Incepe anul 2019 intr-o destinatie de vis: Punta Cana

Prima pagină » Fără categorie » Incepe anul 2019 intr-o destinatie de vis: Punta Cana

Faimoasa pentru plajele sale paradisiace, pentru hotelurile excelente și pentru terenurile de golf, Punta Cana este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume. Binecuvantata cu una dintre cele mai lungi regiuni de coasta acoperite de nisip alb, cu plaje umbrite ici si colo de palmieri, statiunea din Republica Dominicana este, prin definitie, un taram al relaxarii. Aici, unde Atlanticul intalneste Marea Caraibilor, resorturile all inclusive ofera tot confortul pentru o vacanta lipsita de griji. Situata in provincia La Altagracia, regiunea se invecineaza cu Oceanul Atlantic la est, la nord cu plajele Bavaro si El Cortecito, la sud cu Cabeza de Toro si Cabo Engano, iar la vest cu Juanillo.

Dar sa nu va inchipuiti ca un sejur in celebra statiune se reduce la zile lungi la soare. Punta Cana este, totodata, o destinatie perfecta pentru pasionatii de golf, pentru turistii care vor sa practice diverse sporturi acvatice sau pentru cei dornici sa intre in contact cu o cultura inedita.

Ce poti sa faci in Punta Cana?

Plaja. Este primul lucru care ne vine in minte cand ne gandim la aceasta fasie de pamant scaldata de apele Atlanticului. Indiferent de plaja pe care o alegeti pentru a va bucura de zilele insorite, nu veti fi dezamagiti.

Miscare in aer liber. Fiind o destinatie de plaja, este firesc ca majoritatea activitatilor propuse turistilor ajunsi in Punta Cana sa fie in stransa legatura cu apa. De pilda, sunt invitati sa-si puna echipamentul de snorkeling si sa exploreze reciful de corali sau sa se aventureze alaturi de un instructor pentru a face scuba diving. Daca vreti sa traiti vacanta din plin, incercati si windsurfing-ul ori o croaziera cu catamaranul. De neratat este si o sesiune de inot alaturi de delfini.

Explorați împrejurimile. Turistii care vor sa cunoasca in profunzime zona rurala a Republicii Dominicane pot face excursii de tipul safari sau pot lua lectii de calarie, in timpul carora vor admira unele dintre cele mai frumoase peisaje pe care le ofera Punta Cana.

Cel mai apropiat oras se afla la 45 de kilometri distanta. Higüey, caci despre el este vorba, are o istorie de peste jumătate de mileniu.

Daca vreti sa intrati si mai profund in contact cu cultura acestei tari, atunci e musai sa puneti pe lista si Santo Domingo, capitala culturala si politica a Republicii Dominicane. Orasul, construit imediat dupa descoperirea Lumii Noi, face parte din mostenirea culturala UNESCO.

Informații utile despre Punta Cana

Limba vorbita: spaniola

Moneda: Peso

Documente de calatorie: turistii romani au nevoie de pasaport valabil pentru a calatori in Republica Dominicana

Perioada ideala pentru vacanta: Din decembrie pana in aprilie este cel mai bine sa calatoreti in Punta Cana, cand temperaturile sunt mai mici, dar nu scad seara sub 20 de grade.

Verifica AICI oferta Christian Tour pentru o vacanta perfecta in Punta Cana.