Turnul Perla Orientului, Shanghai

Shanghai sau Orașul Armoniei – ce vizităm?

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Exotic » Shanghai sau Orașul Armoniei – ce vizităm?

La vărsarea fluviului Yangtze în Marea Chinei de Est, așteaptă să fie descoperit exoticul și impresionantul Shanghai. Șosele suspendate, piețe aglomerate, magazine scumpe, clădiri impozante, moderne sau aflate în paragina și 23 milioane de locuitori, pot fi adunate într-un singur cuvant: Shanghai.

Agitația zilnică a locuitorilor, luminile care strălucesc de la apusul soarelui până în zorii zilei și un tai-chi savurat la primele ore ale dimineții sunt doar câteva din atracțiile citadine sau naturale care te vor  întâmpina în Shanghai.

Turnul Perla Orientului, Shanghai

Îți poți începe călătoria cu o raită prin vibrantul cartier Pudong și vei afla de ce ultima misiune a „agentului James Bond” s-a desfășurat în Shanghai. Aflat pe malul râului Huangpu, Pudong îți va confirma prin „zgârie-norii” care veghează asupra cartierului, că cerul este limita: Turnul Perla Orientului, clădirea Jin Mao (Centrul Financiar-Comercial din Shanghai) și Shanghai Tower.

Turnul Perla Orientului este al 5-lea ca înălțime din lume și al 3-lea din Asia, însă ceea ce îl face cu adevărat atrăgător este arhitectura sa unică cu 11 sfere de oțel. Lifturile te vor purta de la un etaj la altul, unde, odată ajuns, vei fi uimit de activitățile comerciale sau zonele de promenadă și distracție, de aici. Perla Orientului găzduiește un turn TV și radio care deservesc orașul Shanghai cu peste 20 de posturi TV și radio, iar la baza gigantului, vei găsi Muzeul de Istorie Shanghai. Dacă ești curajos, nu te vei speria că pășești pe podele transparente, care-ți vor lăsa impresia că pluteşti în aer și-ți vor dezvălui porțiuni de peisaj urban impresionante.

Lasă-te cucerit de arhitectura și stilul tradițional al Oraşului Vechi, străin de lumea băncilor şi a „zgârie-norilor” unde chinezii încearcă să trăiască precum în Shanghaiul de odinioară. Grădinile imperiale Yu și bazarul Yuyuan creionează acest univers tradiţional chinezesc, înconjurat de străduțe înguste şi căsuțe modeste.

Grădinile imperiale Yuyuan

Și dacă tot vorbim de tradiții, îți recomandăm să treci în itinerariul călătoriei tale asiatice și câteva din templele istorice ale orașului. Din mulțimea de temple ridicate în Shanghai, cele mai populare sunt: Jade Buddha, l Jing’an, Chenghuang și Longhua.

Plimbă-te pe cea mai mare și mai cunoscută arteră din China – Huaihai. Spaţii comerciale şi hoteluri de lux, ronduri cu flori și copaci, turişti la cumpărături sau localnici fugind spre serviciu, vor face deliciul plimbării tale. Paralel cu Huaihai este Nanjing, un bulevard de șase kilometri, parcurs zilnic de peste un milion de persoane. La capătul vestic al arterei, se ridică semeț, templul budist Jade Buddha. Parfumul fin al beţișoarelor care ard continuu îți va inunda simțurile, iar atmosfera mistică este completată de armonia culorilor intense de portocaliu, verde, roşu și galben.

Nu departe de Naijing vei descoperi renumita Piaţă a Poporului – o combinație armonioasă de spaţii verzi, fântâni, clădiri moderne şi zgârie-nori, un important centru cultural şi comercial al Shanghai-ului. Zona abundă de edificii importante care merită vizitate sau pozate, străjuite de mall-uri, hoteluri şi clădiri de birouri, una mai înaltă şi mai îndrăzneaţă decât cealaltă: Muzeul de Artă, Primăria, Muzeul Shanghai, Teatrul Mare, Centrul Expoziţional şi de Planificare urbană. În galeriile Muzeului Shanghai vei putea admira o colecție impresionantă de artefacte din Epoca Bronzului, cu peste 120.000 de piese din ceramică, lucrări caligrafice, picturi, sculpturi și articole de mobilier antice.

Râul Yangtze

Nu rata o vizită în satul pescăresc Zhujiajiao, situat la numai câteva minute de cosmopolitul Shanghai. Sătucul este vechi de mai bine de 400 de ani, iar în trecut a servit drept port de legătură a axelor comerciale asiatice cu cele occidentale.

Alături de cultura și clădirile impozante care definesc Shanghai-ul, îți recomandăm bucătăria tradițională promovată de restaurantele de aici. Cele mai populare alegeri sunt preparatele din peste, carnea de porc si cea de pasare, tofu. Papilele tale gustative se vor bucura de amestecul de arome autentice și influențele împrumutate din cele mai îndepărtate colțuri ale Chinei.

Sfidează frigul și bucură-te în plină iarnă de o vacanță în magnificul Shanghai. La pachetul de Revelion propus de Christian Tour ai cel mai convenabil preț – de la 945 €/persoană. Vezi oferta AICI!

Autor: Loredana Ciubuc