021 9247

Numar cu tarif normal

Muntenia Romania

Muntenia

Una dintre regiunile istorice și geografice ale României, Muntenia se află între Carpații Meridionali în Nord și Dunărea în Sud.

Este o regiune cu un bogat fond istoric, cultural și gastronomic care se întinde la vest de râul Olt și la est de râul Siret, incluzând județe importante precum Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brăila, Teleorman și Buzău. Totodată, Muntenia este centrul administrativ și economic al României, deoarece este locul unde se află Bucureștiul.

Istorie

Muntenia în sine este o adevărată mină a moștenirii istorice și culturale.Orașe precum Târgoviște și Curtea de Argeș sunt pline de vestigii istorice care ne amintesc de vremurile mari ale muntenilor. Manastirea Arges este o alta atractie in Curtea de Arges; este o capodopera arhitecturala si un loc de inmormantare pentru regii români. Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești și locația preferențială a lui Vlad Țepeș, păstrează încă o impresionantă Curte Domnească medievală. Mai mult, Muntenia prezintă o moștenire culturală uriașă și diversificată. Satele pitorești împrăștiate în această zonă păstrează cu mândrie festivalurile tradiționale, meșteșugurile străvechi și obiceiurile locale.

De ce să vizitezi

Diversitatea geografică impresionantă este unul dintre principalele motive pentru a vizita Muntenia, peisajele variază de la stâncile maiestuoase din Carpații Meridionali până la câmpiile fertile de pe Dunăre, de exemplu, sporturile de iarnă se pot face în stațiunile montane precum Sinaia și Bușteni, drumețiile se pot face în munții Bucegi sau se pot face o plimbare pe îndelete pe malul Dunării. În plus, pasionații de natură pot vizita Parcul Natural Comana, unde mai multe specii de plante și animale își găsesc o casă.

O altă atracție semnificativă este Bucureștiul, capitala Munteniei. Acest oraș îmbină perfect caracteristicile arhitecturale noi și vechi, găzduind astfel multe destinații turistice precum Palatul Parlamentului, care este printre cele mai mari clădiri administrative la nivel global sau Muzeul Satului, care reflectă viața rurală românească. Pe lângă faptul că este un centru cultural plin de viață, cu teatre, galerii de artă, săli de concerte, precum și viață de noapte aglomerată în centrul vechi.

Cum ajungi

Avion

Cea mai convenabilă modalitate de a ajunge în Muntenia este prin Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare și cel mai important aeroport din România care oferă zboruri directe către diverse orașe din Europa și nu numai.

Autobuz

Există numeroase companii de transport care oferă servicii de autobuz către și dinspre București și alte orașe mari din Muntenia. Stațiile de autobuz din București, precum Autogara Filaret și Autogara Militari, oferă servicii regulate către destinații din toată țara. Autobuzele sunt o opțiune accesibilă și confortabilă pentru călătorii în regiune.

Tren

Există o rețea feroviară stabilită în România, iar Bucureștiul este un nod important al căilor ferate. Din toate principalele orașe europene se poate ajunge la București cu trenul, de unde există posibilitatea de a lua trenuri locale către alte orașe din Muntenia, de exemplu Ploiești, Târgoviște, Pitești și Sinaia. Gara de Nord din București servește drept punct central pentru trenurile care circulă în toate direcțiile în toată țara.

Masina

Muntenia este bine conectată printr-o rețea de drumuri și autostrăzi care oferă un acces ușor pentru șoferi. Autostrada A1 leagă Bucurestiul de Pitesti, facând zona foarte accesibilă. În mod similar, autostrada A2 leagă Bucureștiul de Constanța prin sudul Munteniei.

Activitati si experiente

Dobrogea este o zonă în care poți face multe lucruri de pe urma cărora poți dobândii experiențe care îți vor transforma vacanța într-o călătorie de neuitat. De la plimbări tihnite pe plajele litoralului Mării Negre, până la excursii în inima Deltei Dunării, Dobrogea oferă câte o experiență pentru toate gusturile.

Experiențe culturale și festivaluri
Experiențe culturale și festivaluri

Târgurile de Crăciun și festivalurile populare loocale sunt ocazii grozave de a descoperi tradițiile locale și de a gusta mâncăruri tradiționale, preparate cu dragoste.

Vizitarea castelelor și palatelor
Vizitarea castelelor și palatelor

Sunt foarte multe castele și palate uimitoare în Muntenia, dintre care cel mai renumit Castelul Peleș construit de primul rele al României, Carol I, din orașul Sinaia, județul Prahova.

Muzee și galerii de artă
Muzee și galerii de artă

Bucureștiul este un important centru cultural, plin cu numeroase muzee și galerii de artă. Printre unitățile de prestigiu care merită vizitate se numără Muzeul Satului, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Istorie a României.

Restaurante

În timp ce vă aflați în Muntenia și căutați să luați masa într-un mod culinar deosebit, veți găsi multe restaurante care îmbină atât stilul tradițional, cât și cel modern pentru acel gust autentic al regiunii. De la Bucureștiul plin de viață până la orașele sale pitorești din apropiere, fiecare are propria sa distincție și mâncare de explorat.

Caru' cu Bere
Caru' cu Bere
București
Caru' cu Bere este situat in inima cartierelor istorice ale orasului si ramane un loc emblematic datorita farmecului sau veche si mancarii romanesti. Puteți mânca sarmale, mici sau papanași, simțind că timpul s-a oprit în această zonă.
Vatra
Vatra
Târgoviște
În Târgoviște, oraș în care istoria se împleteșe frumos cu gastronomia, Restaurantul Vatra este un loc ideal pentru a servi preparate locale în împrejurimile care amintesc de obiceiurile regiunii.
Tirol
Tirol
Sinaia
Restaurantul Tirol situat în Sinaia, stațiunea montană pe care mulți turiști o preferă, servește nu doar mâncăruri tradiționale românești, ci și o gamă de preparate care se inspiră din bucătăria austriacă și elvețiană.

Împrejurimi

Muntenia, cu diversitatea sa geografică și bogăția culturală, oferă și o serie de locuri și experiențe fascinante în împrejurimi, care merită explorate. De la peisaje naturale deosebite și monumente istorice de valoare, până la activități recreative și relaxante, regiunea este plină de surprize care așteaptă să fie descoperite.

Palatul Mogoșoaia
Palatul Mogoșoaia

Orașul Mogoșoaia este situat lângă București și este recunoscut pentru Palatul Mogoșoaia și a sa arhitectură în stil brâncovenesc. Este un loc perfect cu grădini frumoase cu numeroase plante parfumate. Acest palat se află într-un parc natual unde poți merge la picnic sau pur și simplu poți să te bucuri de aer curat în timpul zilei.

Podgoria Dealu Mare
Podgoria Dealu Mare

Dealu Mare, care se află în apropiere de Ploiești, este printre cele mai celebrate regiuni viticole din România. Podgoriile din Dealu Mare sunt renumite pentru vinurile lor deosebite, drept urmare există numeroase crame din regiune care invită nerăbdători pe turiști să deguste cel mai bun vin.

Oferte cazare

Nu rata nicio ofertă! Abonează-te pentru a primi reduceri și promoții directe în inbox-ul tău!

Conecteaza-te cu

Sau folosete adresa de email

Ai uitat parola?

Nu ai cont inca?

Creare cont

Sau folosete adresa de email

Ai deja un cont?