Vacante de iarna in tara sau in strainatate? Iata cateva sugestii

Prima pagină » Articole » Vacante de iarna in tara sau in strainatate? Iata cateva sugestii

Iarna nu-i ca vara – acest lucru il stie pana si cel mai neexperimentat turist. Daca in sezonul estival ne este foarte simplu sa ne facem bagajul si sa plecam intr-o destinatie cat mai indepartata, ,,aruncand’’ in valiza cele mai sumare articole vestimentare si cateva produse cosmetice, in sezonul rece realizarea bagajului specific unei vacante de iarna, cum ar fi un sejur la munte, ne-ar putea crea ceva dificultati. Hainele menite sa ne protejeze impotriva gerului sunt mult mai voluminoase si implicit ocupa mai mult spatiu in bagaj.

Daca mai calatoresti si cu avionul pentru a ajunge la destinatia vacantei de iarna, din afara tarii, acest aspect este cu atat mai problematic, intrucat depinzi de un anumit prag atat al greutatii bagajului de cala, cat si a celui de mana. Unde mai pui faptul ca vremea capricioasa specifica anotimpului alb poate pune bete-n roate unei vacante de iarna reusite? Zboruri anulate sau amanate, drumuri inzapezite, viscol, ninsori si temperaturi prea scazute pentru a te bucura de activitatile pe care ti le-ai propus in cadrul vacantei de iarna, cum ar fi schiatul. Iti suna familiar oricare dintre aceste situatii? Sau, cel putin, gandul ca ele s-ar putea intampla te nelinistesc inainte plecarii? 

Ei bine, Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, s-a gandit la cateva sugestii alternative pentru tine, astfel incat sa te bucuri de zilele tale libere din lunile de iarna, cum ar fi concediul de Sarbatori sau city break-ul de dupa, fara nicio grija.

Daca vrei sa mergi la schi, fa-o in tara!

Stim ca majoritatea impatimitilor dupa sporturile de iarna sunt atrasi in special de destinatii montane din afara tarii, precum statiunile din Austria sau Elvetia. Cu toate acestea, daca vrei sa eviti orice risc si bataie de cap ce ar putea surveni pe parcursul drumului tau destul de lung, iti sugeram sa iei in considerare varianta mai simpla: o vacanta de iarna autentica, in Romania. Busteni, Predeal, Brasov, Sinaia, Paltinis sunt cateva dintre recomandarile noastre din categoria Vacante iarna – Munte. In plus, poti beneficia de oferte de vacante reduse pentru aceste destinatii. 

Alege o vacanta de iarna… exotica!

Cine spune ca pe timpul iernii nu te poti destinde decat la munte, schiind ori savurand un vin fiert? Pana la urma, oricand e vara undeva in lume. Asadar, daca vrei sa petreci cateva zile la caldura, fara grija bagajelor voluminoase si a hainelor groase, trebuie sa stii ca iarna, fiind in general considerata perioada de extrasezon estival, e momentul ideal sa profiti de vacante reduse in destinatii exotice. Iar oferta noastra este extrem de generoasa in acest sens: Thailanda, Africa, Brazilia, Republica Dominicana, Mexic, Dubai etc. 

Opteaza pentru o vacanta de iarna intr-o destinatie ,,neutra’’

… Cu alte cuvinte, nici la munte, nici la mare! Alege un city break (mai ales daca nu ai prea multe zile de concediu) intr-un oras din Romania sau din afara, cum ar fi Cluj-Napoca sau Iasi, Napoli sau Venetia, Budapesta sau Viena, Praga sau Paris etc. Asadar, daca nu esti adeptul unei vacante de iarna clasice, ai alternative!