Terapie cu râs, invenția Christian Tour în 21 de ani de viață

Prima pagină » Fără categorie » Terapie cu râs, invenția Christian Tour în 21 de ani de viață

Anul acesta, în cel de-al 21-lea an de Christian Tour, am avut plăcerea să merg pentru prima oară cu ei, într-o excursie, să fac o terapie cu râs. 

Și nu oriunde, ci într-una din țările în care îmi doream să ajung: Egipt. Așa că atunci când am primit invitația, am sărit în bagaj și dus am fost. Hurghada este fun, dar e și mai fun când dai de o ceată de oameni puși pe distracție și în somn.

Pot să mă laud cu faptul că am fost singurul jurnalist într-un grup de agenți de turism, si cum am un defect profesional grav, i-am tocat la cap cu întrebări tâmpite.

Oricum, m-am distrat de minune cu cei din echipa Christian Tour, iar dacă și voi ați nimerit în vreo excursie cu Marius Berca, directorul lor de operațiuni, știți despre ce vorbesc. Omul este tot un zâmbet, dar când îi mai și bate soarele în capul chel parcă strălucește și mai tare.

L-am avut un fel de ghid personal, doar pentru că îi place să se implice. Îi place să povestească, și desi s-a ferit de mine că „sunt presă”, nu știe că l-am și înregistrat de câteva ori :)). Poate lua materialele înapoi pentru o bere Stella, din aia bună, la doi euro, la All Inclusive, de care doar Virgil Vlad (Ecoline Rent a Car & Travel) știe cum să ia.

Pe de altă parte, dacă ajungeți în Egipt, și mergeți cu Florin Condurache (Travel agent la Christian Tour) nu-l puneți să negocieze achiziția de papirusuri de la Templul din Karnak. Nu de alta, dar nimeni nu știe să cumpere la suprapreț așa cum o face el. În timp ce noi dădeam 2 dolari pe 4 papirusuri, el a reușit performanța să cumpere un papirus la 5 euro.

În fine, ideea este că, pleci în excursie cu călători și te întorci cu prieteni. Din acest motiv, m-am gândit că poate vreți să știți câte ceva despre viața agenției Christian Tour, la „frageda” vârstă de 21 de ani.

21 de ani de Christian Tour și terapie cu râs

 

În cei 21 de ani de activitate a agenției, peste 1,5 milioane de români au ales să își petreacă vacanțele alături de Christian Tour, și, în cazul în care nu v-ati prins, eu am fost unul dintre cei 1,5 milioane. Dar ce este mai important este că mulți dintre aceștia sunt turiști cu repetiție, adică oameni care nu sunt la prima călătorie cu agenția.

Dacă în urma cu 21 de ani, Christian Tour le deschidea românilor calea către paradisul grecesc, astazi, cel mai mare touroperator român, cu prezenţă în Europa și cu filiale şi agenţii proprii peste hotare prin Memento Group, le oferă românilor mii de destinații de vacanță.

Christian Tour a devenit cel mai mare creator de vacanţe din România, fiind prima agenție de turism care a lansat pe piață pachete în destinații precum Zakynthos și Gran Canaria. În topul realizărilor Christian Tour în cele două decenii de existență se regăsesc:

  • Cel mai mare număr de chartere cu avionul, în sezon, al unui touroperator român – 42 de curse săptămânal.
  • Cei mai mulţi turişti români care au călătorit în destinaţii din Grecia de la deschiderea agenţiei;
  • Cel mai mare număr de turişti români care au călătorit în destinaţii din Turcia (în anul 2016);
  • Prima super-ofertă shock de vacanţe cu doar 1 euro pentru turiştii români (2012);
  • Primul charter cu avionul din Bucureşti către Insula Zakynthos (2009);
  • Cel mai mare număr de turişti români în destinaţii din Spania (în anul 2016);
  • Cele mai multe oraşe din România acoperite de curse charter în sezonul estival;
  • Primul concept de super-ofertă „Plăteşti 1, Merg 2” din România (2007);
  • Prima şi cea mai mare comunitate de seniori călători din România – Senior Voyage, lansat în 2011.
  • Primul milion de turişti înregistrat de o agenţie de turism din România, în anul 2016;
  • Primul program CSR dezvoltat de o agenţie de turism din România – Christian Hope
  • Cea mai modernă şi luxoasă flotă de autocare turistice ale unui touroperator român (41 autovehicule).
  • Cea mai modernă autogară din România – Central Bus Station

Articolul a fost publicat pe blogul: http://destinatii.eu/terapie-cu-ras-inventia-christian-tour-in-21-de-ani-de-viata/