Delta Dunarii, a carei emblema este grandiosul pelican, este inedita in lume datorita suprafatei intinse de stuf si a biodiversitatii bogate.
Delta cuprinde o varietate de ecosisteme, de exemplu canale, grinduri si mlastini, de fauna si flora, cu specii rare si unice. Numeroasele plante, maiestuasele pasari si diferitele animale formeaza impreuna o adevarata opera cinematografica.
Acum aproximativ 16.000 de ani, cea mai importanta, unica, si bine conservata formatiune geografica din continentul europrean, Delta Dunarii, s-a nascut printr-un proces geologic complex. Datorita unui cordon litoral situat intre insulele Letea si Caraorman, Golful Tulcea a devenit o laguna. Prin acest proces natural s-au format celebrele brate fluviale care se varsa in Marea Neagra: Sfantul Gheorghe, Sulina si Chilia. Aici poti gasi o multitudine de legende enigmatice: de la intriganta legenda despre geneza Deltei in care Soarele si Steaua Dunarea traiesc o poveste de dragoste cu un final tragic, pana la piratii ce odata au pasit pe acest taram printr-un drum subacvatic secret.
Daca te intrebi de ce sa vizitezi Delta Dunarii, noi avem raspunsul: biodiversitate bogata care cuprinde un numar de 5.500 de specii de vietuitoare, dintre care 1.839 de plante. Delta este recunoscuta pentru fauna piscicola cu 133 de specii de pesti, asadar, putem compara apele Deltei cu un intreg oras subacvatic. Dunarea este locul ideal pentru a experimenta un divertisment cu numeroase spectacole naturale. Noaptea vei avea parte de o simfonie interpretata de cel putin 10 specii de amfibieni. De asemenea, pe timp de zi, cele 331 specii de pasari ( cum ar fi Piciorongul, Ciocintors sau Gasca cu gat rosu) iti vor darui un spectacol incomparabil.
Transportul aerian poate fi dificil de accesat deoarece nu sunt zboruri comerciale regulate. Trebuie sa apelezi la zborurile sezoniere sau charter organizate de agentiile de turism si companiile aeriene locale. Aeroportul Delta Dunarii din Tulcea
Transportul public si serviciile de autobuze sunt de asemenea metode de transport accesibile- exista diferite companii care ofera aceste tipuri de servicii.
Daca alegi transportul feroviar vei avea la dispozitie trenurile InterRegio sau InterCity. Gara de Nord din Bucuresti are legatura directa cu gara din orasul Tulcea. Timpul estimativ de parcurgere a acestui drum este de 6 ore.
Din capitala Bucuresti pana in zona Deltei sunt aproximativ 344 km distanta, aproape 6 ore de condus. Poti sa o iei pe drumul E81, apoi pe E60 pana la 22A si dupa sa iei feribotul „Bac Nufăru”.
In aceasta zona regionala, timpul va trece atat de repede incat nu vei simti si nu vei avea timp in doar cateva zile sa descoperi cu adevarat frumusetea si misterele naturii.
Excursiile sunt in numar mare si atent organizate pentru a le oferi cele mai inedite experiente turistilor. Spre exemplu, poti opta impreuna cu partenerul pentru o excursie romantica cu barca pe lacurile dintre Mila 23 si Crisan, atunci cand soarele apune.
Gastronomia din Delta Dunarii este una vasta, cu diferite retete transmise din generatie in generatie cu influente culturale diferite si arome specifice, creand o simfonie a gusturilor. Pestele si fructele de mare sunt ingredientele indispensabile in bucataria dobrogeana, de aceea, in fiecare an in luna septembrie are loc Festivalul borsului de peste.
Pescuitul este o activitate care trebuie incercata macar o data in viata. Majoritatea hotelurilor si pensiunilor ii încurajeaza pe turisti sa dea o sansa acestei activitati prin oferirea gratuita de echipamente pentru pescuit.
Călătoriile sunt o modalitate de a te pierde și de a te regăsi în același timp. În fiecare călătorie, descoperi ceva nou despre tine și despre lumea din jurul tău.
În zona dobrogeana a Romaniei se afla o gramada de atractii turistice pline cu povesti si legende istorice, care asteapta an de an sa fie vizitate atat de turistii romani cat si de cei straini.
O zi petrecuta in satul pescaresc salbatic Uzlina din comuna Murighiol, iti va da sansa de a experimenta viața autentică a unui pescar și să te bucuri de preparatele gustoase din pește.
In comuna Jurilovca, pe malul lacului Golovita dainuie un sit arheologic cu ruinele orasului antic Argamum, in locul numit Capul Dolosman. Argamum este prima cea mai veche localitate construită de greci, după Histria.
din 11 evaluari
9.5
de la