Grecia – Descoperă Ținutul Zeilor

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Grecia – Descoperă Ținutul Zeilor

Când ne gândim la Grecia, ne vin în minte imediat trei lucruri: locuri pline de istorie și povești cu marii zei antici, insule care se scaldă liniștite în mare, mângâiate blând de soare și o moștenire gastronomică imensă, ce poate încânta papilele gustative ale oricărui vizitator.

Zakynthos

Insula Zakynthos, prin cadrul său natural impresionant, îmbină armonios muntele și marea, soarele și umbra răcoroasă a arborilor într-un tablou plin de culori vii. Apele de un turcoaz ireal, plajele întinse cu cel mai fin și mai curat nisip și peisajul sălbatic, dominat de verdele luxuriant al pădurilor, îți asigură cel mai încântator concediu. În plus, micuțele sate pescărești te așteaptă cu localnici primitori, mâncare tradițională și seri cu muzică live și dansuri grecești. Admiră celebrele stânci și plaja Navagio, unde un vas naufragiat se odihnește pe nisipul auriu, creând o panoramă impresionantă. Bucură-te de soare și de apusuri spectaculoase în timp ce savurezi delicioasele specialități locale.

Rodos

Se spune că Insula Rodos a fost descoperită de către Helios, zeul soarelui care, împreună cu Apolo, zeul luminii, a făcut în așa fel încât Rodos să fie cea mai însorită insula de pe întreg pământul. Vei găsi aici de la plaje cu nisip fin, la plaje cu pietricele, dar și plaje exotice, așa cum este Kallathos. Explorează orașul medieval, înconjurat de ziduri fortificate, și pierde-te în labirintul străduțelor înguste pentru a descoperi bijuterii arhitecturale și magazine tradiționale.

Creta

Despre frumusețile cu care este înzestrată Creta se tot vorbește. Că se află în topul celor mai frumoase destinații de vacanță – o știm cu toții; că fascinează prin peisajele sale naturale – și asta știm. Însă, ca să ne convingem de toate calitățile sale, trebuie să o vedem, să ne bucuram de fiecare colțisor al insulei, să-i inspirăm și expirăm aromele de măslini și citrice, să ne lăsăm gâdilați de nisipurile fine și să îndrăznim să ne îndrăgostim de ea, Creta – un petic de rai unde revii mereu cu entuziasm și adrenalină. Explorează Palatul Knossos, unul dintre cele mai importante situri arheologice din civilizația minoică, bucură-te de ospitalitatea localnicilor, plimbă-te prin satele pitorești, gustă bucătăria tradițională și răsfață-te pe plajele cu ape limpezi.

Thassos

Thassos “strălucește” ca un smarald în nordul Mării Egee. Ireal de frumoasă și verde, cu plaje minunate și localnici prietenoși, a devenit una dintre insulele grecești iubite de turiști, care revin an de an pe “insula de smarald” să se bucure de plajele excelente pentru relaxare sau distracție. Cu toate acestea, insula înseamnă mult mai mult, micile sate pitorești compun un buchet unic de arhitectură grecească, tradiții folclorice, oameni calzi și delicatese deosebite servite la tavernele locale, ceea ce le face ideale pentru cei care doresc să petreacă timp de calitate în jurul insulei. Explorează satul pitoresc Theologos, unde vei găsi case tradiționale, terase înverzite și o atmosferă liniștită. Răsfață-ți simțurile cu fructe de mare proaspete și relaxează-te pe plajele cu nisip fin, admirând albastrul cristalin al mării.

Halkidiki

Se spune că atunci când ajungi în acest loc te afli atât de aproape de paradis, încât îl poți atinge. Peninsula deține combinația perfectă de peisaje mirifice: mare albastră, vegetație de smarald, întinderi nesfârșite de nisip și climă absolut încântatoare. Aceasta este compusă din 3 brațe scăldate de valurile Mării Egee: Kassandra, Sithonia și Athos și te așteaptă cu plaje superbe de care te vei îndrăgosti din prima clipă. Explorează satul pitoresc Afitos, cu case tradiționale din piatră și priveliști panoramice către Marea Egee. Plimbă-te prin pădurile de pini și bucură-te de apele cristaline ale golfului Toroneos.

Kos

Supranumită “grădina Mării Egee”, superba insula Kos este o frumoasă destinație de vacanță care te va fermeca din prima clipă cu peisaje de vis, acvatice sau montane, apă azurie, plaje cu nisip fin și păduri luxuriante. Un concediu în Kos promite să fie unul relaxant, în care să-ți petreci timpul pe una dintre numeroasele plaje cu nisip auriu, să te răsfeți cu un cocktail colorat și să te lași mangâit de razele blânde ale soarelui. Un sejur aici este cu siguranță rețeta succesului pentru un concediu de vis în Grecia!

Vezi AICI ofertele nostre în GRECIA și rezervă o vacanță de neuitat alături de noi!