Coasta Marii Negre, Romania

Sărbătorile de Paște pe litoralul românesc: Eforie Nord și frumusețile sale

Prima pagină » Vacante in Romania » Sărbătorile de Paște pe litoralul românesc: Eforie Nord și frumusețile sale
Coasta Marii Negre, Romania

Coasta Marii Negre, Romania

Dacă anul acesta nu te mai numeri printre persoanele care doresc să își petreacă Paștele înconjurați de natura verde și de tradițiile moștenite de sute de ani, atunci te poți bucura de o vacanță distractivă și relaxantă pe litoralul românesc.

Cea mai potrivită astfel de destinație este, cu siguranță, Eforie Nord. Această stațiune rămâne una dintre cele mai liniștite destinații de vacanță, unde te poți bucura de sentimentul de libertate și intimitate.

Iată care sunt cele mai frumoase aspecte ale stațiunii:

Istoria stațiunii

Localitatea-stațiune Eforie Nord a fost înființată în 1894, atunci când Eforia Spitalelor Civile din București a construit în zonă un sanatoriu balneoclimateric. Cu toate acestea, primele vile și unități de cazare au apărut abia în anul 1920. Multe dintre elitele vremii aveau case de vacanțe în stațiune și își petreceau aici momentele de liniște.

Orașul Eforie, format din stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, a fost înființat în anul 1966. Au fost găsite aici trei vetre întinse de așezări străvechi, acestea fiind Tuzla Mică, Tuzla Mare și Cainaci.

Ce nu trebuie să ratezi?

Plaja stațiunii are o lungime de aproximativ 4 km, bucurându-se de o deschidere largă către mare. În zona de nord a plajei se află faleza, un loc perfect pentru plimbări romantice și discuții până la ore târzii. Legătura dintre această faleză și plajă se face prin intermediul unor scări.

Stațiunea Eforie Nord este cunoscută pentru bazele sale moderne de tratament, cele mai importante fiind Ana Aslan Helth SPA și clinica Efosan. Așadar, dacă vrei să profiți pe deplin de relaxare în această vacanță de Paște, ai la dispoziție un număr mare de săli de hidroterapie, cabinete de masaj, saloane de îngrijire corporală, săli de kinetoterapie, electro și magnetoterapie, piscine interioare cu apă sărată, jacuzzi și saună.

Eforie Nord, Romania

Eforie Nord, Romania

Ana Aslan Health SPA este un loc perfect pentru răsfățul tău corporal, așa că apelează cu încredere la ședințe de masaj cu pietre vulcanice, masaj Shirodara, baie salină cu alge, estetică corporală, baie cu struguri sau cu nămol.

La clinica Efosan, poți urma tratamente de recuperare, sub supravegherea personalului medical specializat. Principalele proceduri sunt kinetoterapia recuperatorie, electroterapia de joasă sau înaltă frecvență, actinoterapie, ultrasonoterapia, masoterapia uscată sau sub jet de apă, termoterapia, fototerapia și băile galvanice.

Teatrul de Vară se află și el pe lista locurilor pe care nu le poți rata în vacanța ta în Eforie Nord. În clădirea care se păstrează într-o stare perfectă, deși are peste 50 de ani vechime, se organizează evenimente speciale în fiecare an.

Distracție și relaxare

Dacă ești în căutarea unei stațiuni în care să poți face mai mult decât să petreci timp pe plajă, atunci vei fi bucuros să afli că Eforie Nord este tocmai acest tip de stațiune. Aici, ai numeroase posibilități de distracție și relaxare, precum terenuri de sport și mingolf, săli de billiard, baze de agrement și locuri de joacă pentru copii.

Îți poți potoli setea de aventură prin închirierea de veliere și alte ambarcațiuni sau poți lua lecții de scufundări în cadrul Europa Yacht Club.

Mâncare

Eforie Nord este stațiunea care poate satisface orice gusturi culinare, indiferent de bugetul pe care îl ai. Vei avea la dispoziție o multitudine de restaurante, fast food-uri și patiserii. Încearcă unul dintre diversele preparate din pește și fructe de mare sau bucură-te de preparate tradiționale.

Te poți opri să iei masa lângă faleza, profitând de o priveliște superbă, sau poți merge în centrul stațiunii, acolo unde poți alege localul care se potrivește cel mai bine gusturilor tale.

Nu uita să intri pe helloromania.eu pentru a profita de cele mai avantajoase oferte de cazare de pe litoralul românesc!

Alege cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi, online, în drum spre cazare! Intră pe FlorideLux.ro pentru flori proaspete cu livrare gratuită oriunde în România! Livrare flori speciale pentru cei dragi ție, mii de modele disponibile, pentru orice buget, ocazie și gust! Cea mai bună florărie online din România îți oferă livrare gratuită și imediată chiar și în Eforie Nord!