Taj Mahal, Agra

Descoperă “Perla Coroanei Britanice”: India

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Descoperă “Perla Coroanei Britanice”: India

Taj Mahal, Agra

Țară a contrastelor, fostă colonie britanică, misterioasă, încărcate de istorie, India este un loc pe care îți recomandăm să-l descoperi în lung și în lat. Ceea ce diferențiază India de orice alt colț din lume este traditia acestui popor, obiceiurile și modul de viață al locuitorilor.

Pornește într-o călătorie prin cea mai cunoscută și frecventată destinație din India – Agra, o regiune așezată pe malul râului Yamuna, în marele stat Uttar Pradesh. Vei descoperi poveștile numeroaselor și splendidelor sale monumente aflate în patrimoniul mondial UNESCO – Taj Mahal, Fortul Agra Fort și Fatehpur Sikri.

Partea veche a orașului Agra este medievală, cu ulițe înguste și magazine multicolore, unde se vând broderii cu fir de aur și argint, imitații ale unor inscripții mogule în marmură și obiecte de artizanat locale.

Începe ziua cu o vizită la Taj Mahal (simbolul etern al dragostei), un palat de vis realizat din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soției sale, Mumtaz Mahal. Construcția a fost începută în 1631 și finalizată după 22 de ani. Decorațiunile florale, benzile de caligrafie arabă din marmură neagră și paravanele sculptate din marmură intensifică frumusețea diafană a impozantului palat.

Îndreaptă-te apoi către Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roșu care adaposteste în interior, Palatul Jahangir, câteva grădini și două moschei. Fortul este o mărturie a grandorii și puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Nu rata Mausouleul Marelui Vizir al împăratului Jahangir – Itimad-ud-Daula, pe malul de est al râului Yamuna. Grădinile din Taj Mahal sunt perfect aliniate cu cele de aici, iar panorama este cu adevărat specială.

La primele ore ale dimineții este un moment bun pentru a vizita “orașul victoriei” sau Fatehpur Sikri, capitala imperială a lui Akbar, situată la 35 km de Agra. Ruinele bine păstrate ale orașului includ palatul și moscheea regală Jama Masjid, unde este înmormântat sfântul sufist Shaikh Salim Chishti. Printre cele mai frumoase monumente se numără Diwan-e-Khas, casa sultanului turc, casa Miriam și Jama Masjid.

Plimbă-te prin Chandni Chowk, odinioara centrul orașului Delhi, iar în prezent o piață exotică și pitorească, plină de bazare, magazine și diverse ateliere, iar apoi petrece restul zilei în New Delhi, oraș planificat și construit pentru a deveni capitală începând din anul 1911.

În New Delhi ți vor atage atenția câteva atracții: Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahatma Gandhi, considerat Tatăl Națiunii; India Gate (Poarta Indiei), dedicat eroilor căzuți în Primul Război Mondial și în Războaiele Afgane; Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindențial), cunoscut drept Viceroy’s House; Minaretul Qutub, cel mai înalt minaret de cărămidă din lume.

Surprinde cu aparatul foto, imagini din capitala Rajasthanului, Jaipur sau „orașul roz”, culoare dată clădirilor orașului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prințului Albert. Cele 9 sectoare în care este împărțit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Cu trecutul său bogat și colorat, povești de vitejie și curaj, Jaipur este incredibil de fascinant. Amator de shopping? Atunci musai trebuie să intri în bazarele Bapu și Johari, de unde poți achiziționa îmbrăcăminte tradițională, bijuterii și produse unicat realizate manual.

Musai trebuie să deguști specialități din bucătăria indiană, aromatizate cu o mulțime de ingrediente, unele încă necunoscute de gastronomia europeană. Mâncarea indiană variază de la un oraș la altul, modul de preparare fiind cu adevărat misterios. Pe lângă mâncărurile deosebite ale căror rețete s-au păstrat de-a lungul timpurilor, India păstrează încă tradiția în dansuri sau în organizarea evenimentelor importante din viața tinerilor.

Petrece un Revelion de neuitat, diferit de tot ce ai trăit până acum, alegând vacanța propusă de Christian Tour, în India – de la 940 €/persoană, cazare 8 nopți. Vezi oferta AICI!

Autor: Loredana Ciubuc