România are numeroase stațiuni montane, fiecare dintre acestea oferind o experiență deosebită. Dacă îți dorești, însă, să te bucuri de natură și de cultură, în același timp, atunci Sinaia ar trebui să se afle printre preferințele tale.
Iată care sunt principalele locuri pe care le poți vizita aici:
Cazinoul din Sinaia
Construit în anul 1911, la ordinul lui Carol I, Cazinoul Sinaia este în prezent gazda a numeroase conferințe, simpozioane, concerte, spectacole și reuniuni naționale și internaționale. De asemenea, acesta este locul preferat de organizatorii expozițiilor de arte plastice și fotografie, lansări de carte și diverse evenimente culturale.
Vei fi fascinat să afli că primul acționar al Cazinoului Sinaia a fost acționar, de asemenea, al celebrului cazinou din Monte Carlo, preluând foarte multe elemente din stilul arhitectural al acestuia.
Începând din anul 2013, cazinoul a fost inclus în circuitul turistic al stațiunii, astfel, poți vizita numeroase atracții din interior, precum Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul “Baronul de Marçay”, Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara sau Sala “Prinţul Dimitrie Ghica”.
Casa Memorială ”George Enescu”
Invitat adesea de Casa Regală la Palatul Peleș, pentru a susține recitaluri, George Enescu s-a îndrăgostit de Sinaia, așa că și-a folosit economiile obținute din turneele în America pentru a-și construi o locuință aici.
Cunoscută și sub numele de Vila Luminiș, Casa memorială ”George Enescu” este realizată într-un stil autentic românesc și se integrează perfect în peisajul Munților Bucegi. Mulți dintre brazii care înconjoară vila sunt plantați chiar de Enescu și au fost martori la numeroase evenimente din viața acestuia.
Artistul a susținut întotdeauna că ”simplitatea în viață este adevărata libertate”, tocmai de aceea, și-a dorit o locuință cât mai simplă, punând un accent deosebit pe modul în care lumina cade în locuință.
Muzeul de trenulețe
La scurtă distanță de Gara Sinaia, vei putea vizita Muzeul de trenulețe, deschis în anul 2009. Vizita la acest muzeu este precum o călătorie rapidă prin cele mai impresionante gări din lume. Vei fi captivat de trenulețele colorate care își fac loc printre arbori și munți, de tunelurile și podurile reproduse în mod perfect, de oamenii care se îndreaptă grăbiți spre stațiile de tren, de pompierii în acțiune sau de animalele care pasc liniștite.
Te vei putea opri în orice anotimp dorești, admirând fie zăpada strălucitoare așezată pe munții din jurul căilor ferate, fie râurile în care lumina soarelui se oglindește într-un mod armonios.
Parcul Dimitrie Ghica
Înființat în anul 1881, cu scopul de a oferi oamenilor un loc unde să se poata relaxa, bucurându-se de soare, Parcul Dimitrie Ghica este considerat și astăzi o oază de liniște.
Dacă te vei uita cu atenție în jur, vei descoperi o bancă ce datează din anul 1905, construită de Carol I. Aceasta are o importanță istorică deosebită, fiind prezentă la schimbările care s-au produs de-a lungul timpului aici.
În parc vei avea parte de o priveliște deosebită asupra Cazinoului Sinaia și, de asemenea, poți vizita Muzeul Național Bucegi. Nu uita să te bucuri de deliciile culinare pe care le poți servi pe una dintre băncuțe sau întins pe iarba verde și bogată.
Cota 2000
Dacă vrei să te delectezi cu o priveliște minunată și o gură de aer curat, atunci nu rata traseul cu telegondola sau telecabina pe care o poți lua de la cota 1400. Aceasta este o experiență deosebită atât pe timpul iernii, cât și în sezonul cald.
Sursa: YouTube, Mihai Loghin
Intră pe helloromania.eu și asigură-te că beneficiezi de cele mai bune oferte din zonă!
Autor: Nicoleta Ungureanu