va fi la Muzeul Oului din Vama, loc fascinant, grație colecției inedite cu mii de exponate. Trecem apoi poarta Moldoviței și Suceviței, două dintre cele mai spectaculoase mănăstiri pictate. Și nu ratăm plimbarea cu mocănița Huțulca, vechi tren cu abur și vagoane încălzite cu sobe cu lemne, care ne va duce într-o călătorie prin satele înșirate de-a lungul râului Moldovița. Obcinele Bucovinei ne vor răsplati cu peisaje de poveste. După cină, program de relaxare și slujbă de Înviere la Mănăstirea Humor. La întoarcere suntem așteptați cu ouă roșii, vin și cozonac.
Duminică, 20.04:
Voroneț – Prânz festiv și petrecere de Paște
După micul dejun, facem o vizită la mănăstirea Voroneț, pentru a ne bucura de atmosfera de Paște. Apoi suntem invitați la un program de încondeiat ouă după metode tradiționale cu un meșter local. Ne așteaptă masa festivă cu preparate tradiționale, muzică live și ansamblu folcloric.
Luni, 21.04:
Colecția Etnografică Olenici – Rădăuți (aprox. 110 km)
Azi ajungem în bătătura familiei Olenici, care etalează o colecție surprinzătoare, ce deschide o breșă în timp și spațiu, lăsându-ne sa ne imaginăm viața de zi cu zi în urmă cu secole. Descoperim simbolistica portului din Moldova și vedem cum ne șade în straie populare. Drumul ne poartă apoi către Rădăuți. Facem un tur pietonal prin oraș și vedem mănăstirea Bogdana, a cărei ctitorie coincide cu întemeierea statului medieval Moldova. Pe seară ne adunăm la un foc de tabără acompaniat cu ceai si vin fiert și la o cântare la bucium.
Marți, 22.04:
Mănăstirea Humor – București (aprox. 450 km)
Ne luăm rămas-bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea spre casă.
Alege data plecarii
- Bucuresti
- Ploiesti
- Aprilie 2025
-
18apr.Bucuresti5 zile / 4 noptide la 390 €
Hotel Floare de Colț
Localizare
Hotelul Floare de Colț este situat în natură, lângă Gura Humorului, într-o zonă retrasă, străjuită de pădure.
Facilitățile hotelului
Hotelul dispune de restaurant, bar, grădină, terasă, tenis de masă și loc de joacă pentru copii. Internetul wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. Restaurantul oferă specialităţi bucovinene şi preparate internaționale.
Facilitățile camerelor
Camerele dețin următoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet. Camere sunt dotate cu băi moderne cu duș, cosmetice de baie și uscător de păr.
Alege data plecarii
- Bucuresti
- Ploiesti
- Aprilie 2025
-
18apr.Bucuresti5 zile / 4 noptide la 390 €