Statiunea Mamaia, Constanta, Romania

Care sunt cele mai distractive atracții de pe litoralul românesc

Prima pagină » Vacante in Romania » Care sunt cele mai distractive atracții de pe litoralul românesc
Statiunea Mamaia, Constanta, Romania

Statiunea Mamaia, Constanta, Romania

Litoralul Mării Negre devine, de la an la an, din ce în ce mai atractiv, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei din celelalte colțuri ale lumii. Vacanțele petrecute în una dintre stațiunile românești oferă, în egală măsură, atât distracție, cât și relaxare.

Pentru că vara este foarte aproape, ne-am gândit că nu ar strica să ai o listă cu locurile în care te poți distra în zilele petrecute pe litoralul românesc:

Satul de Vacanță din Mamaia

Acest loc este probabil cel mai cunoscut loc din Mamaia, fiind potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nu poți merge în Mamaia fără să te bucuri de cel puțin câteva ore de distracție în Satul de Vacanță.

La început, acesta a fost conceput ca un complex de restaurante, tocmai de aceea, toate localurile pe care le vei găsi aici poartă nume sugestive, precum Casa Dobrogeană, Casa Argeșeană, Casa Prahoveană sau Casa Vâlceană.

Astăzi, Satul de Vacanță plin de culoare și oferă turiștilor posibilitatea de a se plimba, de a face cumpărături, de a gusta preparate delicioase sau de a se distra alături de copii în carusele, trenulețe, ciocane, mașinute și tot felul de alte instalații.

Nu rata roata din care vei avea parte de o vedere superbă asupra stațiunii Mamaia.

Acvariul

Inaugurat la 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost multă vreme singura atracție de acest gen din România. El este amplasat pe malul mării și a adunat de-a lungul timpului peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine.

Poți alege una dintre cele trei secții: Marina, Dulcicola și Peștii Exotici. Cea mai reprezentativă este însă secția Marina, așa că nu ezita să o vizitezi. Aici vei admira specii uimitoare de pești din Marea Neagră, precum și migratori din Marea Mediterană.

Cele mai apreciate specii de către turiști sunt pisica de mare, scorpia, steluțele de mare, dragonul de mare, căluțul și cocoșeii de mare.

Delfinariu

Acesta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța, fiind singurul loc din țară în care turiștii pot avea parte de adevărate spectacole cu  delfini, lei de mare și pinguini.

Inaugurat la 1 iunie 1972, Delfinariul face parte din Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, situat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja. Vedetele atracției sunt delfinii Pei Pei, Cheng Cheng și Ni-Ni, așa că nu ezita să mergi și să faci cunoștință cu ei.

Vei fi cu siguranță captivat de simpaticele înotătoare, care îți vor fura zeci de zâmbete. În general, Delfinariul poate fi vizitat atât în sezonul estival cât și în extra sezon, între orele 9.30 și 20.30.

Aqua park Aqua Magic, Mamaia, Romania

Aqua park Aqua Magic, Mamaia, Romania

Parcul acvatic

Dacă vei alege să îți petreci măcar o zi la această atracție, vei avea parte de o experiență de neuitat. Parcul Aqua Magic este unul dintre cele mai interesante parcuri de distracție din România, fiind întins pe o suprafață de 27.500 de metri pătrați.

Îți poți hrăni dorința de relaxare sau de adrenalină în una din cele 13 zone diferite, acestea fiind Waterplayground, Baby Pool, Relax Pool, Lazy River, Space Bowl, Super Crater, Multislide, River Ride, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Turbo Slide si Black Hole.

Dacă ai destul curaj, nu rata toboganul cu salturi șerpuite de până la 14 metri. Nivelul tău de adrenalină va urca la cele mai înalte cote.

Expozitia “Păsări exotice și de decor“

Colecția de păsări pe care o vei găsi la această expoziție conține până la 150 de exemplare din 15 specii de păsări exotice.

Vei fi captivat de Marele si Micul Alexander în diverse culori; Perusul Rosella cu o paletă cromatică deosebită; Papagalul de Amazon, atractiv prin capacitatea de imitare a limbajului uman; Pasărea paradisului; Cinteza Gould; precum și un număr impresionant de Perusi ondulați, cu un colorit variat.

Expoziția este îmbogățită an de an cu noi specii și oferă un colț colorat și vesel desprins parcă din altă lume.

Nu mai sta pe gânduri și planifică-ți următoarea vacanță aici. Profită de cele mai bune oferte de cazare pe helloromania.eu!

 

Autor: Nicoleta Ungureanu