021 9247

Numar cu tarif normal

Timișoara informatii

Artă și cultură

Timișoara este un oraș plin de viață care este renumit pentru diversitatea culturală și contribuția sa remarcabilă în arta românească.

„Mica Vienă” din România a fost și va rămâne un loc de inovare artistică influențat de mai multe culturi europene, așa cum poți vedea prin arhitectura sa ecletică, muzeele pline de povestiri istorice și alte atracții turistice importante. Timișoara este într-adevăr o nestemată a culturii românești.

Muzee

O gamă largă de colecții și expoziții oferite de muzeele din Timișoara reflectă diversitatea culturală și istorică a patrimoniului local. Prin vizitarea acestora poți aprofunda lucruri noi începând cu epoca Evului Mediu, viața din perioada comunistă, până la arta locală.

Muzeul Catedralei Mitropolitane
Muzeul Catedralei Mitropolitane
În interiorul Catedralei Metropolitane din Timișoara, există un muzeu cu exponate religioase, de exemplu icoane, cărți sacre și alte obiecte rde cult, legate de istoria Bisericii Ortodoxe din zona Banatului. Este ideal pentru a aprofunda mai mult despre tainele spiritualității.
Muzeu de Transport Public  „Corneliu Mikloși”
Muzeu de Transport Public „Corneliu Mikloși”
În interiorul unui depou vechi de tramvaie poți vizita Muzeul de Transport „Corneliu Mikloși”. Aici poți vedea tramvaie, autobuze și alte mijloace de transport în comun care au circulat cândva pe străzile agitate ale Timișoarei.
Muzeul Național de Artă
Muzeul Național de Artă
Muzeul Național de Artă Europeană și Românească este situat în Palatul Baroc din Piața Unirii, Timișoara. Vei putea admira colecții de pictură, sculptură și artă decorativă atât din România cât și din alte țări membre Uniunii Europene.

Istorie și ruine

În Timișoara vei observa cum istoria locală încă își face simțită prezența asupra orașului, prin fortificațiile care încă se situează pe tărămul „Micii Viene”. De la bastioanele din epoca habsurgică până la muzeele specializate de istorie, Timișoara este o expoziție istorică sub cerul liber.

Muzeul Național al Banatului
Muzeul Național al Banatului
Muzeul Național al Banatului este unul dintre cele mai importante din Timișoara și se află în Castelul Huniade. Exponatele de arheologie, istorie și științe naturale ale muzeului oferp o incursiune în trecutul îmbelșugat al Banatului.
Bastionul Maria Theresia
Bastionul Maria Theresia
Datând din secolul XVIII-lea, Bastionul Maria Theresia este printre cele mai importante și bine conservate fortificații ale orașului. Bastionul reprezenta o parte a sistemului defensiv al cetății Timișoara.
Muzeul Consumatorului Comunist
Muzeul Consumatorului Comunist
Muzeul Consumatorului Comunist reprezintă viața cotidiană din perioada comunistă românească. Atmosfera pe care o vei resimții în muzeu este cea a anilor '70 și '80.

Arhitectura

Arhitectura Timișoarei este o combinație fascinantă de mai multe stiluri frumoase, dintre care cele mai predominante fiind Art Nouveau, Baroc, Neoclasic, Neoromânesc și Ecletic. În timp ce iei la pas străduțele orașului le vei putea admira clădirile în toată splendoarea lor.

Palatul Culturii
Palatul Culturii
Opera Națională Română, renumită și ca Palatul Culturii, din Timișoara, este un monument arhitectural remarcabil care combină elemente neoclasice și baroce. Palatul, care a fost construit între 1872 și 1875, găzduiește spectacole de operă, teatru și balet.
Piața Victoriei
Piața Victoriei
Clădirile impunătoare precum Palatul Löffler, Palatul Lloyd și Teatrul Național înconjoară Piața Victoriei. Acest loc este un simbol al arhitecturii interbelice din Timișoara. Un ansamblu urbanistic impresionant, care reprezintă autentic evoluția Timișoarei în prima jumătate a secolului XX. Arhitectura predominantă este cea ecletică și neoromânească.
Palatul Dicasterial
Palatul Dicasterial
Palatul Dicasterial, care a fost construit între anii 1855 și 1860, are o arhitectură renascentistă târzie din Timișoara. Această clădire istorică a găzduit o dată sediul justiției și al administrației.

Contul meu

Ai uitat parola?

Sau conecteaza-te cu

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau conecteaza-te cu

Ai deja un cont?