Vezi super ofertele Weekend Deals

Kefalonia arta si cultura

Artă și cultură

Kefalonia, cea mai mare dintre Insulele Ionice din Grecia, are o istorie bogată și o cultură vibrantă, modelată de secole de influențe diverse, de la civilizația greacă antică la dominația venețiană, ocupațiile franceze și britanice și o puternică legătură cu natura.

Iconografie: La fel ca multe părți ale Greciei, arta religioasă din Kefalonia, în special sub formă de icoane bizantine, are rădăcini adânci. Insula are numeroase biserici care adăpostesc aceste opere de artă tradiționale. Artă contemporană: Kefalonia a cunoscut o renaștere în arta contemporană, cu mai multe galerii și artiști locali care prezintă picturi moderne, sculpturi și fotografie. Artiștii se inspiră adesea din peisajul natural uimitor al insulei.

Muzee

Avem si aici cateva muzee ce merita remarcate, cum ar fi: Muzeul de Arheologie, Muzeul Naval din Sami, Vila Romana din Skala, Muzeul Razboiului, etc.

Muzeul de Arheologie
Muzeul de Arheologie
Acest muzeu prezintă artefacte din trecutul antic al Kefaloniei, inclusiv ceramică miceniană, monede și statui. Oferă o perspectivă asupra istoriei insulei din timpuri preistorice până în perioada romană.
Muzeul de Istorie și Folclor Korgialenio
Muzeul de Istorie și Folclor Korgialenio
Situat, de asemenea, în Argostoli, acest muzeu păstrează cultura populară a insulei, cu exponate de costume tradiționale, mobilier, unelte și fotografii istorice care descriu viața de zi cu zi din Kefalonia înainte de cutremur.
Roman Villa of Skala
Roman Villa of Skala
In anul 1957 au fost găsite ruinele unei vile din vremea romanilor. Există un semn care te îndrumă către „conacul roman”. Unele dintre podelele uimitoare din mozaic sunt încă păstrate în stare bună. Vila romană datează din secolul al II-lea d.Hr. si trebuie sa fi fost distrusa in secolul IV d.Hr. intr-un incendiu. Mozaicul primei camere înfățișează Invidia, un tânăr atacat de două perechi de fiare. În a doua încăpere mozaicurile compun imaginea a trei animale (mistreț, taur și berbec) gata de a fi sacrificate.

Istorie și ruine

Arta și cultura Kefaloniei reflectă istoria sa unică, amestecând elemente din Grecia, Veneția și alte influențe vest-europene, împreună cu aromele distincte ale vieții insulare. Insula rămâne un centru cultural care echilibrează tradiția cu modernitatea.

Manastirea Sfantul Gerasim
Manastirea Sfantul Gerasim
Situata in Valea Omala, Manastirea Cuviosului Gherasim este inchinata sfantului ce ocroteste intreaga insula Kefalonia, fiind totodata se cea mai mare manastire de maici din intreaga insula. Sfantul Cuvios Gherasim (1506-1579) se trage din instarita familie de aristocrati Notaras. Fiind uns in monahism in Sfantul Munte Athos, el a mers mai apoi la Ierusalim, unde a slujit timp de 12 ani la Biserica Invierea Domnului. Mai apoi, stand o vreme in Creta si in Zakynthos, in anul 1555 a ajuns pe taramul natul, in Kefalonia. Mănăstirea Sfântul Gherasimos, patronul insulei, este unul dintre cele mai importante situri religioase, iar moaștele sale sunt păstrate într-un sicriu de argint.
Tholos Tomb of Tzanata
Tholos Tomb of Tzanata
Tholos Tomb of Tzanata, near Poros, which is one of the largest Mycenaean tombs in the Ionian Islands.
Castle of Saint George
Castle of Saint George
Situată lângă Peratata, această impresionantă fortăreață venețiană a fost capitala Kefaloniei în perioada venețiană. Castelul datează din secolul al XII-lea, dar a fost extins semnificativ de venețieni în secolul al XVI-lea. Castelul oferă vederi panoramice ale insulei, iar în interiorul zidurilor sale, vizitatorii pot explora rămășițele caselor medievale, cisternelor și bisericilor.

Arhitectura

Influență venețiană: arhitectura Kefaloniei are o amprentă venețiană semnificativă, vizibilă în special în orașele mai vechi precum Argostoli și Fiskardo, care au supraviețuit unui cutremur devastator în 1953. Casele insulei au fațade colorate, balcoane elegante și acoperișuri cu țiglă roșie. Mănăstiri și biserici: biserici și mănăstiri bizantine împrăștie insula, multe cu fresce și icoane frumoase.